ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

Ζητώ εντολή ανατροπής του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

* Ομιλία με πολιτικά μηνύματα σήμερα στις 8 μ.μ. στη Λάρισα

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2017 22:12

Προσκλητήριο δυναμικής συμμετοχής των Λαρισαίων στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου ζητώντας καθαρή εντολή να ηγηθεί της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς απευθύνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά.

Με αποκλειστική δήλωσή της στην «Ε» χαρακτηρίζει πολιτική αναγκαιότητα την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης για την ανασυγκρότηση της χώρας και υποστηρίζει τη δημιουργία ενός ισχυρού φορέα –πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων για την ανατροπή του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη να καταστήσει η Κεντροαριστερά «καθαρές» τις διαφορές της με τη Δεξιά.

«Να μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς και τις ακραίες συντηρητικές επιλογές» δηλώνει χαρακτηριστικά και εμφανίζεται ενόψει και της σημερινής της επίσκεψης στη Λάρισα, όπου θα μιλήσει στις 8 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Διβάνη», ως θεματοφύλακας της ενότητας του χώρου.

Αναλυτικά στη δήλωσή της στην «Ε» η κ. Γεννηματά δίνοντας το στίγμα της σημερινής της παρουσίας αναφέρει τα εξής:

«Οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση της προοδευτικής παράταξης. Η αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης αποτελεί σήμερα πολιτική αναγκαιότητα και συνδέεται με την ανασυγκρότηση του τόπου. Κάθε φορά που η Δημοκρατική Παράταξη είχε πρόβλημα, είχε πρόβλημα και η χώρα.

Βάζουμε τον πήχη ψηλά. Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Οι πολιτικοί συσχετισμοί θα αλλάξουν. Ο δικός μας ρόλος δεν μπορεί να είναι και δεν θα είναι να γίνουμε συμπλήρωμα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ.

Η παράταξή μας γίνεται ξανά πρωταγωνιστής.

Να τελειώνουμε με τον νέο διχασμό του λαού μας, να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό, την υποκρισία, τη διγλωσσία, την ανικανότητα.

Να μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς και τις ακραίες συντηρητικές επιλογές.

Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και Εθνική Συνεννόηση για μια αξιόπιστη προοδευτική διακυβέρνηση.

Με βάση το Σχέδιο Ελλάδα, τη δική μας πρόταση -πλαίσιο, που δίνει βάρος στην Περιφέρεια, την παραγωγή και την καινοτομία, με ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και πολιτικές στήριξης του κοινωνικού κράτους.

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, ένα νέο ισχυρό φορέα της Κεντροαριστεράς, που θα σπάσει την πόλωση και θα επιβάλει την ευρύτερη πολιτική συνεννόηση για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας.

Γι’ αυτό και οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου, αφορούν όλους του προοδευτικούς πολίτες τους οποίους καλούμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας.

Να κερδίσουμε μαζί το στοίχημα μιας δυναμικής συμμετοχής.

Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Εντολή ανατροπής του πολιτικού σκηνικού που βαλτώνει μέσα στο συντηρητικό δίπολο του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Εγγυώμαι ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα».

ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΝΙΚΗΣ

Η επίσκεψη της κ. Γεννηματά στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, μια περιοχή που θεωρείται από τους συνεργάτες της προνομιακή στην πορεία της για την ηγεσία του νέου φορέα αλλά και προς τις επόμενες εθνικές εκλογές με αποτέλεσμα η σημερινή της ομιλία να έχει ιδιαίτερα σημαντικά πολιτικά μηνύματα για το εσωτερικό της χώρας ως συνέχεια της παρουσία της στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Αλλά και σαφή στόχο να σηματοδοτήσει από μια προνομιούχα περιοχή μια νικηφόρα πορεία μέχρι την αναμέτρηση της 12ης Νοεμβρίου.

Γι΄ αυτό και ήδη τόσο η ομάδα των «Γεννηματικών» όσο και στελέχη του κομματικού μηχανισμού σε συνεργασία με τον βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για την ενημέρωση μελών και φίλων προσδίδοντας τον χαρακτήρα του «πολιτικού στοιχήματος» στην επιτυχία της εκδήλωσης ώστε να κάνει τη διαφορά συγκριτικά με την παρουσία των υπολοίπων συνδιεκδικητών και να αποτελέσει πρόκριμα νίκης.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα της παρουσίας της κ. Γεννηματά στη Λάρισα, προερχόμενη από τις Βρυξέλλες, θα περιοριστεί στην ομιλία στο ξενοδοχείο «Διβάνη», μετά τη λήξη της οποίας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναχωρήσει για την Κατερίνη, επόμενο σταθμό της περιοδείας της ενόψει των εσωκομματικών εκλογών. Άγνωστο παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ αν πριν την αναχώρησή της για την Κατερίνη έχει ολιγόωρη συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.  

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass