«Παρά την κρίση οι πολίτες δεν έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 22:10

Μπορεί οι συναντήσεις του και οι επαφές του να ήταν συνεχόμενες, όμως ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου βρήκε λίγο χρόνο για να μιλήσει στην «Ε». Ο κ. Πέππας σε ερώτηση για το πού εντοπίζει το κυριότερο πρόβλημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, απάντησε στην καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων.

Για την κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας ανέφερε πως είναι στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα της Ελλάδας και υπογράμμισε πως οι πολίτες παρά την οικονομική κρίση δεν έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

* Κύριε πρόεδρε εξηγήστε μας τους λόγους της επίσκεψής σας. Είναι εθιμοτυπικοί ή ήρθατε να εντοπίσετε τα προβλήματα του Εφετείου μας;

- Η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι στο πλαίσιο επισκέψεων που κάνω σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας για να γνωρίσω τόσο τους δικαστές όσο και τους Δικηγορικούς Συλλόγους και να δω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απονέμεται η δικαιοσύνη και τον βαθμό που μπορούμε να βοηθήσουμε. Να εντοπίσουμε πού υπάρχουν προβλήματα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

* Από τον Σεπτέμβριο του 2017 οριστήκατε πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Από αυτόν τον χρόνο και τη συγκεκριμένη θέση πού εντοπίζετε το κυριότερο πρόβλημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης;

- Αυτό που μπορούμε να πούμε σε γενικές γραμμές είναι η καθυστέρηση. Αναφέρομαι στην καθυστέρηση της έκδοσης των αποφάσεων και αυτό καθιστά αναποτελεσματική τη δικαιοσύνη. Επομένως πρέπει να ρίξουμε εκεί το βάρος. Έχουμε ανάγκη από υποδομές, ανάγκη από δικαστές. Οι δικαστές αντιμετωπίζουν κι εκείνοι τα οικογενειακά τους και προσωπικά τους προβλήματα, συν τον φόρτο της εργασίας που είναι μεγάλος.

*Πρόσφατα η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα μας, επισήμανε για ακόμη μια φορά τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας. Ποια είναι η κατάσταση των υπόλοιπων δικαστικών μεγάρων στην Ελλάδα;

-Η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα είναι περίπου η ίδια. Παντού αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Είναι συναφή. Δεν είναι ούτε καλύτερα, ούτε δυσμενέστερα. Είναι στην ίδια μοίρα.

 

*Στα χρόνια της κρίσης ο Έλληνας πολίτης έχει απολέσει ίσως ένα μέρος από την εμπιστοσύνη του προς την Ελληνική Δικαιοσύνη;

-Αυτό αναμφίβολα πρέπει να το απαντήσουν οι πολίτες. Όμως εγώ από την πλευρά μου πιστεύω πως δεν την έχει απολέσει.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass