«Πράσινο σημείο» στα Μεσάγγαλα

ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΟΛΙΣ ΛΑΒΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 22:00
Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

Σε αναμονή έγκρισης δημιουργίας ενός «πράσινου σημείου» από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην περιοχή των Μεσαγγάλων, είναι ο Δήμος Τεμπών, όπου θα συγκεντρώνονται κλαδιά -τα απομεινάρια κλαδέματος κηποτεχνικών εργασιών των κατοίκων- και ογκώδη σκουπίδια, όπως στρώματα, καρέκλες, τραπέζια, κ.ο.κ..

Όπως δηλώνει στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος «για τη λειτουργία ενός τέτοιου χώρου, απαιτείται έγκριση και ανάλογη πιστοποίηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου ήδη έχει απευθυνθεί ο δήμος. Αυτή, θα πρέπει να προηγηθεί όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών δημιουργίας του. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να προβούμε σε καμιά περίφραξη χώρου και να ορίσουμε ένα μόνιμο «πράσινο σημείο». Παρόλα αυτά προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των κατοίκων για απομάκρυνση αυτών των σκουπιδιών από τον οικισμό».

Έτσι, μέχρι ο Δήμος να λάβει το «πράσινο φως» από το Υπουργείο, μαζεύει από κάθε άκρη του παραθαλάσσιου οικισμού, όλα τα ογκώδη σκουπίδια, που ρίχνει ο καθένας όπου τον βολεύει.

Βέβαια, αυτό που βολεύει κάποιον μπορεί να ενοχλεί έναν άλλο και έτσι ξεσπούν οι συγκρούσεις, με τελικό αποδέκτη τον δήμο, που καλείται να αναλάβει δράση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στείλει απορριμματοφόρο να μαζέψει τους όγκους που έχουν συγκεντρωθεί, συνήθως σε άδεια οικόπεδα του οικισμού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η υπηρεσία καθαριότητας ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών για συλλογή ογκωδών σκουπιδιών και κλαδιών, σε χώρους όπου εναποθέτονται. Ακολούθως τα μεταφέρει και τα συγκεντρώνει σε περιοχή στα όρια του οικισμού.

Όμως ακόμη και εκεί ενόχλησαν επίσης κατοίκους της περιοχής και διαμαρτυρήθηκαν.

«Την κατανόηση και την υπομονή όλων» ζήτησε ο δήμαρχος Τεμπών από τους κατοίκους των Μεσαγγάλων, μέχρι ο δήμος να πάρει την άδεια λειτουργίας ενός «πράσινου σημείου».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass