Συλλογή κενών πλαστικών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στη Γιάννουλη

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2014 21:19 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:32

         Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 8-7-2014, η  συλλογή των κενών πλαστικών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος του ΕΣΥΦ (Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας) και της ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων.

       Δεκάδες αγρότες-μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης, προσήλθαν στον ειδικό χώρο που είχε ορισθεί για τη συλλογή, με τις ειδικές μεγάλες λευκές σακούλες γεμάτες με κενές πλαστικές φιάλες φυτοφαρμάκων, στα χέρια τους, τις οποίες είχαν ξεπλύνει τρεις φορές με νερό, ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένα υπόλειμμα φαρμάκου στις φιάλες, με σκοπό την επιτυχία της ανακύκλωσης.

    Από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, οι γεωπόνοι κυρίες Χριστίνα Κοντογιάννη και Αγγελική Παπαδοπούλου τονίζουν, ότι σύμφωνα με τον νόμο 4036/2012, σε εφαρμογή της οδηγίας 2009/128/ΕΚ, θεσπίζονται μέτρα που αποσκοπούν στην ασφαλή χρήση των γεωργικών φαρμάκων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα μέτρα αυτά σχετίζονται με θέματα κατάρτισης, ασφαλούς χρήσης των γεωργικών φαρμάκων, ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας καθώς και κυρώσεων (ποινικών και διοικητικών) σε όσους παραβαίνουν τη σχετική νομοθεσία. Ο Αντιδήμαρχος Περιαστικής, Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Αναστάσιος Πρασσάς, απευθύνει έκκληση για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των αγροτών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, η συλλογή στις οποίες έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 11-7-2014, στις Κοινότητες Τερψιθέα, Κοιλάδα και Μάνδρα.

                                                   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass