Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ "ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ" ΤΟΥ ΑΔΑΜ

Κ. Γουργιώτης: Να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2017 22:09

 Η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για όλους τους θεματικούς κλάδους της λαρισαϊκής οικονομίας και η ενίσχυση του τουρισμού στον νομό, μέσω της ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, είναι κάποιες από τις ιδέες για την υλοποίηση των οποίων θέλει να εργαστεί εφόσον εκλεγεί στη νέα διοίκηση, ο μαθηματικός - οικονομολόγος Κωνσταντίνος Γουργιώτης, υποψήφιος σύμβουλος στο τμήμα Υπηρεσιών με το συνδυασμό "Νέα Επιμελητηριακή Δράση" του Δημ. Αδάμ.

Ο Κων. Γουργιώτης, ξεκίνησε με τον αδελφό του το 1988 την "Δημιουργική ΑΕ" που έχει εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες οικιστικών κατασκευών και διαχείρισης ακινήτων στην Θεσσαλία, ενώ η προηγούμενη καριέρα του ήταν στον τραπεζικό κλάδο στην Ουάσιγκτον και στο Κίεβο. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών στο George Washington, αντιπρόεδρος των Ελλήνων εργαζομένων στην Παγκόσμια Τράπεζα και έφορος χιονοδρομίας στον ΕΟΣ Λάρισας. Σήμερα στην τελική ευθεία των εκλογών μιλά στην "Ε" για την υποψηφιότητά του, για τους λόγους που τον ώθησαν να εμπλακεί στις επιμελητηριακές εκλογές και τους στόχους του…

 * Ποιο ήταν το κίνητρο που σας ώθησε να είστε υποψήφιος κ. Γουργιώτη;

- Το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι τίμιοι, άξιοι και ικανοί συμπολίτες μας έχουν αποστασιοποιηθεί από τα κοινά ενασχολούμενοι με τα προσωπικά τους θέματα αποτέλεσε το βασικό κίνητρο. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβουν τη διαχείριση της χώρας και της οικονομίας άνθρωποι αμφιβόλου κατάρτισης και διαθέσεων. Αυτό κατά τη γνώμη μου αποτελεί και έναν από τους βασικούς λόγους για το κατάντημα της χώρας και της επιχειρηματικότητας τα τελευταία χρόνια και πρέπει να σταματήσει εδώ. Όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Αρκεί να υπάρχει υγιής διοίκηση, νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Έχω να προτείνω πολλές απλές ιδέες που αν εφαρμοστούν μπορούν να φέρουν μια μικρή επανάσταση στον χώρο της επιχειρηματικότητας στη Λάρισα. Γι’ αυτό τον λόγο θα ήθελα να προσφέρω τον ελεύθερο χρόνο μου για να προσθέσω ένα λιθαράκι στην πολύ επιτυχημένη προεδρία του Δημήτρη Αδάμ.

* Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης με το πέρας των εκλογών;

- Θα πρέπει να εργαστούμε ακόμα πιο εντατικά και μεθοδικά ώστε να βελτιώσουμε το οικονομικό κλίμα της ευρύτερης περιοχής, να συνεισφέρουμε στην επιμόρφωση των επιχειρηματιών, να επεκτείνουμε τη χρήση της τεχνολογίας για την διεύρυνση του κοινού των λαρισαϊκών επιχειρήσεων, να εργαστούμε για την προσέλκυση τουριστών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και να βελτιώσουμε το επιμελητήριο ώστε να συνεχίσει να είναι ένα δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο προσβάσιμο σε όλους.

* Ποια δέσμευση αναλαμβάνετε απέναντι στους συναδέλφους σας; Γιατί να σας ψηφίσουν;

- Η δέσμευσή μου είναι να παρουσιάσω έναν αριθμό νέων ιδεών και να συμβάλω στο να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες. Μερικές μόνο από αυτές είναι:

* Η δημιουργία ενός virtual eshop (πλατφόρμα) για όλους τους θεματικούς κλάδους της λαρισαϊκής οικονομίας, π.χ. ένα eshop για τη λαρισαϊκή φέτα, ένα για το λαρισαϊκό κρασί, ένα για τα λαρισαϊκά οικοδομικά προϊόντα και πολλά άλλα. Τα eshop θα τα διαχειρίζονται αρχικά το επιμελητήριο και σε δεύτερο χρόνο ιδιώτες. Τα προϊόντα αυτά θα παρουσιάζονται δε σε έναν εκθεσιακό χώρο που θα τον διαχειρίζεται το επιμελητήριο. Ο χώρος αυτός μπορεί να είναι ένα από τα άδεια κτίρια που δυστυχώς υπάρχουν πολλά λόγω της κρίσης.

* Η προσέλκυση τουρισμού στο ν. Λάρισας. Η δημιουργία του "Πάρκου των ευχών" είναι μία καλή αρχή. Χρειάζεται όμως συνέχεια. Ο σύγχρονος τουρίστας επισκέπτεται ένα μέρος για να ζήσει εμπειρίες. To Bilbao μια κατεστραμμένη πρώην βιομηχανική πόλη, τη δεκαετία του 90 προσέλκυσε το μουσείο Gugenhaim και έγινε παγκόσμιος προορισμός. Εμείς, σε μικρότερη κλίμακα, έχουμε μια από τις καλύτερες πινακοθήκες στην Ελλάδα, το δεύτερο καλύτερο Λαογραφικό και Ιστορικό μουσείο στη χώρα, μετά το μουσείο Μπενάκη κι ένα συγκλονιστικό αρχαιολογικό μουσείο. Επιπλέον, είμαστε δίπλα σε εκπληκτικά τοπία, που δυστυχώς δεν αναδεικνύονται επαρκώς, είμαστε μια ζωντανή πόλη με εκατοντάδες μπαρ, εστιατόρια και κουλτούρα που μπορεί να συγκινήσει κάθε επισκέπτη. Η προώθηση όλων αυτών είναι ευθύνη των αρχών. Εμείς ως επιμελητηριακή αρχή σκοπεύουμε να βάλουμε τον σπόρο και από εκεί να αναλάβει η ιδιωτική πρωτοβουλία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα