ΥΠΕΚΑ: Πρόγραμμα επιδότησης για την κατάρτιση υποψήφιων ενεργειακών επιθεωρητών

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2013 23:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:45

Την επιδότηση της υποχρεωτικής κατάρτισης των υποψήφιων ενεργειακών επιθεωρητών ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει, ή πρόκειται να ολοκληρώσουν, την εξειδικευμένη κατάρτιση για να αποκτήσουν την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή.

Όπως ανακοινώθηκε, το ποσό της ενίσχυσης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερό από τετρακόσια (400) ευρώ συνολικά, ανεξάρτητα από το κόστος της κατάρτισης που αυτοί καταβάλλουν, ενώ η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με αυστηρή σειρά κατάταξης, βάσει κατάλληλης μοριοδότησης που προκύπτει από την αξιολόγηση αντικειμενικών εισοδηματικών και ηλικιακών, κριτηρίων, ενώ η αίτηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της υφιστάμενης ηλεκτρονικής πλατφόρμας του μητρώου ενεργειακών επιθεωρητών (www.buildingcert.gr).

Επισημαίνεται επίσης,ότι από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν όσοι ανήκουν στο μητρώο προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών, ωστόσο, προτεραιότητα θα δοθεί στις αιτήσεις των μη προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του ποσού στο δικαιούχο είναι η επιτυχής παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος που επέλεξε και η αντίστοιχη επιτυχής απόκτηση της ιδιότητας του ενεργειακού επιθεωρητή από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ.

Το πρόγραμμα πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα σε λίγες ημέρες, και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνική δημόσια χρηματοδότηση, ενώ η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε οχτώ εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass