Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ

«Να εγκριθεί αμέσως το διαχειριστικό σχέδιο λεκάνης Θεσσαλίας»

* ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ «ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ»

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2014 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:57

 

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου συντήρησης της σήραγγας της «Δρακότρυπας» επανέρχεται στο θέμα του Αχελώου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ζητώντας με έμφαση να εγκριθεί αμέσως το διαχειριστικό σχέδιο της λεκάνης της Θεσσαλίας και να τεθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών συντήρησης τόσο των υφιστάμενων έργων όσο και έναρξης των εργασιών των υπολοίπων πάντα σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Μάλιστα στην σήραγγα της «Δρακότρυπας» βρέθηκε χθες ο γενικός διευθυντής εγγειοβελτιωτικών έργων του ΥΠΟΜΕΔΙ προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία τόσο στο συγκεκριμένο έργο όσο και στα υπόλοιπα.

Υπενθυμίζεται ότι για την εργολαβία συντήρησης της σήραγγας της «Δρακότρυπας» είχε δοθεί ειδική άδεια από το ΣτΕ καθώς ήταν ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της σήραγγας, αλλά, όπως υπογράμμισε στην «Ε» ο κ Αγοραστός, αυτό δεν σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της εργολαβίας συντήρησης επιλύεται και το πρόβλημα. Διότι ο κίνδυνος να πλημμυρίσει η σήραγγα ή να γεμίσει με φερτά υλικά με αποτέλεσμα να προκύψουν εκ νέου προβλήματα και ζημίες εξακολουθεί να παραμένει πάντοτε ορατός καθώς και η πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων ανάντι. Ενώ επεσήμανε την ανάγκη διαρκούς συντήρησης και στις σήραγγες «μπάι-πας» στην Συκιά ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα στρέβλωσης του περιβάλλοντος καθώς και πλημμυρικά φαινόμενα.

«Πρέπει κάποτε να αξιοποιηθούν επιτέλους αυτά τα έργα», ανέφερε ο κ Αγοραστός, ο οποίος παρατήρησε ότι πάμε σε διαρκώς και πιο άνυδρους χειμώνες ενώ τα προβλήματα έλλειψης νερού το καλοκαίρι είναι εντονότατα με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέπειες στην παραγωγή και κατ’ επέκταση στην εθνική οικονομία.

«Άρα», τόνισε «πρέπει να εγκριθεί άμεσα από το υπουργείο Περιβάλλοντος το διαχειριστικό σχέδιο λεκάνης Θεσσαλίας, να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συντήρησης αλλά και έναρξης των εργασιών των έργων».

Ενώ επεσήμανε ότι έχει κατ’ επανάληψη επισκεφθεί το ΥΠΟΜΕΔΙ για το συγκεκριμένο ζήτημα και έχει καταθέσει τον σχετικό φάκελο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass