ΕΝΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ

Η κιβωτός των ζώων

Δημοσίευση: 29 Απρ 2013 20:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:56
 
Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Καγκουρό, στρουθοκάμηλοι, πόνυ, άλογα, γαϊδουράκια, παγόνια, ελάφια, λάμα, πάπιες, σκιουράκια και γουρουνάκια είναι ορισμένα μόνο από τα ζώα που φιλοξενούνται στο Αγρόκτημα Γραντή στο Κυψελοχώρι Συκουρίου, εκεί όπου ο κ. Νίκος Γραντής και η οικογένεια του με αγάπη και σεβασμό προς τη φύση δημιούργησαν τη δική τους κιβωτό.
Δεν ήταν αγρότες, δεν είχαν κάποια σχέση με τη φύση ή τα ζώα. Αντιθέτως ο κ. Γραντής μέχρι πριν από 10 χρόνια διατηρούσε συνεργείο δικύκλων. Είχαν όμως τη θέληση να ζήσουν στην ύπαιθρο και στην ελευθερία που μόνο η επαφή με τη φύση προσφέρει και κάπως έτσι αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους την πόλη οριστικά.
Αρχικά αγόρασαν τη γη και στη συνέχεια ξεκίνησαν με πολύ μεράκι και προσωπική εργασία να στήνουν τη δική τους φάρμα. Χρειάστηκαν περισσότερα από 7 χρόνια έως ότου το έργο τους πάρει μορφή και σήμερα με χαρά υποδέχονται δεκάδες επισκέπτες.
Ο χώρος, πανέμορφος και πεντακάθαρος, είναι ιδανικός για παιδιά καθώς μπορούν να παίξουν με ασφάλεια, να κάνουν ποδήλατο, να απολαύσουν τη φύση και να δουν από κοντά σπάνια αλλά και οικόσιτα ζώα, να μάθουν για τη διατροφή, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους. Επίσης μπορούν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την ιππασία και να κάνουν μια μικρή εκπαιδευτική βόλτα με τα πόνι. Μπορούν επίσης να παίξουν στην παιδική χαρά ή ακόμη να φέρουν τα κουβαδάκια τους και να στήσουν πύργους στο σκάμμα με την άμμο. 
Και για τους μεγάλους όμως μια επίσκεψη στο Αγρόκτημα Γραντή, είναι εξίσου διασκεδαστική αλλά και χαλαρωτική καθώς μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, τσιπουράκι και μεζεδάκια όσο τα παιδιά παίζουν αμέριμνα στη φύση και φυσικά να παίξουν και οι ίδιοι μαζί τους.
Το αγρόκτημα Γραντή είναι είναι ένας πολυχώρος ψυχαγωγίας, ξεκούρασης και εναλλακτικού τρόπου άθλησης για μικρούς και μεγάλους. Ένας προορισμός για να αποδράσετε από την πόλη και να δράσετε μέσα στη φύση, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Λάρισα. Είναι ανοιχτό καθημερινά και έχει ελεύθερη είσοδο. Ο χώρος ενδείκνυται και για επισκέψεις σχολείων, ενώ είναι ιδανικό για γενέθλια και παιδικά πάρτι. 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass