Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΓΕΩΠΟΝΟ

«Οι απέλπιδες προσπάθειες του κ. Γκούμα για τον Αχελώο»

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2018 16:34

«Για μια ακόμη φορά επανέρχεται ο κ. Γκούμας σε μια θεματολογία που ασχολείται με πολλά και διάφορα, αλλά που έχει αποκλειστικό στόχο την επαναφορά στη δημοσιότητα της εκτροπής του Αχελώου», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, που απαντώντας σε άρθρο του γνωστού γεωπόνου στην ‘’Ε’’ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Παρά την απελπισμένη προσπάθειά του να κατανείμει ξανά λανθασμένες και σωστές προσεγγίσεις, είναι ολοφάνερο ότι συμμαζεύει στοιχεία και επιχειρήματα με βάση ένα αποτυχημένο αναπτυξιακό μοντέλο που έδωσε συγκεκριμένα αποτελέσματα στην αγροτική οικονομία.

Είναι φυσικά δικαίωμά του - και όλων που κινούνται σε αυτό το πλαίσιο πολιτικής - να συνεχίζει να αναφέρεται στα 250 εκ. κ. μ. μεταφοράς νερού, που ως γνωστόν αποτελεί το τελευταίο σκαλί μιας κινητής κλίμακας ποσοτήτων νερού που ξεκινούσε από τα 1,2 δισ .κ. μ. Γιατί τελικά το πρόβλημά του-τους είναι η μεταφορά οποιαδήποτε ποσότητας νερού, αρκεί να εκτραπεί ο Αχελώος. Που είναι προσαρτημένος συνολικά σε ένα σπάταλο μοντέλο διαχείρισης νερών, που τόσο ζημίωσε συνολικά και διαχρονικά τη Θεσσαλία. Αυτά αναλύθηκαν και ξεκαθαρίστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στο περιφερειακό συνέδριο της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Όπως και η προοπτική του φράγματος της Μεσοχώρας.

Το σκόπιμο ανακάτεμα ξανά διαφόρων ποσοτήτων νερού, της παραγωγής ενέργειας, των έργων εμπλουτισμού του υπόγειου υδροφορέα, της πορείας των φραγμάτων, μαζί με προγενέστερες και πρόσφατες δηλώσεις δημόσιων παραγόντων, μόνον σύγχυση αντανακλά. Και όσο κι αν ο κ. Γκούμας θεωρεί ότι μπορεί να αποδίδει δήθεν εξόφθαλμες ανακρίβειες σε όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις του, τόσο περισσότερο εκδηλώνεται ένας τεχνοκρατισμός που απέτυχε να διαχειρισθεί ορθολογικά και παραγωγικά την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της Θεσσαλίας.

Τελικά αντί να συζητάμε δημιουργικά το αναθεωρημένο σχέδιο διαχείρισης του υδατικού διαμερίσματος Θεσσαλίας, που ξανοίγει νέους ορίζοντες για τη βιώσιμη ανάπτυξή της, ο κ. Γκούμας επιχειρεί να επαναφέρει τη συζήτηση σε όσα, με βάση τα αποτελέσματα, απέρριψε η ζωή.

Είναι φανερό ότι «ο Αχελώος» στερεί από ορισμένους τη δυνατότητα να σταθούν με αντικειμενικότητα στις δυνατότητες της Θεσσαλίας. Σε όσα δεν έγιναν για δεκαετίες, αλλά και στη μεγάλη ζημιά που προκλήθηκε στους φυσικούς πόρους της. Όλα τα άλλα αποτελούν προφάσεις, που προβάλλονται για να δικαιολογήσουν ένα μοντέλο ανάπτυξης και μια πολιτική που απέτυχε».