Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Γιορτή Περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2017 15:56
φωτ. αρχείου Λ. Χατζηαγγελάκη φωτ. αρχείου Λ. Χατζηαγγελάκη

Τριήμερες εκδηλώσεις για την Ημέρα του Περιβάλλοντος διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος σε συνεργασία με φορείς της πόλης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν μεθαύριο Σάββατο 27 Μαΐου, στη Λάρισα αλλά και στην Αμυγδαλέα και ειδικότερα στην περιοχή του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου, στα λεγόμενα «Μικρά Τέμπη».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει σήμερα Πέμπτη εκδήλωση για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας στη Λάρισα. Στις 10 π.μ. προσέλευση μαθητών του 27ου Δημοτικού Σχολείου και του 8ου Γυμνασίου Λάρισας στη ΔΕΥΑΛ. Ομιλία θα πραγματοποιήσει στέλεχος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Θα προβληθεί ταινία «Plastic Paradise», με την ευγενική παραχώρηση της Ελληνικής Εταιρίας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό – ΕΛΛ.ΕΤ.

Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τη διανομή ενημερωτικού υλικού.

Αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου θα λάβει χώρα εκδήλωση με θέμα: «Η ανακύκλωση ως βασικός κρίκος στην αλυσίδα της κυκλικής οικονομίας», στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, στις 7.30 μ.μ.

Για τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία» θα μιλήσει ο γεωπόνος, τέως διευθυντής Πρασίνου Δήμου Λαρισαίων, μέλος των Θεσσαλών Πολιτών Κώστας Δεληγιάννης.

Στις πρωτοβουλίες του Δήμου Λαρισαίων για μια κοινωνία ανακύκλωσης, θα αναφερθεί η Ελένη Χαυτίκη από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ενώ ο καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης θα αναφερθεί στην «Κυκλική Οικονομία και Κλιματική Αλλαγή».

Το Σάββατο, 25 Μαΐου ο Δήμος Λαρισαίων θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στα Μικρά Θεσσαλικά Τέμπη, στην είσοδο του Πηνειού στη λαρισινή πεδιάδα, στην Αμυγδαλέα.

Στον όμορφο αυτό χώρο η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και η ΔΕΥΑΛ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλέας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλέας – συνοικισμού Αμυγδαλέας «Γούνιτσα», διοργανώνουν εκδηλώσεις με το παρακάτω πρόγραμμα: Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθούν διαδρομές στην όχθη του Πηνειού, στις 11 π.μ. θα γίνει ομιλία από τον ιστορικό Σταύρο Γουλούλη με θέμα: Η Γούνιτσα: μια ιστορική αναδρομή στον χώρο της. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από την Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακή μουσική και εδέσματα. Στον χώρο θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Πηνειό, ευγενής παραχώρηση από το φωτογραφικό αρχείο του ιατρού – ιστοριοδίφη κ. Νικολάου Παπαθεοδώρου.  

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις για αύριο Παρασκευή, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Στις 9.30 π.μ. -12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δραστηριότητα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τη διαδραστική προσέγγιση εκθεμάτων του Μουσείου με φυτική διακόσμηση. Στη δραστηριότητα θα συμμετάσχουν και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου Λαρισαίων.

Ακολούθως στις 6.30 μ.μ. – 8 μ.μ. παιδιά σε ρόλο ξεναγού θα υποδέχονται τους επισκέπτες και μέσα από αφηγήσεις, κίνηση και μουσική θα μιλήσουν για τον Απόλλωνα και τη Δάφνη, τους Κενταύρους, τον Ασκληπιό, τις Θεσσαλές μάγισσες και τον Ιπποκράτη. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης».

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα