Κοινές δράσεις για την προστασία του Πηνειού ποταμού

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2014 18:11 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:11

Κοινές δράσεις και συνεργασία για την καλύτερη προστασία του Πηνειού ποταμού ήταν το αντικείμενο της συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Καλομπάτσιου και στελεχών της Περιφέρειας με μέλη του Συλλόγου Φίλων του Πηνειού. Κατά τη συνάντηση ο κ. Καλομπάτσιος ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί η αιρετή Περιφέρεια για τον εντοπισμό όσων ρυπαίνουν αλλά και για τα μέτρα προστασίας, που έχουν ληφθεί:

«Με τη συνεργασία όλων των φορέων, αλλά και των απλών πολιτών η Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να προστατεύσει ακόμη καλύτερα το μοναδικό αυτό υδάτινο οικοσύστημα τον ποταμό Πηνειό. Μέχρι σήμερα πραγματοποιούμε μετρήσεις και αναλύσεις, κάνουμε δειγματοληψίες και εφαρμόζουμε το νόμο επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα όπου χρειάζεται. Είμαστε στη διάθεση όλων και επιζητούμε τη συνδρομή του καθενός, στο πλαίσιο μιας αειφορικής διαχείρισης και προστασίας του Πηνειού», σημείωσε ο κ. Χ. Καλομπάτσιος.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συνεργασία στον έλεγχο της ρύπανσης Πηνειού με παρακολούθηση και αξιολόγηση των στοιχείων που προκύπτουν από τις μετρήσεις, συζητήθηκαν τα προβλήματα του Πηνειού (με αναφορές και στο ασαφές νομικό πλαίσιο και στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι φορείς), κατατέθηκε αίτημα να υπάρξει μια διαβούλευση για το περιβάλλον και τον Πηνειό και αποφασίστηκε να υπάρξουν κοινές δράσεις με συλλόγους, φορείς  και σχολεία. Παράλληλα ο σύλλογος φίλων του Πηνειού επεσήμανε ότι πρόκειται να καταθέσει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το αρχείο μετρήσεων του συλλόγου ενώ θα υποδείξει για έλεγχο και πιθανά σημεία ρύπανσης του ποταμού, που ανακαλύπτει ο σύλλογος κατά την διενέργεια των δραστηριοτήτων τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο διευθυντής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Κουτσουτάσιος, ο διευθυντής του τμήματος Υδροοικονομίας κ. Ιωάννης Μπαλαμώτης, ο τμηματάρχης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου κ. Απόστολος Τσαρτσάλης, το στέλεχος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Λάρισας κα Μαρία Ζαχαρούλη,  και τα μέλη του  Δ.Σ.  του συλλόγου «Φίλοι του Πηνειού» κ.κ Γιάννα Γεροκώστα, Αγορίτσα Αγραφιώτου και Νίκη Νατσιούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass