ΕΝΩ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Γερμανικό κανάλι κάνει ρεπορτάζ στην Κάρλα!

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2014 20:01 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:53

Στην αρμοδιότητα της περιφέρειας Θεσσαλίας περιέρχονται τις επόμενες ημέρες τα έργα ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, ενώ ενδεικτικό του διεθνούς ενδιαφέροντος για τη λίμνη είναι ότι αύριο και μεθαύριο θα κάνει ρεπορτάζ στην περιοχή συνεργείο του Γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD.

Σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με την τεχνική σύμβουλό του κα Αγγέλα Βενέτη συμμετείχαν σε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών υπό τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο και τη συμμετοχή των αρμόδιων γενικών διευθυντών και διευθυντών του υπουργείου. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εκχώρηση της αρμοδιότητας για τη λίμνη Κάρλα από το υπουργείο Υποδομών στην αιρετή Περιφέρεια και συμφωνήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής να υπογραφεί μεταξύ των κ. κ. Στρ. Σιμόπουλου και Κ. Αγοραστού τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλία.

«Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας ως το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον και αποτελεί εθνικό έργο μείζονος σημασίας. Είναι εθνικό συμφέρον και καθήκον να ολοκληρωθούν τα έργα στη λίμνη καθώς στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να χαθούν για τη χώρα μας 186 εκατ. ευρώ που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα έργα», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.

«Παραλαμβάνουμε το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια», πρόσθεσε αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι η λίμνη Κάρλα είναι ένα πολυσύνθετο έργο που πρόκειται να ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή στους τομείς του περιβάλλοντος και του μικροκλίματος, να συμβάλλει στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την ύδρευση και την άρδευση αλλά και να ενδυναμώσει τις αναπτυξιακές προοπτικές στον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Κ. Αγοραστός κατέστησε σαφές ότι η επανεκκίνηση των έργων στη λίμνη Κάρλα «αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για την αιρετή Περιφέρεια» και ως εκ τούτου, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεσμευόμαστε όλοι στην Περιφέρεια με την προσθήκη των εργαζομένων στην ειδική υπηρεσία για την Κάρλα να βάλουμε τα δυνατά μας, να απαντήσουμε θετικά στη νέα αυτή πρόκληση και να πετύχουμε».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε ότι «δεν παραγνωρίζουμε τις πολύ μεγάλες δυσκολίες και τις παθογένειες του παρελθόντος που καλούμαστε να διαχειριστούμε και να επιλύσουμε, όπως για παράδειγμα ότι παραλαμβάνουμε σταματημένες τις δύο βασικές εργολαβίες. Ωστόσο – διαβεβαίωσε - με τη συμμαχία και τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας αισιοδοξούμε να τα καταφέρουμε καθώς αυτό το πολύ μεγάλο έργο ωφελεί τους πάντες και ιδίως τους αγρότες που έχουν συμφέρον να αρδεύονται από την Κάρλα κι όχι από τις βαθιές γεωτρήσεις καταβάλλοντας δυσανάλογα μεγάλο κόστος».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass