«ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

«Οι στόχοι μας για την Ομοσπονδία Καταδρομέων»

* Είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε ενεργά όπου η πατρίδα μας ζητήσει

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2017 23:00
Ο κ. Γεωργάκης σε δράσεις της ΠΟΕΔ Ο κ. Γεωργάκης σε δράσεις της ΠΟΕΔ

Υποψήφιος εκ νέου στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ) θα είναι ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας και δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Δημήτρης Γεωργάκης.

«Είμαστε έτοιμοι» δηλώνει μιλώντας στην «ΕτΔ», «να συμμετέχουμε ενεργά όπου η πατρίδα μας ζητήσει, μιας και το 2017 έχει ανακηρυχτεί Έτος Εφεδρείας - Εθνοφυλακής και Βετεράνων». Για να συμπληρώσει ότι «προσπαθούμε να κρατάμε το φρόνημά μας υψηλό μέσα από τις δράσεις μας και να διατηρούμε όχι μόνο το καταδρομικό μας πνεύμα, αλλά και τον εθνικό και κοινωνικό μας χαρακτήρα».

Εξηγώντας την απόφασή του να μετάσχει ξανά στις εκλογές επισημαίνει πως «οι ίδιοι οι συνάδελφοί μου με παρότρυναν και επέμεναν για αυτή μου την απόφαση, προκειμένου το όραμα που έχουμε για την Ομοσπονδία μας να ολοκληρωθεί». Εξηγεί γιατί διεκδικεί την ψήφο των καταδρομέων, σημειώνει τις προτεραιότητές του για την επόμενη τριετία στην ΠΟΕΔ ενώ τέλος, υπογραμμίζει πως «θα συνεχίσω και στα δημοτικά πράγματα της Λάρισας».

 Αναλυτικά η συζήτησή μας με τον κ. Γεωργάκη, έχει ως εξής:

* Κύριε Γεωργάκη στις 2 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη διεξάγονται εκλογές για το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, της οποίας είστε πρόεδρος. Θα είστε ξανά υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο;

- «Δηλώνω ότι θα είμαι ξανά υποψήφιος για το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας».

* Για ποιο λόγο ζητάτε εκ νέου την ψήφο των συναδέλφων σας και εφόσον εκλεγείτε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;

- «Ζητώ εκ νέου την ψήφο των συναδέλφων μου, για την εκλογή μου στο ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΔ ) για τους εξής λόγους: Ως πρόεδρος έχω ξεκινήσει ένα έργο και θέλω να το φέρω εις πέρας. Διατελώ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας τρία χρόνια ως γραμματέας και τρία χρόνια ως πρόεδρος και , οι ίδιοι οι συνάδελφοί μου με παρότρυναν και επέμεναν για αυτή μου την απόφαση, προκειμένου το όραμα που έχουμε για την Ομοσπονδία μας να ολοκληρωθεί.

Οι προτεραιότητές μου τώρα, για την επόμενη τριετία, έχουν ως εξής: Την περαιτέρω σύσφιξη των διαπροσωπικών μας σχέσεων, τη σφυρηλάτηση της συναδελφικής μας αλληλεγγύης, το άνοιγμα της Ομοσπονδίας σε άλλους καταδρομικούς συλλόγους και βεβαίως τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων καταδρομέων απ’ όλη την Ελλάδα.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τη γεωστρατηγική και γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας, με τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας μας να αποκτά ιδιαίτερη σημασία και την Ομοσπονδία να έχει να προσφέρει πολλά.

Η ΠΟΕΔ λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της, με τις Ειδικές Διασωστικές Ομάδες Πολλαπλών Αποστολών (ΕΔΟΠΑ) που ενεργούν όπου απαιτηθεί, τοπικά ή εθνικά με τις Λέσχες που διαθέτουν τέτοιες ομάδες.

Μέσα σ’ αυτό το έννομο πλαίσιο κινούμενοι, η ΠΟΕΔ μαζί με τις Λέσχες Καταδρομέων είμαστε όλοι μαζί, συστρατευμένοι σε μια συλλογική προσπάθεια με το καταδρομικό πνεύμα να είναι το ζητούμενο σήμερα και με τη βοήθεια όλων των Ελλήνων, για να σταθεί η πατρίδα μας στα πόδια της. Είμαστε έτοιμοι, να συμμετέχουμε ενεργά όπου η πατρίδα μας εντάξει, μιας και το 2017 έχει ανακηρυχτεί Έτος Εφεδρείας - Εθνοφυλακής και Βετεράνων.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, προσπαθούμε να κρατάμε το φρόνημά μας υψηλό μέσα από τις δράσεις μας και να διατηρούμε όχι μόνο το καταδρομικό μας πνεύμα, αλλά και τον εθνικό και κοινωνικό μας χαρακτήρα. Εξ άλλου για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών, η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί διαχρονικά τον εθνικό μας τηλαυγή φάρο».

* Τι σηματοδοτεί για σας, μία μη εκλογή σας και τι μία εκ νέου επανεκλογή και μάλιστα στην προεδρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων.

- «Η ζωή δεν επιφυλάσσει στον άνθρωπο μόνο την επιτυχία, αλλά και την αποτυχία. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι εκείνο που πρέπει να μας διακρίνει σε κάθε περίπτωση είναι η συμμετοχή κι ο αγώνας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Τέλος σημασία δεν έχει τι θέλω και τι επιθυμώ εγώ για τον εαυτό μου, να γίνω πρόεδρος, αλλά τι θέλουν και τι επιθυμούν οι συνάδελφοί μου.

Λειτούργησα και συμπεριφέρθηκα κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, συλλογικά (ut primus inter pares) ως πρώτος μεταξύ ίσων και η επανεκλογή μου θα βεβαιώνει την αναγνώριση της δράσης, της προσφοράς αλλά και του ήθους μου, ενώ παράλληλα θα με οπλίσει με περισσότερη δύναμη και θέληση για τη συνέχιση αυτής της συλλογικής προσπάθειας».

* Θα συνεχίσετε στα δημοτικά πράγματα ή η ενασχόλησή σας πανελλήνια με τις Ειδικές Δυνάμεις θα σας αλλάξει ρότα;

- «Θα συνεχίσω στα δημοτικά πράγματα της Λάρισας και τούτο διότι όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, αγαπώ την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και η ενασχόλησή μου με τα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μου, για μένα αποτελεί υπέρτατο σκοπό.

Επωφελούμαι της ευκαιρίας να επισημάνω, ότι έχω δύο μεγάλες αγάπες στη ζωή μου, την πόλη μου, τη Λάρισα και τις Ειδικές Δυνάμεις τις οποίες υπηρέτησα επί σειρά ετών. Οι δύο αυτές αγάπες βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους και φιλοδοξώ ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον, γιατί στην ουσία εκφράζουν την αγάπη μου για την πατρίδα».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass