Πράσινοι: Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό πρέπει να αποσυρθεί ως απαράδεκτο!

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2014 23:19 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:21

 

Ως τερατούργημα χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών για την "Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας" ο ευρωβουλευτής των “Πράσινων- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία” Νίκος Χρυσόγελος. Με το σχέδιο νόμου καταστρατηγείται κάθε περιβαλλοντική και κοινωνική προστασία που απομένει έναντι της ιδιωτικής οικονομικής εκμετάλλευσης και οι παραλίες αφήνονται έκθετες σε κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα, που θα μπορούν πλέον να εκμεταλλεύονται την παραλία με μόνο γνώμονα το κέρδος, χωρίς μάλιστα να τους απαγορεύεται η παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης.

Ακόμη και οι ανεπαρκείς περιορισμοί που είχαν απομείνει όπως το μέγιστο μήκος 500μ. που μπορούσαν να καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις, η υποχρεωτική ζώνη 100μ. ελεύθερης πρόσβασης, η ελεύθερη ζώνη ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη μετακίνηση των κολυμβητών, πλέον δεν αναφέρονται στο νέο σχέδιο νόμου. Επίσης, αφαιρέθηκαν οι σαφείς αναφορές για την προστασία της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες κάτι που ανοίγει το δρόμο για την περιορισμένη και επί πληρωμή πρόσβαση σε αυτές.

Ο Ν. Χρυσόγελος δήλωσε: «Το νέο νομοσχέδιο είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό και αντιπεριβαλλοντικό. Επιπλέον, αντίθετα από ότι φαίνεται εκ πρώτης όψεως, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο καταστροφικό για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία, καθώς θα επιτρέψει τη σοβαρή υποβάθμιση των ελληνικών παραλιών, που αποτελούν τον κύριο παράγοντα προσέλκυσης τουριστών. Το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών προωθεί ουσιαστικά ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης από τα χειρότερα, αντίστοιχο του Λαγανά της Ζακύνθου, που έγινε αιτία να καταδικαστεί η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η κίνηση αυτή είναι κίνηση πανικού και υπό το καθεστώς πανικού οποιαδήποτε απόφαση είναι καταστροφική. Γι’ αυτό και αυτή η "πρωτοβουλία" του Υπ. Οικονομικών θα πρέπει να σταματήσει εν τη γεννέση της».

Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών να τονίσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της Κυβέρνησης για ξεπούλημα και καταστροφή των παραλιών, συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση (http://www.opengov.gr/minfin/?p=4692) του Υπουργείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass