Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ «Ε»:

Η κυβέρνηση θα υπογράψει βαριά μέτρα και η κοινωνία θα «πληρώσει το μάρμαρο»

* Πώς σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις, τις αλλαγές στην Παιδεία και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017 15:44

 «Στο τέλος θα υπογράψουν τα βαριά μέτρα, και η κοινωνία θα πληρώσει για άλλη μια φορά το μάρμαρο των τακτικισμών τους. Σε ό,τι αφορά στη ΝΔ, όπως έχει πει και ο Κυρ. Μητσοτάκης φοράμε πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος σε ζητήματα εθνικής σημασίας και το έχουμε αποδείξει στην πράξη».

Με αυτά τα λόγια προϊδεάζει για τις εξελίξεις σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης από τους δανειστές η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή, μιλώντας στην «Ε» μία μέρα πριν την παρουσία και ομιλία της σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, αύριο Κυριακή στη Λάρισα.

Προδιαθέτοντάς μας για όσα πρόκειται να πει στην κομματική εκδήλωση, η κ. Καραμανλή σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως «το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρο και η διαφορά διευρύνεται συνεχώς, όπως και η υπεροχή Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα».

Ως βουλευτής που συμμετέχει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα των πανελλαδικών, η κ. Καραμανλή υπογραμμίζει «την απουσία συγκροτημένου σχεδίου της Κυβέρνησης για την Παιδεία, που είναι κάτι παραπάνω από εμφανής».

Όσον αφορά στις δυσάρεστες εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ, η πρώην δημοσιογράφος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να γίνει «κομματικός τοποτηρητής στα Μέσα Ενημέρωσης».

* Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει και νέα δημοσκόπηση. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν πάντοτε τις κοινωνικές διαθέσεις. Εσείς πώς τις αξιολογείτε;

- Το σύνολο των μετρήσεων – ακόμη και αυτές που διενεργούνται για λογαριασμό της «Αυγής» – δείχνουν μια συγκεκριμένη τάση. Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρο και η διαφορά διευρύνεται συνεχώς. Όπως και η υπεροχή Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα. Έχει παγιωθεί στην κοινωνία η αντίληψη ότι είμαστε η μόνη αξιόπιστη κυβερνητική λύση. Και το συναντούμε καθημερινά στην επαφή μας με τον κόσμο αυτό που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις. Όλο αυτό το θετικό κλίμα βέβαια δεν είναι λόγος εφησυχασμού. Έχουμε την ευθύνη να μην απογοητεύσουμε μια κοινωνία κουρασμένη που έχει δει τις ελπίδες της να προδίδονται και δικαιολογημένα αντιμετωπίζει με καχυποψία τους πολιτικούς.

* Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες ζητούν από τη ΝΔ να βάλει πλάτη για να κλείσει η αξιολόγηση. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι την υπονομεύετε σε διεθνή κέντρα αποφάσεων για πολιτικές σκοπιμότητες. Ποια η στάση της ΝΔ και ποια η εκτίμησή σας για την αξιολόγηση; Θα κλείσει και πόσο αιματηρή θα είναι για τον ελληνικό λαό;

- Αποτελεί πάγια τακτική της Κυβέρνησης να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους άλλους, όταν η ίδια η Κυβέρνηση, με την υπογραφή της στο τελευταίο μνημόνιο, έχει δεσμευτεί ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο. Μετά μας είπαν ότι πρέπει πάση θυσία να έχει τελειώσει τον περασμένο Νοέμβριο. Έχουμε φτάσει μέσα Φεβρουαρίου και είμαστε ακόμη «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» με την ανασφάλεια να αυξάνεται για τους πολίτες. Κανείς δεν έχει καταλάβει τι επιδιώκουν. Η χώρα ακροβατεί ανάμεσα στην υπογραφή νέων σκληρών μέτρων και ενός άλματος στο κενό. Πιστεύω ότι στο τέλος θα υπογράψουν μέτρα βαριά και η κοινωνία θα πληρώσει για άλλη μια φορά το μάρμαρο των τακτικισμών τους. Σε ό,τι αφορά στη ΝΔ, όπως έχει πει και ο πρόεδρός μας, φοράμε πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος σε ζητήματα εθνικής σημασίας. Και το έχουμε αποδείξει στην πράξη.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

* Είστε μητέρα και τα παιδιά σας βιώνουν ένα ανεξάντλητο εξεταστικό μαραθώνιο. Και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζει τις δικές της αλλαγές στη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ως πότε κάθε υπουργός θα προχωρά σε αλλαγές, με πειραματόζωα τα ίδια τα παιδιά. Πότε θα αποκτήσουμε ένα σταθερό και αξιόπιστο εκπαιδευτικό σύστημα;

- Επειδή ως βουλευτής συμμετέχω στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, θέλω να υπογραμμίσω ότι η απουσία συγκροτημένου σχεδίου της Κυβέρνησης για την Παιδεία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Αποσπασματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, χωρίς καμία συνοχή και χωρίς σαφή στόχευση. Μοναδικός στόχος που υπηρετούν είναι αυτός της απεγνωσμένης ψηφοθηρίας και των αριστερών ιδεοληψιών. Η παιδεία για εμάς είναι το κάρο που θα μας ξεκολλήσει από τις λάσπες και θα μας οδηγήσει έξω από τη δίνη της κρίσης. Για αυτό και το πρόγραμμά μας θα στηρίζεται στην ανάδειξη της αριστείας και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή. Αυτό δεν μπορεί να το πράξει μια Κυβέρνηση που αντιμάχεται τα πρότυπα σχολεία, μείωσε με αλχημείες τον αριθμό των εκπαιδευτικών και προσπαθεί να πουλήσει αριστεροσύνη μέσω της κατάργησης των Θρησκευτικών και της απαξίωσης των Αρχαίων Ελληνικών.

* Ως δημοσιογράφος που είστε, προφανώς σας ανησυχεί η κρίση (οικονομική και ηθική) που μαστίζει τον κλάδο. Βλέπετε «φως στο τούνελ» και πώς κρίνετε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, τόσο για τη διάσωση του ΔΟΛ όσο και για τις τηλεοπτικές άδειες;

- Ο κλάδος μας έχει χτυπηθεί βαρύτατα από την κρίση και έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχουν και φαινόμενα εργαζόμενων στα ΜΜΕ σε καθεστώς γαλέρας. Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο. Οφείλεται στη συρρίκνωση της αγοράς, σε ατυχείς επιχειρηματικές επιλογές και πολλούς άλλους λόγους. Και μέσα σε τέτοιες συνθήκες ο κ. Παππάς ήθελε να κλείσει τα κανάλια και να στείλει και άλλους συναδέλφους στην ανεργία. Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον χώρο των ΜΜΕ παραπέμπουν ευθέως σε καθεστωτικές πρακτικές. Γιατί υπήρξαν ωμές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις με στόχο το χτίσιμο μιας νέας διαπλοκής σε όρους και εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα είχαμε τη λυσσαλέα προσπάθεια να ελεγχθεί το τηλεοπτικό τοπίο. Με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, βοσκοτόπια και θαλασσοδάνεια από την Τράπεζα Αττικής. Πρόσφατα είχαμε την πρωτοφανή προσπάθεια να αλωθεί το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα του ΔΟΛ. Και στο παρελθόν οι Κυβερνήσεις μπορεί να επεδίωκαν την εύνοια των ΜΜΕ. Κομματικό τοποτηρητή όμως δεν επιχείρησε να στείλει κανείς.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass