Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ασπίδα" σε πέτρινο γεφύρι στον Βοϊδομάτη

Αντίθετη η Greenpeace στις έρευνες για πετρέλαιο στην Ηπειρο

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2018 15:20

Κινδυνεύουν μνημεία της Ελλάδας, όπως το πέτρινο γεφύρι του Κόκκορη στον ποταμό Βοϊδομάτη, στα Ιωάννινα, καθώς το κράτος έχει παραχωρήσει περιοχές σε ιδιωτικές εταιρείες για εξόρυξη πετρελαίου, υποστηρίζει η Greenpeace, σε ανακοίνωσή της.


Μέλη της, ακτιβιστές, μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων
αναρριχήθηκαν σε βράχο ύψους 80 μέτρων και έστειλαν μήνυμα ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία.
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η περιοχή προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, όμως έχει παραχωρηθεί στις πετρελαϊκές Repsol και Energean για εκμετάλλευση και είναι σε άμεσο κίνδυνο.
Είναι ένα ρίσκο που δεν αξίζει να πάρουμε: αν τα σχέδια των εταιρειών προχωρήσουν, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για όλη τη χώρα, που στηρίζεται στον τουρισμό και την ομορφιά της φύσης της. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να προστατεύσουμε την Ήπειρο, μαζί με την τοπική κοινωνία, που από την αρχή αντιδρά στις εξορύξεις.
Οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ήπειρο και τη μοναδική ομορφιά της, ενώ στα σχέδιά τους είναι και τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας».