ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΟΡΟΥ

Λαρισαίοι πρωταθλητές στην Kizomba

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2014 23:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:19

Ένα στοίχημα ανάμεσα στον Αντώνη Τζίμα και τη Χαρά Ραμπαούνη, για το πόσο εύκολο είναι να μάθει κάποιος να χορεύει salsa ήταν το έναυσμα για να εξελιχθούν οι δυο τους σε ένα από τα διασημότερα και πολυβραβευμένα χορευτικά ζευγάρια στην Ελλάδα. Πιο πρόσφατη διάκρισή τους, η κατάκτηση της 3ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba.

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα

Η κοινή πορεία του Αντώνη Τζίμα και της Χαράς Ραμπαούνη ξεκίνησε πριν από περίπου 12 χρόνια. Αμφότεροι σπούδαζαν Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και αγαπούσαν τον χορό σε κάθε του μορφή. Σε κάποια κοινή τους έξοδο ο Αντώνης αμφισβήτησε τη δυσκολία που μπορεί να κρύβει η εκμάθηση salsa, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας. Η Χαρά τον προκάλεσε σε ένα στοίχημα και τελικά, στο οποίο έχασε εκείνη. Ο Αντώνης όχι απλά τα κατάφερε, αλλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα διέπρεψε στο είδος. Κάπως έτσι άρχισε για εκείνους μια μεγάλη πορεία στο χώρο του χορού, με δεκάδες διακρίσεις σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Ο χορός είναι τρόπος ζωής

Για τον Αντώνη και τη Χαρά, μπορεί να μπήκε στη ζωή τους ως χόμπι και σήμερα να είναι το επάγγελμά τους, αλλά επί της ουσίας είναι κάτι περισσότερο. Είναι τρόπος ζωής. Κυριαρχεί σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους, ζουν και αναπνέουν μέσα από αυτό. Χορεύοντας ξεχνούν οποιοδήποτε πρόβλημα και αφοσιώνονται στην τέχνη τους. Τα είδη του χορού, όμως, τους απασχολούν τόσο σε επίπεδο εξάσκησης αλλά και σε επίπεδο αναζήτησης, μιας και ποτέ δεν επαναπαύονται και πάντοτε αναζητούν κάποιο νέο είδος, το οποίο μπορούν να μάθουν οι ίδιοι αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τους. Όπως έγινε και με την Kizomba.

Οι Έλληνες που διαπρέπουν σε αφρικάνικο χορό

Η Κizomba είναι χορός από την Αγκόλα που τα τελευταία τρία χρόνια έχει κατακλύσει την Ευρώπη. Ο Αντώνης και η Χαρά ήταν οι πρώτοι χορευτές στην Ελλάδα που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο είδος και την εκμάθησή του. Ο ενθουσιασμός τους, μάλιστα, για την Kizomba ήταν τέτοιος, που επιχείρησαν να πάρουν μέρος, χωρίς να έχουν αξιώσεις, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Μιλάνο. Κι όμως, το πάθος τους ήταν τέτοιο που τους βοήθησε να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του διαγωνισμού. Οι δύο χορευτές διαγωνίστηκαν για τρία βράδια σε διαφορετικές κατηγορίες που περιελάμβαναν αυτοσχεδιασμό πάνω σε άγνωστη μουσική, και show με έτοιμη χορογραφία και τελικά πέρασαν στον τελικό.

«Αυτή η διάκριση είναι πολύ σημαντική για εμάς όχι τόσο για τη θέση που κατακτήσαμε όσο γιατί διαγωνιζόμασταν επί τρεις ημέρες περνώντας από τρεις διαφορετικές επιτροπές που αποτελούνταν από τους μεγαλύτερους δασκάλους και χορευτές παγκοσμίως και καταφέραμε να αποκτήσουμε το σεβασμό τους για αυτό που κάνουμε. Δεν είναι εύκολο να διαγωνίζεσαι με χορευτές από την Ανγκόλα, το Πράσινο Ακρωτήρι, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες που η Κizomba είναι η παράδοσή τους και οι ίδιοι οι κριτές που κατάγονται από χώρες σαν αυτές να κρίνουν ότι τη θέση την αξίζεις εσύ που είσαι Έλληνας» λένε οι νεαροί χορευτές. «Με αυτή τη θέση νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να κάνουμε καλή δουλειά και να περάσουμε στους μαθητές μας σωστές βάσεις ώστε να μπορούν να σταθούν δίπλα σε οποιονδήποτε και να χορέψουν. Κάποια στιγμή ελπίζουμε ότι και στην Ελλάδα θα δημιουργήσουμε μια αντίστοιχα καλή σκηνή όπως υπάρχει πλέον σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass