ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πράσινα Χριστούγεννα

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2013 13:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:46

 

Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά το μήνυμα της οικολογίας και η υιοθέτηση συνηθειών «φιλικών» προς το περιβάλλον είναι επιτακτικά. Είναι γεγονός πως κάθε χρόνο, κυρίως κατά την περίοδο των γιορτών, παράγουμε εκατομμύρια κιλά επιπλέον απορριμμάτων από τις συσκευασίες των φαγητών, των ποτών και των δώρων, από τις ευχετήριες κάρτες και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως μόνο το 12% των απορριμμάτων των γιορτών που παράγονται σε όλο τον κόσμο θα πάει για ανακύκλωση, ενώ για τα εκατομμύρια των ευχετήριων κάρτων που αποστέλλονται «θυσιάζονται» χιλιάδες δέντρα. Φέτος με απλούς και εύκολους τρόπους μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, πιο καθαρό και να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας.

ΔΕΝΤΡΟ

Όσοι προτιμούν να στολίζουν αληθινό δέντρο, μπορούν να αγοράζουν εκείνα που έχουν ρίζες (μέσα σε γλάστρα) ώστε να το φυτέψουν στον κήπο μετά το πέρας τον εορτών και να το χρησιμοποιήσουν και την επόμενη χρονιά.

Οι ειδικοί πλέον λένε πως ένα αληθινό δέντρο είναι πιο οικολογικό από ένα ψεύτικο (συνθετικό), όμως μην ξεχνάτε πως το ψεύτικο δέντρο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πολλά χρόνια.

Μια έξυπνη και πρωτότυπη λύση είναι να στολίσετε ένα μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου αντί για δέντρο.

Τα φώτα που χρησιμοποιείτε για το στολισμό του δέντρου καλύτερα να είναι χαμηλής ενέργειας. Θα πρέπει να τα ανάβετε μόνο όταν χρειάζεται και όχι συνέχεια.

Όταν αγοράζετε στολίδια, να προτιμάτε εκείνα που δεν σπάνε ή δε χαλούν εύκολα για να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια.

Μπορείτε να φτιάχνετε μόνοι σας τα στολίδια του δέντρου χρησιμοποιώντας παλιές κάρτες, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα άνθη, κουκουνάρια... και πολλή φαντασία. Ειδικά αν έχετε παιδιά αυτό θα τους δώσει μεγάλη χαρά και θα τονώσει τη δημιουργικότητα τους.

ΚΑΡΤΕΣ

Φέτος, προτιμήστε να στείλετε σε φίλους, συνεργάτες και αγαπημένα πρόσωπα ευχετήριες κάρτες από ανακυκλωμένο χαρτί.

Μια πολύ καλή λύση που προτιμούν πολλές εταιρείες είναι οι ηλεκτρονικές κάρτες.

Τις κάρτες που σας έστειλαν ή θα σας στείλουν μην τις πετάξετε. Μπορείτε του χρόνου να τις μετατρέψετε σε όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια ή να τις χρησιμοποιήσετε ως στολισμό για διάφορα σημεία του σπιτιού.

ΔΩΡΑ

Φροντίστε τα δώρα που θα κάνετε να μην έχουν πολλή συσκευασία (πλαστικό, χαρτόνι, κολλητική ταινία κλπ). Μια απλή σακούλα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές αρκεί.

Αν τα δώρα που αγοράζετε έχουν μπαταρίες, καλύτερα να είναι επαναφορτιζόμενες.

Φέτος, επιλέξτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα διάφορα «οικολογικά» δώρα όπως για παράδειγμα ένα φυτό, ένα ποδήλατο, μια συνδρομή σε κάποιο περιοδικό, εισιτήρια θεάτρου, κουπόνια κλπ.

Όταν αγοράζετε παιχνίδια, καλύτερα να επιλέξετε παιχνίδια που δεν σπάνε εύκολα και που είναι φτιαγμένα από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Αντί να σχίσετε τα χαρτιά περιτυλίγματος από τα δώρα που θα σας κάνουν, ανοίξτε τα προσεκτικά και φυλάξτε τα για να τυλίξετε τα δώρα που θα κάνετε του χρόνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass