ΕΛ. ΜΑΛΙΣΙΩΤΟΥ: Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η «Αμαζόνα» του συνδικαλισμού

* «Στόχος μας να αλλάξουμε το κατεστημένο στο Νοσοκομείο, γυρίζουμε την πλάτη μας στα κόμματα», δηλώνει στην «Ε»

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2018 22:30

Μετά από χρόνια η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αλλάζει.

Στο τιμόνι μπαίνει μια γυναίκα, η οποία αν και γνωρίζει από «ντρίπλες» είναι έτοιμη να «σουτάρει». Ο λόγος για την Ελευθερία Μαλισιώτου, τη νέα πρόεδρο των εργαζομένων του Π.Π.Γ.Ν.Λ.

Υποψήφια με την «Ανεξάρτητη Ακομμάτιστη Δράση Εργαζομένων ΠΠΓΝΛ» ξεκαθάρισε όπως λέει στην «Ε» ότι «γυρίζουμε την πλάτη στα κόμματα, είμαστε μακριά από αυτά, δεν έχουν θέση μέσα στο νοσοκομείο. Δεν θα δεχτούμε καμιά παρέμβαση, από κανένα κόμμα. Δεν ήταν εύκολο να μας εμπιστευτούν, αλλά τα καταφέραμε. Στόχος από εδώ και πέρα είναι να αλλάξει το κατεστημένο που δημιουργήθηκε».

Η κ. Μαλισιώτου δεν πιστεύει ότι ο λόγος που τη στήριξαν οι συνάδελφοί της είναι το γεγονός ότι ανήκει στο γυναικείο φύλο. «Δεν έπαιξε ρόλο το φύλο, βλέπαμε ότι ήθελαν μια αλλαγή. Γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να δείξουμε ότι δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους», σημειώνει.

Αφήνοντας πίσω το παρελθόν, η νέα πρόεδρος των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού περνά από τα Τμήματα, συζητά και ζητά από τους συναδέλφους της μια καταγραφή των σημαντικότερων προβλημάτων. «Από τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν όλα τα Τμήματα του νοσοκομείου είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε υλικά. Προβλήματα δηλαδή που έχουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Από την πρώτη όμως στιγμή έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον διοικητή του Νοσοκομείου τον κ. Νάνο και θεωρούμε πως ό,τι προκύπτει θα μπορεί να αντιμετωπίζεται. Κάποια πράγματα μπορούν να διορθωθούν αρκεί να υπάρχει όρεξη και διάθεση».

Η ΑΜΑΖΟΝΑ

Η νέα πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου γνωρίζει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Από μικρή έπαιζε μπάλα στην ομάδα «Θύελλα» που είχαν δημιουργήσει με τα άλλα δύο αδέρφια της στη γειτονιά, και κάθε Κυριακή με τον πατέρα της πήγαινε στο γήπεδο. «Δεν υπάρχει άλλη ομάδα, μόνο ΑΕΛ», και συνεχίζει λέγοντας για τις «Βυσσινί Αμαζόνες» και για τους αγώνες. «Το 2009 έγιναν οι Αμαζόνες και είμαι ταμίας στον σύνδεσμο. Πάμε σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και όποτε μπορούμε και στα εκτός».

Έχει μια κόρη 20 χρονών φοιτήτρια Ψυχολογίας «ό,τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου, είναι η κόρη μου», λέει για να φτάσει στα χρόνια των σπουδών της στο Οικονομικό Θεσσαλονίκης και στο 2001 όταν μέσω ΑΣΕΠ ξεκίνησε να δουλεύει στο Π.Π.Γ.Ν.Λ. Από το 2009 είναι προϊσταμένη, διευθύντρια τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016 στην Διοικητική – Οικονομική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού.

 

Ζωή Παρμάκη  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass