ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

«Οχι στην πλαστική σακούλα»…

*Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2017 16:30

Βροντερό «όχι» στη χρήση της πλαστικής σακούλας είπαν οι μαθητές του 3ου και του 27ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και του 8ου Γυμνασίου Λάρισας που συμμετείχαν στις χθεσινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που διεξάγονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν προβολές ενημερωτικών βίντεο ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης στο περιβάλλον, αλλά και στην οικονομία. Επιπλέον, έλαβαν υφασμάτινες σακούλες πολλαπλών χρήσεων, που μπορούν να χρησιμοποιούν αντί της πλαστικής σακούλας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση χερσαίων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΥΑ Λάρισας ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος αναφέρθηκε στο σχέδιο που υπάρχει να περάσει η ευθύνη της ανακύκλωσης από την κεντρική εξουσία στους δήμους, αλλά και στους τρόπους ευαισθητοποίησης του κοινού. Στη συνέχεια, οι δράσεις μεταφέρθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου προβλήθηκαν βίντεο.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες Βασίλειος Χατζόπουλος, Γεώργιος Κίτσιος και Θανάσης Παιδής, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Απόστολος Σουρλαντζής, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας και ο επικεφαλής του κέντρου Europe Direct Θεσσαλίας Βασίλειος Χατζηκαμαγιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass