ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚ. ΠΟΥΤΣΙΑΚΑ ΣΤΟΝ Γ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟ:

Η Μεσοχώρα, οι εξελίξεις στα ενεργειακά και η αγωνία ενός περιφ. συμβούλου

Δημοσίευση: 09 Απρ 2017 12:18

Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή επιστολή μου, στην οποία εξέθετα ορισμένες απόψεις για το θέμα της Μεσοχώρας σε εφημερίδα του αθηναϊκού τύπου, ο κ. Γ.Λαδόπουλος με επιστολή του, η οποία δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 5ης Απριλίου 2017 της έγκριτης εφημερίδα σας, με τίτλο «Οι πολέμιοι της Μεσοχώρας και ο εγωισμός τους», αντί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα, προχωρά σε μια προσωπική επίθεση, διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά μου και ποινικοποιώντας απόψεις με στόχο να με εκθέσει, αλλά, εν τέλει μάλλον, εκθέτει τον εαυτό του.

Τα θέματα που έθιγα στην επιστολή μου οδηγούσαν στον προβληματισμό για το εάν το θέμα της Μεσοχώρας είναι περισσότερο πολύπλοκο από αυτό που συνήθως παρουσιάζεται και διερωτόμουν, αν με τον τρόπο αυτό δεν εγκλωβιζόμαστε εν τέλει, σε μια απλά κοντόφθαλμη υπολογιστική λογική με το να παραβλέπουμε ορισμένες από τις καθοριστικές πλευρές του.

Πιο συγκεκριμένα διατύπωνα την άποψη, ότι για να αποτιμηθεί η πραγματική αξία των πραγμάτων, δεν αρκούμαστε στο να υπολογίζουμε μόνο τα υλικά δεδομένα, αλλά υπάρχει και το άυλο σκέλος, αυτό της κληρονομιάς, του πολιτισμικού, φυσικού και κοινωνικού κεφαλαίου, το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί αν θέλουμε να καθορίσουμε το πραγματικό ισοζύγιο.

Δεν πρέπει, άραγε, να σκεφτόμαστε πόσο αξίζει η ιστορία αιώνων ή και χιλιετηρίδων ενός χωριού, ενός ή πολλών ενδιαιτημάτων, πόσο αξίζει η μνήμη, η κληρονομιά, αλλά και το πόσο μπορεί μια ενέργεια να προσκρούει σε άλλες, μειώνοντας την υφιστάμενη παραγωγή ή οδηγώντας στην επιβολή πιθανών χρηματικών ποινών (οδηγία 60/2000);

Τέλος πάντων δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ασχοληθώ περαιτέρω με αυτό το σημείο, θα αναφερθώ μόνο σε ορισμένες ανακρίβειες της επιστολής.

Κύριε Λαδόπουλε δεν γνωρίζαμε ότι η «Οικολογική Θεσσαλία» (η οποία δεν έχει ανάγκη προβολής, πρόθεση την οποία άστοχα μας χρεώνετε) κατέχει «υπουργειάκι»… Ταυτίζετε, την περιφερειακή μας παράταξη με πολιτικό κόμμα, μπερδεύοντας την, προφανώς, λόγω της ιδεολογικής της αναφοράς στην πολιτική οικολογία και κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια, στο ίδιο, βεβαίως, πλαίσιο εντάσσεται και η γελοιότητά σας περί τραβήγματος αυτιών.

Κάνετε λόγο για «δημιουργικούς ανθρώπους» και αφού βάζετε ψευδώς λόγια στο στόμα μας περί κατεδάφισης του φράγματος της Μεσοχώρας κ.α, μας παρουσιάζετε σχεδόν ως «ενοχλητικούς», όταν επιχειρούμε να παρουσιάσουμε το σύνολο των παραγόντων που διαμορφώνουν ένα θετικό ισοζύγιο για οποιοδήποτε έργο, ποινικοποιώντας, μάλιστα, απόψεις. Η δημιουργικότητα σαν έννοια βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα αποτελέσματα της υποβαθμισμένης, στρεβλής και ρυπογόνου αναπτυξιακής κατάστασης του Θεσσαλικού χώρου, μέσα από πολιτικές που συμμετέχετε. Τολμάτε να παρουσιαστείτε σαν δημιουργικοί, ενώ εκτός από την πλήρη παραγωγική αποδιάρθρωση της Θεσσαλίας προκαλέσατε κατασπατάληση των φυσικών πόρων και εκτεταμένη ρύπανση του περιβάλλοντος. Η αποσπασματικότητα των επεμβάσεων παρά την συστηματική προβολή ποικιλόμορφων έργων, καταγράφεται στο σύνολο της εφαρμοζόμενης πολιτικής που συμμετέχετε.

Κύριε Λαδόπουλε σας διαβεβαιώνω ότι ούτε χειραγωγούμαι, ούτε ετερόφωτος είμαι, εσείς όμως αν κοιταχθείτε στον καθρέπτη θα δείτε άραγε τον εαυτό σας ή κάποιον άλλο που αναφέρετε σε κάθε φράση σας; Κατανοώ, φυσικά, την αγωνία σας και τον υπερβάλλοντα ζήλο σας, ενόψει των προσεχών (αν δεν έχουμε τις περσινές αναβλητικότητες) ορισμών αντιπεριφερειαρχών, αλλά υπάρχουν και όρια.

Και κάτι τελευταίο: το να εμμένουν κάποιοι να δοθούν, τώρα, άλλες κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του σταθμού, όταν γνωρίζουμε ότι έχει τεθεί από τους δανειστές στο τραπέζι η πώληση μονάδων, εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Με ιδιαίτερη Εκτίμηση

Νικόλαος Δ. Πουτσιάκας, περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης "Οικολογική Θεσσαλία"

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass