Στην αιρετή Περιφέρεια οριστικά τα έργα για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2014 19:16 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:35

 

«Αναλαμβάνουμε σήμερα εθνική ευθύνη για να ολοκληρώσουμε το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια, κάνοντας έναν πραγματικό αγώνα δρόμου», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής των έργων για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου. Η αρμοδιότητα περνά οριστικά πλέον στην αιρετή Περιφέρεια, από το Υπουργείο Υποδομών, που βρισκόταν μέχρι σήμερα. Την πρωτοβουλία γι’ αυτό είχε η αιρετή Περιφέρεια προκειμένου να  υπάρχει καλύτερος συντονισμός  και να επιταχυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης των έργων. Σημειώνεται ότι στο έργο αυτό υπάρχουν εν εξελίξει εργολαβίες, σταματημένες εργολαβίες, σταματημένα έργα λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων, ζητήματα που αφορούν τη συντήρηση και τη φύλαξη των εγκαταστάσεων, μελέτες που δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και απαλλοτριώσεις.

«Παραλαμβάνουμε ένα πολύ δύσκολο έργο », σημείωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός και συνέχισε: «Είναι μια μεγάλη και ιστορική απόφαση του Υπουργείου να εκχωρήσει το έργο αυτό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επανεκκινήσει όλες τις εργολαβίες και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να «τρέξει» γρήγορα το έργο, να το συντηρήσει, να γεμίσει τη λίμνη προκειμένου να  ωφεληθεί η ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε η Κάρλα πρόκειται να εξυπηρετήσει ποικίλους σκοπούς όπως περιβαλλοντικούς, υδρευτικούς, αρδευτικούς, επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και τουριστικούς. Είναι μεγάλο το έργο, μεγάλο το στοίχημα, που αναλαμβάνουμε, με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, αλλά εμείς ευελπιστούμε με τις υπηρεσίες μας, αλλά και με τον συντονισμό και την συνεργασία όλων των ανθρώπων της περιοχής, να αρχίσουν ξανά τα έργα στην Κάρλα, γιατί η Κάρλα είναι ζωή για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη τη Θεσσαλία. Στην πιο κρίσιμη φάση του έργου, η μεταβίβαση αυτή των αρμοδιοτήτων δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του Υπουργείου προς την αιρετή Περιφέρεια για να το ολοκληρώσει».

Απ’ την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε τα εξής: «Σήμερα πιστεύω ότι είναι μία σημαντική μέρα, γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή, το έργο ανασύστασης της λίμνης Κάρλα. Μαζί με την αρμοδιότητα αυτή αναλαμβάνει και μία μεγάλη ευθύνη, στην οποία είμαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθει πλήρως. Τα τελευταία δύο χρόνια στο Υπουργείο Υποδομών, φροντίσαμε να ξαναζωντανέψουμε το έργο. Προβλήματα βέβαια υπάρχουν. Είμαι βέβαιος όμως  ότι, ο Κώστας Αγοραστός και οι συνεργάτες του θα τα λύσουν και θα ολοκληρώσουν το έργο, με την ποιότητα που απαιτείται, μέσα στο εναπομείναν χρονικό διάστημα των δυο χρόνων. Εκείνο που θέλω επίσης να τονίσω, είναι ότι τα έργα στην παράκαμψη του Βόλου, τα οποία εκτελεί το Υπουργείο Υποδομών κινούνται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και τα παρακολουθούμε στενά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass