Η Ηρώ Διώτη για το νέο υπουργό Περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 21:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02
Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του νέου υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, η βουλευτής Λάρισας και συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου ΥΠΕΚΑ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη, σε δήλωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως «πολύ σωστά ο καινούριος Υπουργός ΥΠΕΚΑ έκλεισε την χτεσινή ομιλία του κατά την παράδοση και παραλαβή του Υπουργείου, λέγοντας πως δεν πρόκειται να πει τι θα κάνει στο Υπουργείο και δε θα εκθέσει κάποιο σχέδιο. Κανένα σχέδιο δεν υπήρξε από αυτές τις κυβερνήσεις, πέραν του ξηλώματος κάθε προστατευτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, για να εκποιηθεί ο φυσικός πλούτος και τα δημόσια αγαθά.
Σωστά επεσήμανε ότι μόνο εκ των υστέρων θα ανακοινώνει τι έπραξε, διότι είναι στην πολιτική της κυβέρνησης οι αντιδημοκρατικοί αιφνιδιασμοί, όπως συνέβη και με την ΕΡΤ. Όμως είναι αστείο να υπάρχουν Υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, όπως φάνηκε και από άλλα Υπουργεία, που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, να μιλάνε για δημοκρατία και πολιτισμό, όπως ο κ. Μανιάτης.
Επίσης ορθά είπε ότι πολλοί τον θεωρούν τον άνθρωπο των Υδρογονανθράκων. Όμως το ΥΠΕΚΑ δεν χρειάζεται έναν άνθρωπο που να βάζει σε εφαρμογή συγκεκριμένα σχέδια, όπως η εξόρυξη Υ/Α, τα οποία αποτελούν και ενδιαφέρον μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, αλλά χρειάζεται ένα σχέδιο για το φυσικό περιβάλλον που μένει απροστάτευτο μετά το “ξήλωμα” της προστατευτικής νομοθεσίας, για την ανύπαρκτη χωροταξία, για το κτηματολόγιο, για τα νερά, για τα δάση, για την βιοποικιλότητα και για μια σειρά αγαθά που είναι περιουσία της κοινωνίας. Βεβαίως, αυτή η κυβέρνηση εκποιεί με θράσος αυτή την περιουσία και καταπατεί και κάθε έννοια νομιμότητας όπως είδαμε και με την υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Λέμε που είναι ζοφερή για όλους τους εργαζόμενους, όπως και για το περιβάλλον και τα δημόσια αγαθά, λόγω της πολιτικής της δικής τους και των δανειστών. Εμείς θα φροντίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες για τις δραστηριότητές τους και θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην εκποιηθεί το περιβάλλον και οι φυσικοί πόροι μέχρι να φύγουν, κάτι που ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα επιδιώξουμε να γίνει σύντομα γι’ αυτή την κυβέρνηση προς όφελος των ανθρώπων, της φύσης και του πολιτισμού» καταλήγει η κ. Διώτη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass