ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΜΕΣΟΧΩΡΑ:

Κάνουμε ό,τι αφήσατε στη μέση…

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2017 17:21

Απάντηση στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπεύθυνο της ΚΟ για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννη Μανιάτη, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου, σύμφωνα με τις οποίες έκανε λόγο για καθυστέρηση 2,5 χρόνων ως προς την υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του υδροηλεκτρικού έργου του φράγματος της Μεσοχώρας.

«Ας είναι καλά που μας άφησε τόσες εκκρεμότητες και μπορούμε να αποδείξουμε ότι -επιτέλους- άρχισαν να υλοποιούνται ουσιαστικές πολιτικές για το περιβάλλον» σημείωσε ο κ. Φάμελλος, προσθέτοντας: «Ζητάμε συγγνώμη που δεν απαντήσαμε στις δηλώσεις του, εχθές, αλλά είχαμε πολλή δουλειά και δεν προλάβαμε».

Αναλυτικά, ο κ. Φάμελλος δήλωσε: «Αφιερώνουμε στον κ. Μανιάτη τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του δημάρχου Πύλης, για τις δικές μας πρωτοβουλίες και τις πολυετείς καθυστερήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την υπογραφή της συγκεκριμένης ΑΕΠΟ. Και, βέβαια, αναρωτιόμαστε γιατί δεν άδραξε την ευκαιρία να υπογράψει ο ίδιος την έτοιμη ΑΕΠΟ, όπως δηλώνει. Φαίνεται, ότι την περίοδο της θητείας του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε σοβαρότερες ασχολίες και δεν πρόλαβε».

«Ίσως γι' αυτό δεν κατάφερε να κλείσει και τις ανεξέλεγκτες χωματερές, να υλοποιήσει ουσιαστική ανακύκλωση, να δημιουργήσει έστω έναν χώρο επικινδύνων αποβλήτων για την ελληνική βιομηχανία, να νομοθετήσει το σύστημα προστασίας της φύσης και να λύσει το θέμα των εργαζόμενων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ή να αναρτήσει τους δασικούς χάρτες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

«Όπως δεν πρόλαβε και την Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής, την ανάρτηση των Χαρτών Πλημμύρας, το Πρόγραμμα Παρακολούθησης των Θαλασσίων Υδάτων, την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε 200 οικισμούς Γ' προτεραιότητας και τόσα άλλα, τα οποία μας βαρύνουν ως χώρα με ευρωπαϊκά πρόστιμα, καταδίκες, αλλά και αιρεσιμότητα, δηλαδή αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass