Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΕΤ

«Ήταν μια πρώτη νίκη, ο αγώνας συνεχίζεται»

Δημοσίευση: 06 Απρ 2018 15:58

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ ήταν εκείνες που αποκάλυψαν τις απαράδεκτες περιβαλλοντικές μελέτες, έκαναν γνωστό στις λαϊκές οικογένειες το έγκλημα που συντελείται στην πόλη του Βόλου, όπως στην περίπτωση της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ στο Βόλο, που καίει σκουπίδια, RDF/SRF, ΠΕΤ-ΚΟΚ. Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (4/4/2018), η Λαϊκή Συσπείρωση επανέφερε ακόμα μια φορά με επερώτηση - παρέμβαση των συμβούλων της, το μεγάλο πρόβλημα της καύσης στερεών αποβλήτων από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ στον Βόλο, ζητώντας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συγκεκριμένες δράσεις.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Λαική Συσπείρωση, επικρίνοντας ταυτόχρονα «όλες τις κυβερνήσεις, αφού τόσο οι προηγούμενες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν κοινή στάση στο ζήτημα. Η τωρινή συνέχισε τις απαράδεκτες παραχωρήσεις στην εταιρία από εκεί που τις άφησαν οι άλλες. Μαζί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου, όλοι με μοιρασμένους ρόλους βάζουν τα κέρδη της πολυεθνικής πάνω από τη ζωή και την υγεία των κατοίκων της πόλης».

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από την Περιφέρεια: Να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών της, σταματώντας να κρύβεται πίσω από την κυβέρνηση, που ασφαλώς έχει την πρώτη ευθύνη, προκειμένου να σταματήσει η καρκινογόνα καύση απορριμμάτων και ΠΕΤ–ΚΟΚ από την ΑΓΕΤ. Να τροποποιήσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και να απαλείψει κάθε σχεδιασμό για παραγωγή υλικών για καύση και διάθεσή τους στη βιομηχανία για καύση. Να πάρει πρωτοβουλίες για να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αδειοδοτούν την καύση και τη μεταφορά RDF/SRF και τοξικού ΠΕΤ – ΚΟΚ. Να πάρει πρωτοβουλίες για να εφαρμοσθούν τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην ΑΓΕΤ–ΗΡΑΚΛΗΣ και γενικότερα στους χώρους δουλειάς. Να παρέμβει για να γίνονται συνεχείς έλεγχοι στις ρυπογόνες επιχειρήσεις με ευθύνη του κράτους για την προστασία της δημόσιας υγείας, του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων».

Αφού το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανάκληση της γνωμοδοτικής απόφασης που είχε πάρει κατά πλειοψηφία το 2013 για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την καύση υλικών της ΑΓΕΤ στον Βόλο, η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει πως «δεν πρέπει όμως να υπάρχει καμία επανάπαυση. Οι λαϊκές οικογένειες έχουν ξανακούσει μεγάλες κουβέντες από τον περιφερειάρχη και την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όσοι βγαίνουν και μιλάνε με πύρρειους τίτλους για «νίκη» στο Περιφερειακό Συμβούλιο και δεν χάνουν ευκαιρία να «ευχαριστούν» τον περιφερειάρχη, τελικά συμβάλλουν να συσκοτίζονται οι ένοχοι, να καλλιεργείται επανάπαυση στον κόσμο. Θυμίζουμε εξάλλου ότι ισχύει στο ακέραιο η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής για τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής SRF/RDF σχεδόν σε κάθε Δήμο. Το πρόβλημα λοιπόν, εξακολουθεί να υφίσταται αφού η εταιρεία έχει στο πλευρό της την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία και τους τοποτηρητές της, την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και τη Δημοτική Αρχή Βόλου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταλήγοντας αναφέρει πως «θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την οριστική κατάργηση της καύσης στερεών αποβλήτων και άλλων επικίνδυνων υλών για την υγεία του λαού και καλεί το εργατικά σωματεία, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς και τους κατοίκους τόσο της Μαγνησίας όσο και όλης της Θεσσαλίας να κάνουν το ίδιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass