Απειλείται το οικοσύστημα της Κάρλας

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2013 15:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:37
 Εντονη μείωση της στάθμης της Κάρλας, καταγράφουν τελευταίες μετρήσεις του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου- Κεφαλοβρύσου- Βελεστίνου, η οποία όπως υποστηρίζει «προέκυψε – σε μεγάλο βαθμό- και από τη μη λειτουργία τεχνικών  έργων της Κάρλας ( μη ολοκλήρωση, δολιοφθορές κ.λ.π)  αναδεικνύοντας το ότι, η οποιαδήποτε  καθυστέρηση των έργων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανασύσταση και την ομαλή λειτουργία του οικοσυστήματος.

Τέλος προκύπτει  ως επείγουσα ανάγκη  η ορθή και ολοκληρωμένη διαχείριση του υδατικού συστήματος Πηνειός-Κάρλας, η οποία κατ’ αρχήν θα διασφαλίζει την οικολογική βιωσιμότητα της λίμνης Κάρλας και στη συνέχεια και, εφ’ όσον είναι συμβατό , την ικανοποίηση των χρηστών».

Να σημειωθεί ότι ο  Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης καταγράφει  με  εβδομαδιαία συχνότητα  την στάθμη της λίμνης και τον εκτιμώμενο αυτής όγκο νερού, δεδομένου ότι  η αυξομείωση της στάθμης έχει άμεση επίπτωση στις οικολογικές συνθήκες και την υδρο-βιολογική λειτουργία του οικοσυστήματος.

Είναι γνωστό ότι ο  Φορέας Διαχείρισης δεν είναι- τουλάχιστον στην παρούσα φάση-  ο διαχειριστής του υδρολογικού  συστήματος Πηνειός-Κάρλα, ενώ λειτουργεί γνωμοδοτικά προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας συμβάλλοντας στην λήψη ορθών περιβαλλοντικά αποφάσεων.

Για το θέμα της στάθμης της Κάρλας έγκαιρα έχει διατυπώσει (εγγράφως και προφορικά )  την γνώμη του και τις επιφυλάξεις του καταδεικνύοντας  την αναγκαιότητα για διατήρηση  της απαραίτητης οικολογικής στάθμης αλλά  σεβόμενος ταυτόχρονα  τις υπαρκτές ανάγκες  για χρήση του  νερού.  

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass