«Εικαστικές παρεμβάσεις στο μονοπάτι της αρκούδας» στο Μέτσοβο

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2014 17:29 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:18

Στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο εγκαινιάζεται  την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 η δράση «Εικαστικές παρεμβάσεις στο μονοπάτι της αρκούδας», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών από το Εργαστήρι του καθηγητή κ. Γιώργου Χουλιαρά της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ο καταξιωμένος γλύπτης Γιώργος Χουλιαράς, μαζί με μια ομάδα τελειοφοίτων και αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ., φιλοξενούνται για δύο βδομάδες στο Μέτσοβο και σ’ αυτό το διάστημα δημιουργούν πρωτότυπα έργα γλυπτικής κατά μήκος της μικρής χαρτογραφημένης διαδρομής στο βιότοπο της αρκούδας «Στα χνάρια της αρκούδας».

Πρόκειται για εικαστικές παρεμβάσεις που έχουν στόχο, με απλά υλικά, όσο το δυνατόν οικολογικά, να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου και να διερευνήσουν τη σχέση του γλυπτού με τον περιβάλλοντα χώρο του δάσους.

Οι εικαστικές παρεμβάσεις κινούνται στην ακόλουθη λογική:

Ÿ Είσοδος στο μονοπάτι. Η είσοδος στο μονοπάτι σηματοδοτείται με σημαντική εικαστική επέμβαση χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως ξύλα του δάσους.

Ÿ Ηχητικές, πλαστικές και κινητικές επεμβάσεις: Ελαφριές κατασκευές ανάμεσα στα δέντρα που δημιουργούν ενδιαφέροντα αισθητικά αποτελέσματα.

Ÿ Καθιστικά πάνω στην πορεία, φιλοτεχνημένα με εικαστική διάθεση και πρωτοτυπία, για ανάπαυση, απόλαυση τοπίου, και γνωριμία με άλλους περιπατητές.

Ÿ Κωδικοποίηση σηματοδότησης των διαφόρων επεμβάσεων.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες από το Εργαστήρι Γ. Χουλιαρά: Ανδρέας Αραπάκης, Ανδρέας Βερναρδάκης, Λέανδρος Ντόλας, Ηλίας Τσώλης, Αντώνης Χαλυβδίδης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass