Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Υποψήφιος για το «Όσκαρ» του Προσωπικού Γυμναστή

* «Μπορεί να περπατάει και να τρέχει ο Λαρισαίος, αλλά αυτές είναι μεμονωμένες εικόνες, είναι στιγμιότυπα του συνόλου», δηλώνει στην «Ε» ο Αλέξης Μπατρακούλης

Δημοσίευση: 26 Απρ 2018 22:06

Ο Λαρισαίος γυμναστής Αλέξης Μπατρακούλης μετά την περσινή επιτυχία του να επιλεχθεί στους τρεις κορυφαίους Personal Trainers για το 2017, από τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό fitness παγκοσμίως, IDEA Health & Fitness Association, φέτος εντυπωσιάζει με την παρουσία του για 2η συνεχή χρονιά στην κορυφαία τριάδα για το ίδιο βραβείο.

Μετά από πολυετή καριέρα ως προσωπικός γυμναστής και εκπαιδευτής επαγγελματιών του fitness, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 25 χώρες παγκοσμίως, αποτελεί τον πρώτο μη Αμερικανό υποψήφιο για το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο θεωρείται το «Όσκαρ» της βιομηχανίας του fitness τα τελευταία 20 χρόνια.

Η πορεία του χαρακτηρίζεται από συνεχείς τιμητικές διακρίσεις και επαγγελματικές επιτυχίες με αποτέλεσμα να είναι πλέον διορισμένο μέλος σε Τεχνικές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων και Διεθνείς Ομάδες Εργασίας σε εκπαιδευτικά θέματα του fitness τόσο στην Ευρώπη μέσω της EuropeActive όσο και στις ΗΠΑ μέσω του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης (ACE) και το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής (ACSM). H απόλυτη αναγνώριση αυτής της πορείας έρχεται με την υποψηφιότητά του για το «Όσκαρ» του Προσωπικού Γυμναστή τόσο για το 2017 όσο και για το 2018. Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στην τελετή έναρξης του μεγαλύτερου συνεδρίου για επαγγελματίες της άσκησης παγκοσμίως, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ στις 28 Ιουνίου μπροστά σε ένα κοινό 14.000 και πλέον επαγγελματιών από 55 χώρες. Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τεράστια επιτυχία για τον Αλέξη Μπατρακούλη, ο οποίος θεωρείται πλέον άξιος πρεσβευτής της χώρας στο διεθνές στερέωμα της άσκησης και υγείας.

«Είναι η απόλυτη αναγνώριση για εμένα. Δίνεται εδώ και είκοσι χρόνια. Είναι η δεύτερη χρονιά που είμαι στην τριάδα», αναφέρει στην «Ε» σχολιάζοντας τη διαδρομή του μέχρι τώρα. «Η διαδρομή ήταν επώδυνη και ευχάριστη συγχρόνως. Είναι μονόδρομος όμως, δεν υπάρχει άλλο σενάριο. Είναι μια διαδρομή γεμάτη θυσίες, μελέτες, προσπάθειες, με πολλές ώρες και μέρες εκτός σπιτιού, με ελάχιστο προσωπικό χρόνο, με πολλά ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αλλά υπάρχει ένα όραμα να δημιουργήσεις, να υποστηρίξεις μια βιομηχανία η οποία μάχεται την καθιστική ζωή και την παχυσαρκία. Εξάλλου και το διδακτορικό μου είναι πάνω στην παχυσαρκία και την άσκηση».

Αυτή την περίοδο συναντά κανείς τον Αλέξη Μπατρακούλη στα γυμναστήρια κοντά στους Λαρισαίους και τους επαγγελματίες του χώρου. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, η εικόνα που έχουν οι Λαρισαίοι δεν είναι διαφορετική από την εικόνα των υπόλοιπων Ελλήνων. «Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο είμαστε οι χειρότεροι της Δύσης. Έχουμε τους λιγότερο δραστήριους ανθρώπους στην Ευρώπη. Αυτό το βλέπουμε και στη Λάρισα. Μπορεί να περπατάει και να τρέχει ο Λαρισαίος, αλλά αυτές είναι μεμονωμένες εικόνες, είναι στιγμιότυπα του συνόλου. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί χώροι άθλησης και η Λάρισα είναι μια φιλική πόλη για φυσική δραστηριότητα, παρ’ όλα αυτά είμαστε αρκετά μακριά στο να είναι ο πληθυσμός δραστήριος, και μάλιστα να είναι η άσκηση τρόπος ζωής. Φαίνεται όμως ότι γίνονται βήματα προόδου, αλλά είμαστε αρκετά πίσω ακόμα. Για να θεωρείται κάποιος δραστήριος θα πρέπει να αφιερώνει τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα για άσκηση περισσότερη των τριάντα λεπτών».

Με αφορμή την εποχή και την επιθυμία αρκετών να φτιάξουν το σώμα τους για να βγουν στην παραλία μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες σχολιάζει ότι «ο φαύλος κύκλος του fitness είναι ξεκινώ αργά, προσπαθώ λίγο, δεν αποδίδω ποτέ. Δεν μπορούμε να έχουμε καλό αποτέλεσμα με διαδικασία ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, γιατί αυτό είναι ενάντια στο ανθρώπινο σώμα. Δεν μπορούμε να πιστεύουμε στην παραπληροφόρηση που προσφέρουν τα σκευάσματα που λένε ότι φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα».

Σχετικά με το personal training ο κ. Μπατρακούλης αναφέρει ότι είναι μια εξατομικευμένη διαδικασία, θεωρείται η ναυαρχίδα του στόλου «το υγιές είναι να ξεκινά κάποιος με personal training, να εκπαιδεύεται και στη συνέχεια να κρίνει πότε είναι έτοιμος για να ανεξαρτητοποιηθεί και να ακολουθήσει μόνος του ένα πρόγραμμα».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass