ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

«Διάλογος από μηδενική βάση ΠΑΣΟΚ με «Ποτάμι» και ΔΗΜΑΡ»

* «Στη λογική του γαλλικού «Επινέ»

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2014 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:43

 

«Δύο είναι οι βασικές επιλογές για το μέλλον και την προοπτική του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τ. υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης και εξήγησε:

«Η πρώτη βασική μας επιλογή, είναι να ανανεώσουμε πλήρως το ΠΑΣΟΚ όπως αυτό υφίσταται, αφού βεβαίως σεβαστούμε όλη την παρακαταθήκη, αφού αναγνωρίσουμε το θετικό έργο αλλά ταυτόχρονα κάνουμε και την αυτοκριτική μας, να προχωρήσουμε σε μία ριζική ανανέωση του ΠΑΣΟΚ ώστε να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, το οποίο θα επιδιώξει να φέρει την Ελλάδα ξανά στη θέση που της ταιριάζει στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.

Στον βαθμό που δεν υπάρχει συναίνεση ή δεν διαμορφώνονται πλειοψηφίες για τον μετασχηματισμό αυτό του ΠΑΣΟΚ σ’ ένα τέτοιο κόμμα Σοσιαλδημοκρατικό, η άλλη άποψη που υφίσταται ως επιλογή είναι, όλες οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Πολιτικής Οικολογίας, του Πολιτικού Φιλελευθερισμού, της Δημοκρατικής Ανανεωτικής και Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, να ξεκινήσουν από μία μηδενική βάση σε μια λογική ενός γαλλικού «Επινέ» και να πουν, ότι πλέον παραιτούμεθα από όλα, από αξιώματα, από θέσεις, βάζουμε κάτω ένα καινούριο πρόγραμμα που θέλει να εκφράσει τον χώρο αυτό, επιλέγουμε νέα πρόσωπα και προχωρούμε πλέον προς την ανασύνταξη του χώρου, μέσα από έναν νέο πολιτικό σχηματισμό. Αυτές είναι οι δύο δυνατές λύσεις, και αυτές είναι οι απόψεις, τις οποίες επισήμως κατέθεσα στα κομματικά όργανα, σε όσες συζητήσεις έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι οι λύσεις, που δίνουν διέξοδο στα προβλήματα με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Φ. Σαχινίδης ξεκαθάρισε πως ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της πρώτης άποψης, αλλά, όπως πρόσθεσε, «αντιλαμβάνομαι ότι στο βαθμό που δεν υπάρχουν οι αναγκαίες συμφωνίες για να γίνει πλειοψηφική η άποψή μου αυτή, είμαι διατεθειμένος να υπηρετήσω και τη δεύτερη άποψη. Ότι, δηλαδή, όλες οι δυνάμεις απ’ αυτές που είναι καταγεγραμμένες, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., η ΔΗΜ.ΑΡ., το Ποτάμι, αφήνουμε στην άκρη τις απόψεις μας, προχωρούμε στη διαμόρφωση ενός προγράμματος το οποίο θα συζητηθεί από τη βάση, διότι, όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν από μηδενική βάση και η βάση είναι αυτή, η οποία, θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία, και σε μία προσπάθεια επανάληψης, ιστορικής επανάληψης αυτού που έγινε στο Επινέ, να προσπαθήσει η ευρύτερη πολιτική παράταξη των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, των Δυνάμεων της Πολιτικής Οικολογίας, του Πολιτικού Φιλελευθερισμού και της Δημοκρατικής Ανανεωτικής και Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, να πάρει ξανά την τύχη του χώρου και της χώρας στα χέρια της».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass