ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Στους ρυθμούς του «Let’s Do It Greece» η Λάρισα

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 11:35

Μια ακόμη πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων να συμμετάσχει στη φετινή πανευρωπαϊκή δράση «Let’s Do It» έλαβε χώρα την Κυριακή.

Συλλογικότητες αλλά και μεμονωμένοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχαν δυναμικά στις κατά τόπους δράσεις, τις οποίες διοργάνωσαν και στήριξαν με ανθρώπινο δυναμικό και υλικά μέσα οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και Πρασίνου.

Κεντρικό πυρήνα της δράσης αποτέλεσε η συντονισμένη προσπάθεια καθαριότητας και καλλωπισμού του Αισθητικού Άλσους της πόλης, όπου με την καθοδήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου εθελοντές μέλη των συλλογικοτήτων: Ενεργοί Πολίτες, Ανθρωπιστικός Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Φιλότης», Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδας, Σωματείο «Δρυάς», Σωματείο «Φιλαδέλφεια», Πολιτιστικός Φιλοσοφικός Οργανισμός «Νέα Ακρόπολη», Πρόσκοποι Λάρισας και REMAX Επιλογή, έδωσαν δυναμικό και ουσιαστικό «παρών» συμβάλλοντας στην καθαριότητα του χώρου από σκουπίδια και βλάστηση, καθώς και στον καλλωπισμό του βάφοντας και συντηρώντας τις ξύλινες περιφράξεις.

Επίσης, η 3η Δημοτική Κοινότητα συμμετείχε ενεργά στη δράση με εθελοντικό καθαρισμό των σιδηροδρομικών γραμμών στη Νέα Σμύρνη.

Το Συμβούλιο της 3ης κοινότητας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα παιδιά των Ρομά, μαθητές των 11ου και 33ου Δημοτικών Σχολείων, που συμμετείχαν στον καθαρισμό και «έδωσαν φωτεινό παράδειγμα στους μεγάλους», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν στους εργαζόμενους του ΟΣΕ που με τη συμμετοχή τους πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια η δράση.

Οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας και η ομοσπονδία Nordic Walking έδωσαν επίσης μια περιβαλλοντική χροιά στην δράση τους. Συλλέγοντας μικροαπορρίμματα κατά τη διαδρομή τους στις όχθες του Πηνειού, δήλωσαν ότι η άσκηση στη φύση, ως μέσο που οδηγεί στην υγεία και την ευεξία είναι αλληλένδετη με την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Γυναικών «Άλκηστις», μαζί με φίλους του Συλλόγου, δραστηριοποιήθηκε στο πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ) όπου μεγάλοι και παιδιά μετέτρεψαν την καθαριότητα του πάρκου σε μια μικρή γιορτή.

Στους ρυθμούς του «Let’s Do It Greece» και με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», κινήθηκαν κι άλλες ομάδες της πόλης στέλνοντας το μήνυμα ότι «ο σημερινός δημότης όχι μόνο επιθυμεί να ζει σε όμορφο και καθαρό περιβάλλον αλλά συμμετέχει ενεργά προς την κατεύθυνση αυτή».

Τέλος, ο Δήμος Λαρισαίων ευχαριστεί όλους όσοι πήραν μέρος στην περιβαλλοντική αυτή γιορτή και δηλώνει ότι θα είναι πάντα αρωγός στο πλευρό των συνειδητοποιημένων δημοτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass