Ημερίδα της «Πράσινης Πόλης» για τη διαχείριση απορριμάτων

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2013 20:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:42

Η δημοτική κίνηση Λάρισας «Πράσινη Πόλη» σε συνεργασία με το Πράσινο Ινστιτούτο,  διοργάνωσαν την ημερίδα με θέμα την «διαχείριση απορριμμάτων».

Όπως σημειώνεται από την κίνηση «ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί σήμερα ένα δήμο είναι η επιλογή μεθόδων επεξεργασίας αλλά και η χωροθέτηση του χώρου για τα υπολείμματα. Σήμερα υπάρχει ανάγκη προώθησης της διαλογής στην πηγή και της κομποστοποίησης σε σπίτια και επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο όγκος των υπολειμμάτων προς διάθεση στο πλαίσιο της στρατηγικής "μηδενικών αποβλήτων".

Η προοπτική αυτή μπορεί να αποτελέσει τη μόνη ασφαλή πορεία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των απορριμμάτων, και δεν θα ερευνούμε συνέχεια  για νέους χώρους όπου θα θάβονται οι μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων που παράγουμε σήμερα. Η συμμετοχή των πολιτών και των επιχειρήσεων στην επίλυση του προβλήματος - με την ανάληψη των ευθυνών του καθενός - και η δημιουργία κοινωνικών συμμετοχικών επιχειρήσεων που θα αναλάβουν υπηρεσίες επαναχρησιμοποίησης/ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και ευαισθητοποίησης, είναι οι σύγχρονοι μέθοδοι διεθνώς για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες για πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση κι ανακύκλωση».

Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις ο προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος του δήμου Λαρισαίων Βασίλης Καραγιάννης , ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές και προκλήσεις στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, παρουσιάζοντας σημαντικά στοιχεία που αφορούν την διαχείριση των αποβλήτων σε επίπεδο δήμου, εθνικό και διεθνές.

Ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ και δήμαρχος Αγιάς Αντώνης  Γκουντάρας, αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, παρουσιάζοντας το έργο του ΦΟΣΔΑ και τις μελλοντικές δράσεις του.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης, αναφέρθηκε στη διαχείριση των σκουπιδιών και πως οι πολίτες μοπρούν να συμμετάσχουν σ' αυτή. Στην ημερίδα συμμετείχε μέσω skype και ο Πολιτόπουλος Δημήτρης από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονής – Κελλιά Τήνου, ο οποίος αναφέρθηκε στις Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ίδρυση για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενός κοινωνικού συνεταιρισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων - προϊόντων, του οποίου τα κέρδη διανέμονται στην τοπική κοινωνία και δημιουργούν νέες πράσινες θέσεις εργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass