ΒΑΣ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΤΗΝ «ΕτΔ»: ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝ ΜΟΝΟΜΑΧΗΣΕΙ ΜΕ ΦΩΦΗ

Ερείπια του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ η «Κεντροαριστερά»

* Οι εκτιμήσεις του για εκλογές, γερμανική κυβέρνηση, αγρότες και Γ. Κατσιαντώνης

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2017 22:12

Ως ερείπια ενός αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς ο Βασίλης Λεβέντης από τη Λάρισα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων βρέθηκε στο συνέδριο για τον περιφερειακό Τύπο τη βιωσιμότητά του και τη μετεξέλιξή του και μίλησε στην «ΕτΔ» για τις εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια συσπείρωσης που γίνεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Μάλιστα έχρισε ως φαβορί τον Ανδρουλάκη σε περίπτωση που αυτός περάσει στη δυάδα, αφήνοντας ως δεύτερη τη Φώφη Γεννηματά στη μάχη για την ανάδειξη του αρχηγού.

Ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών το οποίο χαρακτήρισε δυσάρεστο για τη χώρα μας καθώς «θα είναι αυστηροί και θα ζητήσουν από την Ελλάδα να εφαρμοστούν τα μέτρα», αναφέρθηκε στους αγρότες για τους οποίους είπε πως όσοι δηλώνουν μέχρι 20.000 ευρώ θα πρέπει να μην τους πιέζει η κυβέρνηση ενώ μίλησε και για τη σχέση του με τον βουλευτή Κατσιαντώνη, την οποία και χαρακτήρισε αρμονική. Πιο αναλυτικά:

Για την προσπάθεια της Κεντροαριστεράς είπε: «Δεν είναι κεντροαριστεροί όλοι αυτοί. Αυτοί είναι μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε. Ονομάζονται έτσι αλλά δεν είναι. Είναι τα ερείπια ενός αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ. Είναι ο Χρυσοχοΐδης, ο Πετσάλνικος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Σημίτης, η Διαμαντοπούλου. Όλοι αυτοί είναι οι υπουργοί που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στο 4% από το 48%.

*Για το γεγονός πως δείχνουν ότι κινούνται για τη συσπείρωση τόνισε: «Δεν δείχνουν. Ο Μητσοτάκης τους βοηθάει στις δημοσκοπήσεις γιατί θέλει δεκανοίκι. Αυτός τους παρουσιάζει σαν ανερχομένους για να τους δώσει μια δυναμική. Για να έχει συνεταίρους τη νύχτα των εκλογών. Θα δείτε πως δεν θα έχουν άνοδο στις εκλογές. Θα το δείτε αυτό. Έχουν αμαρτωλό παρελθόν διότι χρωστούν 210 εκατομμύρια. Είναι υπεύθυνοι για την πτώχευση αφού διόρισαν ένα εκατομμύριο κόσμο ως κόμμα και ψήφισαν ενισχυμένη διότι έχουν συμφωνία με τον Μητσοτάκη να συγκυβερνήσουν ξανά. Όμως όλα αυτά που κάνουν είναι επικοινωνιακά. Εγώ δεν τους πολεμώ ακόμα γιατί περιμένω ποιος θα βγει. Μπορεί να μην βγει η Φώφη».

*Για το ποιος θα βγει κατά τη γνώμη του ανέφερε: «Εγώ βλέπω μια δυναμική γύρω από τον Ανδρουλάκη. Αυτήν τη στιγμή προπορεύεται η Γεννηματά αλλά βλέπω πως ο Ανδρουλάκης υπογείως κερδίζει έδαφος. Αν θα είναι στη δυάδα θα βγει αυτός. Αν δεν είναι θα βγει η Φώφη».

*Για τις γερμανικές εκλογές δήλωσε: «Μας επηρεάζουν αρνητικά. Ενώ ο Τσίπρας πίστευε πως θα έχουμε QE και μείωση χρέους. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης για τη χώρα μας θα είναι δυσάρεστη. Θα μας πούνε ή κάνετε όλες τις μεταρρυθμίσεις ή έξω. Δεν θα υπάρχει έλεος. Μαγκιές, κρυφτούλι και πώς περνάμε στη Βουλή τους νόμους και δεν θα τους εφαρμόζουμε, αυτά πρέπει να τα ξεχάσουμε. Γι’ αυτό πιστεύω πως το πολιτικό σύστημα τελειώνει στην Ελλάδα όπως το ξέραμε. Θα χρειαστεί μια κυβέρνηση που θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί γιατί δεν πιστεύει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, η ΝΔ ήταν η ίδια και δεν κατάφερε τίποτα κάνοντας τον κόσμο να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι κατάλληλη για τις μεταρρυθμίσεις. Ας είναι κόμμα φιλοευρωπαϊκό, φιλοδεξιό. Δεν σημαίνει πως αν λες κάτι ότι είσαι κιόλας. Έχει αποδειχτεί πως επί των ημερών της δεν έγινε καμία μεταρρύθμιση σοβαρή. Οπότε έχουμε δύο κόσμους που πιστεύουν στην ψηφοθηρία και στην πελατειακή σχέση που είναι ακατάλληλοι για την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων.

*Για το πότε θα γίνουν εκλογές προέβλεψε: «Κάποια στιγμή θα έρθει ο κόμπος στο χτένι. Θα λέει η νέα ηγεσία στη Γερμανία πως θέλει μεταρρυθμίσεις. Θα απαιτεί το 3.5% (σ.σ. πλεόνασμα) το 2018. Οπότε θα λειτουργήσει ή ο κόφτης, ή το υπερταμείο ή θα μας πούνε κόφτε τις συντάξεις. Τότε θα γίνουν εκλογές πια. Όταν θα απαιτηθεί νέο κόψιμο συντάξεων. Θα κάνει ένα κατηγορητήριο κατά της Ευρώπης και θα κάνει εκλογές. Με το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα έχουμε την εικόνα για το αν πιάνουμε το 3.5 %».

*Αναφερόμενος στους αγρότες τόνισε: «Για τους αγρότες στηρίζω πως μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ θα πρέπει να τους αφήσουμε ήσυχους τους ανθρώπους χωρίς δηλώσεις. Όποιοι βγάζουν παραπάνω θα αλλάξει, αλλά ένας αγρότης που δίνει στον λογιστή του τα μισά λεφτά και να μην πάει στην οικογένειά του φαγητό, κάτι που ζητάει ο Τσίπρας, πρέπει να τον αφήσουμε ήσυχο. Έβγαζαν λεφτά επί ΠΑΣΟΚ παλιά οι συνεταιρισμοί, οι μεγαλοαγρότες, οι απατεώνες, όχι ο απλός αγρότης. Αυτός ήταν πάντα φτωχός και τώρα απλά επιβιώνει».

Εν κατακλείδι αναφερόμενος στη σχέση του με τον βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργο Κατσιαντώνη είπε πως η συνεργασία τους είναι αρμονική.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass