ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ

Επιχείρηση… καθαριότητα

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2017 11:45

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού Πηνειού αλλά και του λιμανιού που βρίσκεται κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου από συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων.

Εργαζόμενοι της υπηρεσίας Πρασίνου ξεκίνησαν από το πρανές για να προχωρήσουν χθες το μεσημέρι παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Ζαούτσου στην αφαίρεση της πλωτής μαρίνας. Εδώ και καιρό η μαρίνα στο λιμανάκι του Πηνειού είχε υποστεί ζημιές με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετεί τον αρχικό της ρόλο και σκοπό και συγχρόνως να εγκλωβίζει στο συγκεκριμένο σημείο φερτά υλικά και σκουπίδια.

«Αφαιρέσαμε τη μαρίνα από τον Πηνειό για να προχωρήσουμε στην επισκευή της και παράλληλα για να καθαριστεί και το σημείο από τα χόρτα και τα σκουπίδια», δήλωσε ο κ. Ζαούτσος και πρόσθεσε ότι «είναι σε εξέλιξη ο καθαρισμός του ποταμού με αφορμή και την εορτή των Θεοφανίων αλλά και γιατί είναι εργασίες που έπρεπε να γίνουν στο ποτάμι».

Τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν στο κλάδεμα των θάμνων και στην αφαίρεση καλαμιών, όπου αυτό είναι εφικτό καθώς βρίσκουν εκεί καταφύγιο ζώα και πουλιά, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο καλλωπισμός του χώρου. Είναι γνωστό ότι ο Πηνειός αποτελεί έναν σημαντικό υδροβιότοπο της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Λάρισας, στον οποίο βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη σπάνιων ζώων και πουλιών. Μάλιστα πριν λίγους μήνες είχε κάνει την εμφάνισή της στο πλακόστρωτο σημείο δίπλα από το ποτάμι μια βίδρα, η οποία έσπευσε να εξαφανιστεί στο νερό μόλις έγινε αντιληπτή από τους ανθρώπους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass