ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΣΣΑΒΟΥ-ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στην υπηρεσία του περιβάλλοντος…

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 14:30

Μπορεί οι καιροί να είναι χαλεποί, οι περικοπές στα οικονομικά φορέων να δυσχεραίνουν το έργο τους, πόσο άλλωστε αυτών με αντικείμενο το περιβάλλον, αλλά συνεχίζουν κάποιοι ακάθεκτοι να υποστηρίζουν τον σκοπό της δημιουργίας τους, με δράση…, όπως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου –Ελασσόνας.

Η πορεία του και η δράση που καταγράφει στο ενεργητικό του σήμερα, μαρτυρά ότι πάντα υπάρχουν τρόποι να στηριχθεί και να υλοποιήσει ένα έργο, αρκεί να υπάρχει η διάθεση για συνεργασία και φυσικά η θέληση ατόμων να ενεργοποιηθούν.

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Κισσάβου –Ελασσόνας, κ. Ανδρέας Γκανάτσιος, έχοντας στο πλευρό του άτομα του προσωπικού του Κέντρου, με διάθεση να επιτευχθούν οι στόχοι του, δραστηριοποιούνται …στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και πιο ειδικά να συνεχίσουν παρά τις δυσκολίες, τον αγώνα ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς και της εκπαίδευσής της, σε βασικές αρχές σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος που ζουν.

Παράλληλα το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, είναι παρόν και σε δράσεις τοπικών κοινωνιών που αφορούν στο περιβάλλον, αλλά επειδή τα λόγια μπορούν να στηριχθούν μόνο με πράξεις, απόδειξη αυτού αποτελεί ο απολογισμός που παρουσιάζει στην «Ε», ο κ. Γκανάτσιος, για του λόγου το αληθές..

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Γκανάτσιο οι συνεργασίες αποτέλεσαν κινητήρια δύναμη προώθησης των στόχων του Κέντρου και συγκεκριμένα σε συνοπτικό απολογισμό δράσεών του, από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο του 2016, περιλαμβάνονται: Συνδιοργάνωση της 7η Πανθεσσαλικής Γιορτής Ανταλλαγής Σπόρων και Φυτών, στην Ανατολή Λάρισας, συνδιοργάνωση εκπαιδευτικής δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο που υλοποιήθηκε σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, συμμετοχή ως φορέας με εισήγηση στην 5η Πανθεσσαλική 0ρειβατική Συνάντηση που υλοποιήθηκε στον Όλυμπο (τοποθεσία «Βρυσοπούλες», υψόμετρο 1.820 μ.), συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων για την πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών, που υλοποιήθηκαν:

α) με ενηλίκους και ανηλίκους της τοπικής κοινωνίας στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο Λιτόχωρο Πιερίας

β) με σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στην Κατερίνη, συμμετοχή ως φορέας σε διάφορες εκδηλώσεις οικολογικού-περιβαλλοντικού χαρακτήρα που υλοποίησε ο Δήμος Αγιάς Λάρισας (όπου βρίσκεται και το συγχωνευμένο Κέντρο Κισσάβου-Μαυροβουνίου), μέσα στους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο 2016, συμμετοχή ως φορέας στη 2η Διεθνή συνδιάσκεψη «Η πόλη που μαθαίνει 2016: Αναζητώντας κοινές δράσεις σε περίοδο κρίσης», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στη Λάρισα, συνδιοργάνωση (μαζί με Δήμο Αγιάς Λάρισας και τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας) επιμορφωτικής δράσης για την «Ημέρα αφιερωμένη στις ακτές της Μεσογείου 2016» με συμμετοχή δημοτικών σχολείων στις ακτές του Δήμου Αγιάς Λάρισας, συνδιοργάνωση σεμιναρίου με θέμα: «Η σχολική χορωδία για όλα τα παιδιά», στη Λάρισα, συνδιοργάνωση εισαγωγικού-επιμορφωτικού σεμιναρίου εκπαιδευτικών με τίτλο «Νοιάζομαι για το περιβάλλον, φροντίζω την υγεία μου, προωθώ τον πολιτισμό» στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, συνδιοργάνωση στην εκδήλωση-επιμορφωτική δράση με θέμα «Ελάτε να γνωριστούμε και να παίξουμε με τις υγιεινές τροφές» στην Ελασσόνα, συνδιοργάνωση στις εκδηλώσεις-επιμορφωτικές δράσεις με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» στην Ελασσόνα, συμμετοχή ως φορέας στην δεντροφύτευση-παρέμβαση το Δεκέμβριο στους υπαίθριους χώρους του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και συνδιοργάνωση επιμορφωτικής δράσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λάρισα.

ΤΟ ΚΠΕ …ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

«Από φέτος το Κ.Π.Ε. υλοποίησε κάποια από τα προγράμματά του, σε χώρους σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, τα οποία σχολεία αδυνατούσαν να μεταβούν σε αυτό…», αναφέρει στην «Ε», ο κ. Γκανάτσιος και συγκεκριμένα τονίζει: «υλοποιήθηκαν προγράμματα σε 17 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συμμετείχαν 37 εκπαιδευτικοί και 543 μαθητές. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο ΚΠΕ (τόσο στην έδρα του ΚΠΕ στην Ελασσόνα όσο και στο συγχωνευμένο Κέντρο της Αγιάς Λάρισας).

Να σημειωθεί ότι από φέτος το ΚΠΕ ξεκίνησε και συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας για την πιλοτική παράλληλη υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον χώρο του Μουσείου.

Σχετικά λοιπόν με τις υλοποιήσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων εντός και εκτός ΚΠΕ, στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016,

έχουμε 31 σχολεία, 973 μαθητές και 72 εκπαιδευτικούς».

Συνολικά (όλες οι δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα) σε αριθμούς για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016:

-473 άτομα (25-64 ετών)σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης (τυπικής, μη-τυπικής και άτυπης) και 1.769 συμμετοχές ατόμων σε προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass