Στις 28 Ιουλίου το ECOCAMP στον Ευρύμανθο

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2014 20:01 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:28

Μία ξεχωριστή και υπέροχη ιδέα, που έγινε κατασκηνωτικό πρόγραμμα, συνεχίζει και φέτος το καλοκαίρι το ECOCITY. Πρόκειται για το ECOCAMP, την ειδική περιβαλλοντική κατασκήνωση που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται για εφήβους 13-16 ετών, που κατοικούν στις πόλεις.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 10η χρονιά, στη μαγευτική και καταπράσινη Ροδέα, σε μια επιλεγμένη περιοχή των Καλαβρύτων, όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής. Μέσα στο ελατοδάσος, σε ένα τοπίο μοναδικού κάλλους στις παρυφές του Ερύμανθου, όπου η μυθολογία μας τοποθέτησε τον άθλο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο Κάπρο.

Το ECOCAMP. είναι μια περιβαλλοντική κατασκήνωση με προτεραιότητα στη καλλιέργεια των έφηβων μέσα από τη φιλοπεριβαλλοντική παρέα και στις θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακές δράσεις, όπως το ζύμωμα του ψωμιού, το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα και τη καλλιέργεια καρπών και φυτών.

 

Οι νέοι και οι νέες που θα συμμετέχουν θα έχουν ευκαιρίες διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και θα παρακολουθήσουν ένα αξιόλογο πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων για το περιβάλλον και την παράδοση που χάνεται. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία, ή ορειβατικό ποδήλατο πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Οι εγκαταστάσεις διαμονής είναι μόνιμες και περιλαμβάνουν κεραμοσκεπή κτίρια συνολικής χωρητικότητας 180 ατόμων, κουζίνα, ιατρείο, γήπεδα και πισίνα.

Το ECOCAMP είναι μια πρόταση του ECOCITY που στοχεύει στην επαφή των νέων που ζουν στην πόλη με τη Φύση, καθώς και στην βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων.

Η κατασκήνωση θα υλοποιηθεί από 28 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου και θα συμμετέχουν  νέοι από όλη τη χώρα. Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες ή και να δηλώσετε συμμετοχή για τους εφήβους σας στην Υπεύθυνη Συντονισμού του ECOCITY Ιωάννα Φακιδάρη στο τηλέφωνο 210-6196757, ενώ για περισσότερα στοιχεία και το πλήρες πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ecocamp.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass