ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα απογοητεύσει την ελληνική κοινωνία»

* Στη Λάρισα 1 και 2 Ιουνίου η Φώφη Γεννηματά

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2017 22:15

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει και θα πετύχει», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Ε» ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Γιαννούλας. Δηλώνει ότι το στελεχιακό δυναμικό της Κεντροαριστεράς έχει ανανεωθεί και επισημαίνει ότι «η κοινωνία περιμένει να μας ακούσει και δεν θα την απογοητεύσουμε».

Το νεαρό πολιτικό στέλεχος αναφέρεται στο επικείμενο πολιτικό-προγραμματικό συνέδριο της ΔΗΣΥ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, χαρακτηρίζει «συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου» την πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και ανακοινώσει ότι το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου θα επισκεφθεί τη Λάρισα η Φώφη Γεννηματά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΕΝΕΛΑΟ ΚΑΤΣΑΜΠΕΛΑ

* Μετά τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, την επικείμενη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και την ψηφοφορία, πώς βλέπετε ότι διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό;

-Πραγματικά πρόκειται για μια συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έφερε ένα 4ο Μνημόνιο χωρίς νομιμοποίηση και χωρίς χρηματοδότηση. Ένα μνημόνιο διαρκείας που δεν περιλαμβάνει μέτρα για το χρέος. Αντίθετα προβλέπει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Τα νέα μέτρα υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και καταδικάζουν την κοινωνία σε μια διαρκή λιτότητα. Τα πολυδιαφημισμένα αντίμετρα δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό σε μια ήδη κουρασμένη από υποσχέσεις ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση βυθίζει την οικονομία, φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. Η ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής, τα παιχνίδια με τον χρόνο με μοναδικό σκοπό την παραμονή στην εξουσία, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα με οδυνηρές συνέπειες στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Κάθε ημέρα παραμονής της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία μεγαλώνει τον λογαριασμό και εντείνει την απογοήτευση και την αγωνία για την επόμενη μέρα των Ελλήνων πολιτών. Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, έχει ζητήσει να διαμορφώσουμε μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση, το «Σχέδιο Ελλάδα». Η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ για παραγωγή πλούτου και νέες θέσεις εργασίας. Με κίνητρα για επενδύσεις και μέτρα για κοινωνική προστασία. Η βασική μας επιδίωξη είναι όλες οι προτάσεις μας να έχουν κοινωνικό πρόσημο.

* Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ούσα πλέον τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, οργανώνει το συνέδριό της στα τέλη Ιουνίου, μέσα από διαδικασίες συζητήσεων, συμμαχιών αλλά και συγκρουσιακές ως ένα επίπεδο. Είστε αισιόδοξος για την πορεία της Κεντροαριστεράς;

-Η πεποίθηση που υπάρχει από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ., Φώφη Γεννηματά, σε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από όσο μπορώ να γνωρίζω και στα στελέχη των υπολοίπων κινημάτων και κινήσεων που απαρτίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι μία: Πρέπει να πετύχουμε. Πρέπει να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη μεγάλη. Πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία, να βρεθούμε δίπλα στον νέο μη προνομιούχο. Πραγματικά η κοινωνία είναι κουρασμένη από υποσχέσεις και κενές προτάσεις χωρίς επαφή με την πραγματικότητα. Το στελεχιακό δυναμικό της Κεντροαριστεράς έχει ανανεωθεί με πρόσωπα της κοινωνίας, της εργασίας, με επιστήμονες και ανθρώπους από όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Αυτή ήταν η δύναμη ανέκαθεν της Κεντροαριστεράς, η επαφή και η αλληλοεξάρτησή της με την Κοινωνία. Με αυτές λοιπόν τις προϋποθέσεις, κύριε Κατσαμπέλα, δεν είμαι αισιόδοξος απλά, είμαι σίγουρος για την πορεία της Κεντροαριστεράς. Η κοινωνία περιμένει να μας ακούσει και δεν θα την απογοητεύσουμε. Δουλειά, δουλειά, δουλειά, όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς, για να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Το οφείλουμε στη γενιά μας και στις επόμενες.

* Αν υπάρχουν εκκρεμότητες γύρω από αυτό το εγχείρημα, αφορούν ασφαλώς στις σχέσεις με το Ποτάμι και την Ώρα Αποφάσεων. Υπάρχουν πιθανότητες συμπόρευσης με αυτά τα πολιτικά σχήματα;

-Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη προχωρούμε με τις πόρτες ανοιχτές. Η πρωτοβουλία που έλαβε η πρόεδρος και επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. Φώφη Γεννηματά από τον Ιανουάριο του 2016 ήταν ξεκάθαρη. Το προσκλητήριό μας δεν έχει ούτε αποκλεισμούς ούτε βέβαια και ειδικούς παραλήπτες. Αν κάποιοι δεν θέλουν να ανταποκριθούν, αναλαμβάνουν και την ευθύνη απέναντι στους προοδευτικούς πολίτες.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι σε ανοδική πορεία, διευρύνει τα ερείσματά της στην κοινωνία. Είναι ο πόλος συσπείρωσης για τη δημιουργία προοδευτικού πλειοψηφικού ρεύματος στη χώρα.

Στο Πολιτικό-Προγραμματικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του Ιουνίου θα αποτυπωθεί το πολιτικό μας στίγμα και η νέα στρατηγική μας για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Εκεί θα συζητηθούν οι προτάσεις και θα επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμα με το οποίο θα απευθυνθούμε στην Ελληνική Κοινωνία. Θα διαμορφώσουμε ακόμη πρόταση πλαίσιο για τα επόμενα βήματα που αφορούν στη μετεξέλιξη της συμπαράταξης σε ενιαίο φορέα.

* Στο ΠΑΣΟΚ προέκυψαν εντάσεις και σκληρές αποφάσεις από την πρόεδρο του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, από τις οποίες υπήρξε εύλογος προβληματισμός στους ψηφοφόρους και τους φίλους. Πώς έχει διαμορφωθεί πλέον η κατάσταση;

-Δυστυχώς κάποιοι, ενώ η ΔΗ.ΣΥ. στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ανέβασε τα ποσοστά της και δείχνει να ακούγεται η πολιτική της πρόταση ξανά από την κοινωνία αλλά και να επικροτείται η αντιπολιτευτική της προσπάθεια, δημιούργησαν πρόβλημα στην τελευταία ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ. Όσοι δημιούργησαν τεχνητές κρίσεις και εσωστρέφεια, είναι χορηγοί του κ. Τσίπρα και της ΝΔ. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξαν τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ΜΜΕ, διογκώνοντας την κρίση, εξυπηρετεί το σχέδιό τους. Χρησιμοποιούν την εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ ως επιχείρημα, ότι δεν είμαστε αναγκαίοι στον πολιτικό χάρτη, γι’ αυτό και πρέπει να τελειώνουμε, να πάμε είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς οι εσωτερικές συγκρούσεις βάζουν σε κίνδυνο και το ιδρυτικό συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης. Το μήνυμα των στελεχών ανά την Ελλάδα είναι σαφές. Συζητάμε φυσικά τις διαφωνίες και, σαν ανοιχτό κόμμα θα υπάρχουν πάντα και αυτές, συνεχίζουμε την πορεία μας προς το συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να κάνουμε ξανά τη δημοκρατική παράταξη μεγάλη.

* Είστε ικανοποιημένος από την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομό; Πώς εξελίσσονται οι προετοιμασίες για το συνέδριο του Ιουνίου; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών;

-Το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2016 εξέλεξε μια νέα Νομαρχιακή Επιτροπή που είναι κατά 100% ανανεωμένη. Εκλέχτηκαν επίσης σχεδόν σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους νέες τοπικές. Η συμμετοχή μάλιστα σε όλο τον Νομό ξεπέρασε τους 800 ανθρώπους. Η επαφή με την κοινωνία είναι καθημερινή και αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας σε όλο τον Νομό. Σαν μέλη λοιπόν και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συγκεντρώνουμε μαζί με την ΔΗ.ΜΑΡ., το ΚΙΔΗΣΟ και τις Κινήσεις Πολιτών τοπικά όλα τα στοιχεία που χρειάζεται η Κ.Ο. της ΔΗ.ΣΥ. για να κατατεθούν ερωτήσεις για τα τοπικά προβλήματα. Η προσπάθειά μας αυτή ενισχύεται και με την παρουσία πια του νέου βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. Κ. Μπαργιώτα. Επίσης πρέπει να σας θυμίσω και τις θεματικές εκδηλώσεις, περίπου μια κάθε μήνα, που κάνει η ΔΗ.ΣΥ αναδεικνύοντας και συζητώντας τα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία.

Όσον αφορά στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ θα υπάρξουν προσυνεδριακές διαδικασίες όπου θα συζητηθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί οι ομάδες εργασιών κεντρικά ανά τομέα διαβούλευσης αλλά θα κατατεθούν και προτάσεις τοπικά που θα συζητηθούν τις ημέρες του Συνεδρίου και θα επικαιροποιηθούν από το σώμα του Συνεδρίου. Είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχία της προσπάθειάς μας.

* Συζητείται στα δημοσιογραφικά γραφεία νέα επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στην περιοχή, πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Έχετε κάτι συγκεκριμένο να ανακοινώσετε;

-Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο των επαφών με την κοινωνία αλλά και ενόψει του Συνεδρίου της ΔΗ.ΣΥ. στα τέλη Ιουνίου θα βρίσκεται στον Νομό Λάρισας το διήμερο 1-2 Ιουνίου. Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. κάνει πράξη όσα έχουμε πει ότι αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και στα τέλη Ιούνη στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. θα παρουσιάσουμε την πρότασή μας για έξοδο από την κρίση αλλά και προτάσεις σε μια σειρά άλλων ζητημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass