Πήρε πτυχίο ο φοιτητής - ιερέας του Τυρνάβου

Ο π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΝΟΡΙΤΩΝ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 21:30

Πριν τέσσερα χρόνια η «Ε» έγραφε για τον «παπά - φοιτητή», τον προϊστάμενο του ενοριακού ναού του Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Καραμπίνη, που είχε εισαχθεί σε Σχολή των ΑΕΙ.

Σήμερα ο π. Ιωάννης δέχεται από τους ενορίτες και φίλους του πολλά συγχαρητήρια ως νέος επιστήμονας αφού κατάφερε να πάρει το πτυχίο του, και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση, ακριβώς στα τέσσερα χρόνια. Παρακολούθησε ανελλιπώς τα πανεπιστημιακά μαθήματα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή στο τμήμα Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, αλλά ήταν πάντα παρών στα ενοριακά του καθήκοντα και δίπλα στην οικογένειά του.

Στην ορκωμοσία πιστά δίπλα του η οικογένειά του με δάκρυα χαράς και φυσικά το στήριγμα της ζωής του η πρεσβυτέρα του. Όμως από αυτήν τη χαρά δεν μπορούσε να λείπει και η πνευματική του οικογένεια, το ποίμνιο του αλλά και Τυρναβίτες από όλο τον Τύρναβο.

Μιλώντας χθες στην «Ε» αμέσως μετά την ορκωμοσία του και απαντώντας σε ερώτησή μας για την επιλογή του σε μια σχολή που αντικείμενο έχει τον άνθρωπο, σημειώνει: «Εξειδικεύτηκα στα συγκεκριμένα αντικείμενα που συνάδουν με την ιδιότητα του θρησκευτικού λειτουργού. Με στόχο πάντα την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κοινωνικού συνόλου».

Επίσης ο π. Ιωάννης γυρίζει τέσσερα χρόνια πίσω όταν πρωτοπήγε ως φοιτητής στην Κομοτηνή. Οι αντιδράσεις των συμφοιτητών του βλέποντας στο αμφιθέατρο έναν ιερέα ήταν θετικές και μάλιστα τον βοήθησαν το πρώτο διάστημα να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον.

Η αγάπη των φοιτητών φάνηκε και προχθές στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, όπου όταν ακούστηκε το όνομά του ξέσπασαν όλοι σε θερμά χειροκροτήματα.

Ο π. Ιωάννης Καραμπίνης γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1976 . Μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα των γονέων του, σε ένα μικρό χωριό της νότιας Λακωνίας στην επαρχία Επιδαύρου Λιμηράς, τα Βελανίδια. Εκεί διδάχθηκε τα πρώτα του γράμματα, δημοτικό και γυμνάσιο ενώ τις ηλικιακές γνώσεις ολοκλήρωσε στην εκκλησιαστική εκπαίδευση. Το 1997 παντρεύτηκε και χειροτονήθηκε ιερέας. Είναι πατέρας τριών παιδιών. Το 2005, με την ευλογία του μακαριστού μητροπολίτου κυρού Ιγνατίου, τοποθετήθηκε εφημέριος του ναού Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου έως και σήμερα. Το 2014 εισήλθε στο ΔΠΘ. Έλαβε το πτυχίο του προχθές Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου. Για τον λόγο αυτό, να τιμήσουν και να με τον ιερέα τους ενορίτες του από τον Τύρναβο ναύλωσαν λεωφορείο και μετέβησαν στην Κομοτηνή όπου παρευρέθηκαν στην ορκωμοσία του.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass