Ανέβηκε στον Ολυμπο με την ψυχή της

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΤΙΝΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2018 19:15

Ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα για τη Ματίνα Δεληβού που αντιμετωπίζει μια σπάνια πάθηση (μυϊκές δυστροφίες – μετάλλαξη δύο γονιδίων) και είχε βάλει ως στόχο να κατακτήσει τον Όλυμπο και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα.

Μετά από μια κοπιαστική και ανηφορική διαδρομή η Ματίνα πάτησε κορυφή. Βρέθηκε στη δεύτερη υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου σε υψόμετρο 2.912, στο Σκολιό.

Η θέληση, η δύναμη της ψυχής, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και ειδικότερα για τα παιδιά με σπάνιες παθήσεις ήταν αυτά που βοήθησαν και οδήγησαν τη Ματίνα Δεληβού, να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες, συναντά κανείς, όταν επιχειρεί να κατακτήσει τις κορυφές του μυθικού βουνού.

Η Ματίνα δεν ήταν μόνη σε αυτή την ανάβαση, όπως και όλα αυτά τα χρόνια που παλεύει με την πάθησή της. Ο άνθρωπος που είναι δίπλα της και σύζυγός της, Βασίλης Κουτσιάδης, τα παιδιά της, όπως τα αποκαλεί, ο Χρήστος, η Όλγα, η Μαριαλένα, ο Γιαννάκης που νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο και ο ταξίαρχος Γιώργος Γιαννόπουλος, ήταν νοερά μαζί της, όπως και όλοι αυτοί που νιώθουν την ίδια αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Απερίγραπτη η χαρά και η συγκίνηση των ανθρώπων που τη συνόδευαν σε αυτή την ανάβαση, όπως ο νευροχειρουργός Θάνος Σπηλιοτόπουλος, η γυμνάστρια Μαρία Παπαθανασίου, η νοσηλεύτρια, Θάλεια Τεντολούρη, η σκηνοθέτης της ΕΡΤ3 Τάνια Χατζηγεωργίου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πιερίας, ο διοικητής και οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του ΚΕΟΑΧ και φυσικά το ΓΕΣ που φρόντισε η αποστολή αυτή να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Από την κορυφή του Ολύμπου η Ματίνα Δεληβού θέλησε να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους και πολύ περισσότερο τους φορείς να νοιαστούν, να φροντίσουν για την πρόσβαση, την πρόληψη, τη θεραπεία, την ενημέρωση και την έρευνα για όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και στους ίδιους, ότι δεν είναι μόνοι τους.

Προβληματισμένοι από αυτό που συμβαίνει, αναφέρει: «Θύμισέ μου γιατί πρέπει να παραμείνω ευγενική με εκείνους τους βολεμένους και «καρεκλάτους» που βάζουν εμπόδια και απαξιώνουν εμάς τα ΑμεΑ και κυρίως τα παιδιά σε ό,τι έχει να κάνει με πρόσβαση στα αυτονόητα; Νιώθω από χθες με την αλλαγή του καιρού λες και πέρασε από πάνω μου φορτηγό όσο για το αναπνευστικό κάθε αναπνοή και λέω τι στο καλό ήρθε το τέλος; Και ρωτώ αυτούς που ανοίγουν μόνο το στόμα χωρίς να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό. Πώς νιώθει ένα παιδί που περνάει την ίδια κατάσταση με την υγεία του; Αλλά και το πώς νιώθουν οι γονείς του που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να το βοηθήσουν; Και όταν περνάει αυτή η κρίση, να έρχεστε εσείς και να του επιβαρύνεται πιο πολύ την ψυχολογία αλλά και τους γονείς του, στο να μην έχει πρόσβαση στα αυτονόητα … Ρε μη θεωρείτε τίποτα δεδομένο… Καλές οι εκδηλώσεις, καλά τα γλέντια και τα τραπέζια. Χρειάζονται και αυτά. Αλλά πώς μιλάνε για πολιτισμό όταν στερούν την πρόσβαση στο παιδί μου από τα αυτονόητα, στις κούνιες, στη βιβλιοθήκη, στη θάλασσα ….Με ρώτησαν αν αντέχει η τσέπη μου για να βάλω βενζίνη ώστε να πάω εκεί που υπάρχει το SEATRAC; (ένα μικρό μέρος από τα λόγια ενός πατέρα με παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο που μου ζήτησε να σας τα μεταφέρω). Πόσο υπομονή ακόμα να κάνουν …

Την ανάβαση της Ματίνας για τον Όλυμπο κάλυψε συνεργείο της ΕΡΤ3 που ευχαριστεί το ΓΕΣ και το ΚΕΟΑΧ για την άψογη φιλοξενία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass