Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ

300 μαθητές γιόρτασαν για το περιβάλλον

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2017 15:45

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου-Ελασσόνας, πραγματοποίησε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε τρεις διαφορετικές περιοχές, σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, στην πλατεία του Μεταξοχωρίου με μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, στην Αγιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και τέλος στο πλατανόδασος Ολύμπου με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας.

Σε κάθε μια από τις δράσεις, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα και κατόπιν ανέπτυξαν εικαστικές δραστηριότητες έκφρασης στο συγκεκριμένο θέμα. Στις δράσεις έλαβαν μέρος συνολικά περισσότεροι από 300 μαθητές και ο σκοπός τους (μέσω των βιωματικών εργαστηρίων, των παιχνιδιών και των εικαστικών δραστηριοτήτων έκφρασης) ήταν η ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε ως αυριανοί πολίτες να συμβάλουν με τη γνώση, τη στάση και τη συμπεριφορά τους στην κατανόηση και λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Gallery άρθρου