Αποθηκευμένα τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 22:02
Τη λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών αναμένουν τα ανακυκλώσιμα στον ΧΥΤΑ που σχηματίζουν «βουνό» Τη λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών αναμένουν τα ανακυκλώσιμα στον ΧΥΤΑ που σχηματίζουν «βουνό»

«Ούτε ένα κιλό ανακυκλώσιμων απορριμμάτων δεν πρόκειται να πάει χαμένο» διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Λάρισας Αντώνης Γκουντάρας, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως διευκρινίζει «ο διαγωνισμός για το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών κηρύχθηκε άγονος δύο φορές. Την τρίτη φορά που διεξήχθη ο διαγωνισμός υπήρξε ανάδοχος αλλά έγιναν ενστάσεις. Έπρεπε να ολοκληρωθούν οι ενστάσεις για να μπορέσει να αναλάβει ο νέος ανάδοχος. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε η τελική παράδοση οπότε μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του Κέντρου Διαλογής».

Σχετικά με τα όσα υποστήριξε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή ανάρτηση στο facebook ότι τα ανακυκλώσιμα «θάβονται με τα κοινά απορρίμματα και δεν ανακυκλώνονται», ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης διευκρίνισε ότι «όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά, εκτός του χαρτιού που διατίθεται απευθείας από τον Δήμο Λαρισαίων και τα οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα διάβρωσης βρίσκονται αποθηκευμένα. Το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχουμε καθορίσει είναι το εξής: στη μία βάρδια το Κέντρο Διαλογής θα δουλεύει τα καθημερινά ανακυκλώσιμα απορρίμματα και στη δεύτερη θα δουλεύει με αυτά που είναι αποθηκευμένα».

Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους πολίτες και τους ευχαριστεί «για την ποιότητα και για την ανταπόκριση, διότι κάθε χρόνο συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών. Τους διαβεβαιώνω ότι ούτε ένα κιλό από αυτά που μαζεύονται δεν πάει χαμένο».

ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι στους μπλε κάδους τοποθετούνται χαρτιά, όπως χάρτινες συσκευασίες, χαρτόκουτα, εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά, φάκελοι αλληλογραφίας.

Αλουμινένιες και λευκοσιδηρές συσκευασίες: κουτάκια από αναψυκτικά, μπίρες, καφέ, κονσέρβες κάθε είδους, αλουμινένια μπολ μιας χρήσης, τα μεταλλικά ταψάκια μιας χρήσης, καθαρά κομμάτια από αλουμινόχαρτο.

Όλες οι γυάλινες συσκευασίες: μπουκάλια από ποτά, από χυμούς, βαζάκια από τρόφιμα, χωρίς όμως τα πλαστικά ή τα μεταλλικά καπάκια τους. Όλες οι πλαστικές συσκευασίες από αναψυκτικά, λάδι, απορρυπαντικά. Επίσης, οποιοδήποτε νάιλον περιτύλιγμα, κεσεδάκια, σακουλάκια, πλαστικές σακούλες από σούπερ μάρκετ -εκτός των βιοδιασπώμενων. Συσκευασίες τετραπάκ: κουτιά γάλακτος, χυμών, σάλτσας τομάτας.

Πριν την τοποθέτηση όμως των συσκευασιών στον μπλε κάδο πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα. Κουτάκια αλουμινίου, πλαστικά μπουκάλια πρέπει να ρίχνονται συμπιεσμένα. Τα χαρτόκουτα τοποθετούνται δίπλα στους κάδους και διπλωμένα.

Επίσης, οι συσκευασίες θα πρέπει να ξεπλένονται ελαφρώς (χωρίς σπατάλη νερού) ώστε να μην περιέχουν υπολείμματα τροφών, λάδια ή άλλα υγρά διότι έτσι αχρηστεύεται και το καθαρό υλικό και δυσχεραίνεται το έργο των διαλογέων. Τέλος, θα πρέπει να διαχωρίζεται το χαρτόνι από το νάιλον.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass