Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Κ.Τ. «Θα αναγκάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει τρέχοντας σε εκλογές»

* «Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον ανθρώπων που κατά τεκμήριο είναι και το υγιέστερο κομμάτι της Κεντροαριστεράς» * «Θα πρέπει τελικά να υπερισχύσει εκείνος ο υποψήφιος ο οποίος πρώτα απ’ όλα θα εγγυάται την ενότητα. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε»

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2017 22:08

Την αισιοδοξία του ότι το νέο εγχείρημα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, θα στεφθεί με επιτυχία, εκφράζει σε συνέντευξή του στην «Ε» ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα κ. Γιώργος Καμίνης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως τελικά αυτή είναι που «θα αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει τρέχοντας σε εθνικές εκλογές»!

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην διπλή εκλογική διαδικασία της 12ης και της 19ης Νοεμβρίου 2017, προτρέποντας όλους όσους «εξαπατήθηκαν από τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και «έφυγαν από την μεγάλη δημοκρατική παράταξη» να γυρίσουν πίσω, διότι όπως τονίζει χαρακτηριστικά «πάμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο, κάτι μεγάλο, κάτι το οποίο θα αλλάξει την Ελλάδα»!

Συνέντευξη στον Φώτη Καραγιάννη

Πιο αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

* Κύριε Καμίνη, ποιο είναι το στίγμα της υποψηφιότητάς σας για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς;

- Πρώτα απ’ όλα καλώ τον κάθε ψηφοφόρο της κεντροαριστεράς να επιστρέψει στην φυσιολογική του κοίτη! Καταλαβαίνω απόλυτα τους παρά πολλούς ανθρώπους που παρασύρθηκαν από τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όλους όσους πίστεψαν σε αυτόν, εξαπατήθηκαν, θύμωσαν και είναι πιθανόν πλέον η οργή τους να στρέφεται εναντίον του συνόλου του πολιτικού μας συστήματος. Τους λέω όμως ότι εδώ πάμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο, κάτι μεγάλο! Πάμε όχι μόνο να αποκαταστήσουμε την παράταξη από την οποία έφυγαν, διότι αυτό δεν θα είχε κανένα νόημα... Πάμε να κάνουμε κάτι το οποίο θα αλλάξει την Ελλάδα! Πάμε να κάνουμε αυτά τα οποία θα έπρεπε να είχαν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα χρόνια που πέρασαν. Πάμε να κάνουμε το αυτονόητο. Να φέρουμε την χώρα μπροστά. Να φέρουμε την αξιοκρατία στο δημόσιο. Να έχει κάθε παιδί τις ίδιες ευκαιρίες όπου κι’ αν βρίσκεται για πρόσβαση στη γνώση. Πάμε να κάνουμε μια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αντάξια του ονόματός της και όχι να είναι τα πανεπιστήμια το άσυλο της ανομίας! Πάμε να φέρουμε την περιφερειακή ανάπτυξη με καθετοποίηση των παραγόμενων προϊόντων και όχι να παράγουμε λάδι, να το στέλνουμε χύμα στην Ιταλία και να μας επιστρέφεται συσκευασμένο. Πάμε να επαναφέρουμε την ηθική στην πολιτική. Πάμε να εξαλείψουμε το πελατειακό σύστημα και τον λαϊκισμό με συγκεκριμένα μέτρα όπως:

- Περιορισμός θητειών και του αριθμού των βουλευτών στους 200.

- Ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή.

- «Σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και εντονότερη σύνδεση του βουλευτή με την κοινωνία.

Πάμε να φτιάξουμε ένα νέο πολιτικό κόμμα το οποίο θα έχει έναν ισχυρό ηγέτη, μα και δημοκρατικές διαδικασίες.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΥΓΙΕΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

* Βλέπουμε στις πολιτικές εκδηλώσεις, στις συγκεντρώσεις και στις οργανώσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανθρώπους οι οποίοι έχουν περάσει από τον πολιτικό στίβο της χώρας και ο κόσμος δεν τους βλέπει με θετική ματιά. Πάτε να κάνετε κάτι καινούργιο με παλιά υλικά;

- Υπάρχουν άνθρωποι στην παράταξη που έχουν περάσει από τον πολιτικό στίβο της χώρας και έχουν αφήσει θετικό στίγμα, η έφυγαν διότι δεν τους άρεσαν τα πράγματα. Τώρα όμως επιστρέφουν και αυτό είναι για μένα το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα. Βλέπω παντού ανθρώπους που είχαν απομακρυνθεί από την πολιτική και ειδικότερα από το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά, να έρχονται να ακούσουν και να συμμετάσχουν στις συζητήσεις που γίνονται. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον αυτών των ανθρώπων που κατά τεκμήριο είναι και το υγιέστερο κομμάτι της κεντροαριστεράς. Αυτό εμένα με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο για το μέλλον. Ωστόσο, το μεγάλο ζήτημα πιστεύω ότι είναι πώς θα προσελκύσουμε τους νέους στο φορέα που φτιάχνουμε. Κατά την άποψή μου αυτό μπορεί να γίνει ως εξής... Πρώτα απ’ όλα να τους δώσουμε την εικόνα μια αυριανής Ελλάδας που θα τους εξασφαλίσει αξιοπρέπεια και δουλειές. Και το δεύτερο να προβάλλουμε μια εικόνα δημόσιας συμπεριφοράς που να ανταποκρίνεται ακριβώς στον ιδεαλισμό των νέων ανθρώπων.

* Είναι εφικτή η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια με τις δεσμευτικές συμφωνίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια με τους δανειστές;

- Το μνημόνιο δεν πιάνει όλους τους τομείς της πολιτικής ζωής του τόπου. Για παράδειγμα η αποκέντρωση των εξουσιών, τα δυναμικά δημόσια πανεπιστήμια, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι παρεμβάσεις τις οποίες δεν μας τις επιβάλλει κάποιο μνημόνιο. Υπάρχει ένα τεράστιο περιθώριο πολιτικής στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε πέρα από τα μνημόνια.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

* Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα μακροημερεύσει;

- Βλέπουν ότι καταρρέουν, αλλά θα προσπαθήσουν να παρατείνουν όσο μπορούν περισσότερο την παραμονή τους στην εξουσία ελπίζοντας ότι κάτι θα μπορέσουν να επιτύχουν την τελευταία στιγμή. Πιστεύω όμως ότι η δημιουργία του δικού μας κόμματος θα επιταχύνει την κατάρρευσή τους! Αυτό θα φανεί και δημοσκοπικά. Θα φανεί πως οι πολίτες που σήμερα δηλώνουν με αμηχανία ότι δεν ξέρουν τι θα ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές, από την στιγμή που εμφανιζόμαστε εμείς ως μια σοβαρή και αξιόπιστη επιλογή, έρχονται κοντά μας. Οπότε η επιτάχυνση της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στις εκλογές. Πιστεύω ότι ο χρόνος διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών εξαρτάται εν πολλοίς από την επιτυχία του δικού μας εγχειρήματος. Εάν το δουν να πετυχαίνει θα πάνε «τρέχοντας» σε εκλογές!

* Η δική σας υποψηφιότητα βλέπετε ότι έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο της Κεντροαριστεράς;

- Είμαι ένας υποψήφιος που ξεκίνησα τον αγώνα μου χωρίς να έχω κανένα δίκτυο υποστηρικτών στη χώρα. Φυσικό, αφού είμαι ο Δήμαρχος Αθηναίων και δεν ασχολιόμουν με τίποτε άλλο. Βλέπω πάντως ότι όπου πηγαίνω έρχονται άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν πως πάμε να κάνουμε το καινούργιο. Έτσι δημιουργήθηκαν πυρήνες υποστηρικτών σε ολόκληρη τη χώρα. Πράγματι πιστεύω πως υπάρχει μια δυναμική στην υποψηφιότητά μου που συγκροτείται μάλιστα από ανθρώπους υψηλού ποιοτικού επιπέδου. Θα είμαι στον δεύτερο γύρο των εκλογών και δεν είμαι ο μόνος που το πιστεύει.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

* Οι άλλοι υποψήφιοι για την αρχηγία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας βλέπετε ότι θα ακολουθήσουν τον νικητή;

- Σίγουρα θα υπάρξει κάποιος που θα πλειοψηφήσει. Δεν πρέπει να μιλάμε για νικητή διότι μετά θα πρέπει να μιλάμε και για ηττημένους. Το τι θα γίνει στις εκλογές αφορά το αύριο, όμως το μείζον ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί είναι τι θα γίνει μεθαύριο! Την επόμενη ημέρα θα πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και θα πρέπει τελικά να υπερισχύσει εκείνος ο υποψήφιος ο οποίος πρώτα απ’ όλα θα εγγυάται την ενότητα.Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.

* Εσείς;

- Το θέμα δεν είναι αν θα ακολουθήσω τον νικητή, αλλά εάν θα παραμείνω στο κόμμα υπηρετώντας την πολιτική που θα επιλέξει. Ναι, αυτό θα το κάνω. Είναι ηθικό μου χρέος.

* Ποια είναι η άποψή σας για τα κόμματα που μπήκαν στην εκλογική διαδικασία για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς;

- Το γεγονός ότι αποφάσισαν να πάμε όλοι μαζί σε αυτό το εγχείρημα είναι μια συμβολή. Η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους, αλλά με μια σαφή λύση για το ενιαίο κόμμα το οποίο θα έχει μέσα διαφορετικές απόψεις και τάσεις ανθρώπων. Θα μιλάμε για ένα ενιαίο κόμμα και όχι για μια ομοσπονδία κομμάτων. Το πώς θα γίνει αυτό θα το δούμε όλοι μαζί. Θα πάμε συμφωνημένα με συναινετικές διαδικασίες και υπακούοντας ουσιαστικά στην λαϊκή εντολή. Εφόσον έρθει πολύς κόσμος να ψηφίσει, κανείς δεν μπορεί να έχει την αυταπάτη ότι αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν για μια ομοσπονδία κομμάτων.

* Μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές το νέο κόμμα που θα δημιουργήσετε πιθανότατα να βρεθεί στο δίλημμα να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. η τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα. Τι θα πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση;

- Αυτό πράγματι είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πάρα πολύ τον κόσμο και το θέτουν σε εμάς που ακόμη δεν έχουμε κόμμα και πρόγραμμα! Είναι δυνατόν να μιλάμε για κυβερνητικές συνεργασίες και συμπράξεις χωρίς να υπάρχει κάποια προγραμματική βάση; Στη Γερμανία δεν λένε τα κόμματα από πριν με ποιον θα συνεργαστούν εφόσον δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση! Γίνονται οι εκλογές και μετά κάθονται και φτιάχνουν κοινό πρόγραμμα. Οι διαπραγματεύσεις διαρκούν πάνω από τέσσερις μήνες, αλλά εμείς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Ωστόσο, κάποιον χρόνο θα πρέπει να τον αφιερώσουμε για να κάνουμε αυτή την πολύ σημαντική δουλειά. Τότε λοιπόν θα μιλήσουμε. Πρόγραμμα θα φτιάξουμε, δεν θα πούμε, πάμε όλοι μαζί και θα τα βρούμε στον δρόμο! Οι σύγχρονες κοινωνίες δεν κυβερνώνται πια με το... «θα δούμε», η με το να μοιράσεις πέντε υπουργεία και τέλειωσε! Χρειάζονται απαραίτητα προγράμματα και αρχές. Και κάτι άλλο... Από τη στιγμή που εμείς θα γίνουμε ξανά η μεγάλη παράταξη που ήμασταν και η οποία θα χτυπήσει «στα ίσια» τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα δούμε ποιος θα έχει την έγνοια για συνεργασία... Εμείς η αυτοί;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass