Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική αλλαγή

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2017 17:55

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας διοργανώνει - στο πλαίσιο και της 5ης Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος- συνέδριο με θέμα «Κλιματική αλλαγή: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» στην Καρδίτσα 9 και 10 Ιουνίου, στο Thessalikon Grand.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το ΤΕΕ - Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ - Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).

Το συνέδριο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καθώς και του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Οι στόχοι που θέτουμε είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η προβολή-σχολιασμός των συμπερασμάτων του Παρισιού, η ανάδειξη της πραγματικότητας στην Θεσσαλία, οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ., ενώ η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 20:00. Ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, καθηγητής Φυσικής της Ατμοσφαίρας, επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών θα αναπτύξει το θέμα «Η σύμπτωση της περιβαλλοντικής με την οικονομική κρίση και οι συνέπειές της, όπως προκύπτουν από τις εκθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος».

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Φώτης Αλεξάκος, δήμαρχος Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Διαμάντος, πρόεδρος Οργανωτικής Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου, πρ. Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΔΘ & μέλος ΔΣ ΠΕΔΘ, Κωνσταντίνος Αγοραστός, πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας (ΕΝΠΕ), Γεώργιος Πατούλης, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γεώργιος Πετράκος, καθηγητής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παναγιώτης Γούλας, καθηγητής, πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας, Βασίλης Καρδάσης, πρόεδρος Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Βασίλειος Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξουν οι: Σωκράτης Φάμελλος, αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ, Γεώργιος Κωτσός πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Μουζακίου. Παράλληλα με το συνέδριο σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και Τεχνική Έκθεση. Η Τεχνική Έκθεση θα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών Επιχειρήσεων και Φορέων, που θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Παράλληλα, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση για το κλίμα με τίτλο «Παρατηρώντας το κλίμα μέσα από το παράθυρό μας». Επίσης θα εκτεθούν και θα βραβευτούν έργα ζωγραφικής και φωτογραφίες από τους πρόσφατους διαγωνισμούς που διενήργησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας, μαθητών Α’/Βάθμιας και Β’/ Βάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου (www.pedthessalias4clima.gr), στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.