ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ

Ο στραγγαλισμός του Πηνειού…

* Μπαζωμένα με βράχια αγνώστου προελεύσεως τα ανοίγματα ανάμεσα στα βάθρα

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2014 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:53
Φωτ. Β. Ντάμπλης
Εντυπωσιακή η θέα ψηλά από τη γέφυρα του Πηνειού στο Αισθητικό Άλσος καθώς από τα διερχόμενα οχήματα, επί της οδού Κοζάνης, οι επιβάτες τους μπορούν να θαυμάσουν τη ροή των νερών του Πηνειού. Εκεί στη νέα κοίτη, όπου διοχετεύεται το πολύ νερό του αργυροδίνη ποταμού, δημιουργώντας ένα ευρύ υδάτινο τοπίο.
Αν τυχόν όμως κάποιος κατέβει στην όχθη του ποταμού, χαζεύοντας τη Γέφυρα, παραξενεύεται αν μη τι άλλο. Διαπιστώνοντας ότι τα νερά του ποταμού, αντί να περνούν από τα 7 ή 8 ανοίγματα ανάμεσα στα βάθρα της, αξιοποιούν για τη ροή τους μονάχα τα τρία κεντρικά. Η κοίτη του ποταμού στενεύει κατά πολύ ακριβώς κάτω από τη Γέφυρα, η ροή στραγγαλίζεται, καθώς τα υπόλοιπα ανοίγματα είναι μπαζωμένα από χώματα και βράχια. Υλικά που δεν δείχνουν φερτά, όπως ίσως αυτά που φρενάρουν τη ροή ακριβώς πριν τη Γέφυρα. Εκείνα που μπαζώνουν την κοίτη αμέσως μετά τα βάθρα της δείχνουν να υπάρχουν εκεί ίσως και από την κατασκευή της.
Άγνωστο, πόσο επηρεάζουν τη ροή του ποταμιού όταν αυτό είναι «φουσκωμένο» ή την ασφάλεια της Γέφυρας, αν μπορεί να προκληθεί ευκολότερα φρακάρισμα ανάμεσα στα βάθρα σε περίπτωση μεγάλης «κατεβασιάς». Άγνωστο επίσης αν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων έχουν εντοπίσει τον «στραγγαλισμό» της κοίτης κι αν τον έχουν αξιολογήσει ως άνευ σημασίας.
Σωτ. Ζαχαριάς
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass