Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:

Σταύρος Θεοδωράκης: «Σαμαράς-Τσίπρας να συνεννοηθούν»

* Δεν έχουμε άλλο χρόνο

Δημοσίευση: 30 Νοε 2014 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:42

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αποστολοπούλου

«Μια φράση θα είναι η προτροπή μου στον κύριο Τσίπρα: «Βρες τρόπο να εκμεταλλευθείς τη δυναμική που σου δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ώστε να συνεννοηθείς με τον Σαμαρά, για το καλό της χώρας. Δεν έχουμε άλλο χρόνο».

Τα παραπάνω δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Ε», ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μιλάει για όλους και για όλα χωρίς φόβο και με το πάθος του ανθρώπου που η πολιτική δεν του έχει γίνει... συνήθεια αλλά έχει συνηθίσει να συνδιαλέγεται δημόσια για ζητήματα πολιτικής λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας.

Ο Σ. Θεοδωράκης επαναλαμβάνει: «Τώρα πρέπει να ψηφίσουμε για Πρόεδρο και οι εθνικές εκλογές να γίνουν τον Νοέμβριο του 2015». Ενώ ως προς το πρόσωπο του νέου Προέδρου τον σκιαγραφεί ως έναν άνθρωπο «δημιουργικό, τολμηρό, προοδευτικό, υπερκομματικό, άνθρωπο των αλλαγών». Σχολιάζοντας δε τα σενάρια περί Κ. Καραμανλή, αποφαίνεται ότι κάποιοι τον προτείνουν ως «λύση ανάγκης επειδή θεωρούν ότι είναι συμπαθής σε ευρύτερα στρώματα», χωρίς πάντως να στέκεται αρνητικά απέναντι στο ενδεχόμενο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγορεί για «κομματικό αυτισμό» Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καθώς και «ανωριμότητα που τείνει να καταστρέψει τη χώρα», επειδή αδυνατούν να συνεννοηθούν και τονίζει με έμφαση: «η χώρα, οι πολίτες και το μέλλον τους, είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από το μέλλον και την επιβίωση των κομμάτων»

Όσον αφορά στα όσα συμβαίνουν σε σχέση με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση και το ζήτημα του χρέους, παρατηρεί ότι η χώρα θα πρέπει να έχει μία πατριωτική πρόταση για το χρέος.

Απαντώντας στο θέμα της πολιτικής ασάφειας που ενίοτε εκπέμπει το Ποτάμι με τις θέσεις του αλλά και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ο έμπειρος δημοσιογράφος παρατηρεί: «Το Ποτάμι θεωρεί ότι η μόνη ιδεολογία που μπορεί να στηρίξει τη σοβαρή δημοκρατία είναι ο ανθρωπισμός. Ούτε η αριστερά, ούτε η δεξιά. Πιστεύω σε μια συμμαχία του καλού. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μπορεί να είναι κυβερνητικός εταίρος και του Τσίπρα και του Σαμαρά, μπορεί και κανενός».

Υποστηρίζει δε ότι το Ποτάμι μπορεί να κάνει τη διαφορά στα πολιτικά πράγματα γιατί δεν θέλει να τα διαλύσει όλα αλλά να διορθώσει τα κακώς κείμενα «με πολιτική συνεννόηση και συγκεκριμένη κυβερνητική πρόταση».

Αποτελούμε, σχολιάζει, τη μόνη ρεαλιστική επιλογή που μπορεί να σπάσει το δίπολο των δύο κομμάτων, συγκροτώντας μια νέα δυναμική πρόταση εξουσίας στο μέλλον.

Αποφαίνεται δε, ότι δυσκολεύεται να προβλέψει το μέλλον των παλιών κομμάτων σε έναν νέο πολιτικό κόσμο που έρχεται.

Εξάλλου σχολιάζοντας ότι στη Λάρισα χτυπάει η καρδιά της αγροτικής Ελλάδας, ο Σταύρος Θεοδωράκης καταθέτει και μία ρηξικέλευθη πρόταση: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να είναι στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα στη συνέντευξή του στην «Ε» ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει τα ακόλουθα:

 

Κύριε Θεοδωράκη

* Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Α. Σαμαρά, είχατε δηλώσει ότι η χώρα δεν μπορεί να παίζει «τζόκερ» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν τον Νοέμβριο του 2015. Ωστόσο «πρακτικά» το Ποτάμι δεν έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στη διαμόρφωση των εξελίξεων διότι δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. Ως έμπειρος δημοσιογράφος καταρχήν αλλά και ως νέο πολιτικό πρόσωπο τι εκτιμάτε; Θα βρεθούν τελικά οι περίφημοι «180» προς αποτροπή πρόωρης προσφυγής στις κάλπες;

- Εμείς δεν είμαστε στη Βουλή επομένως δεν μπορώ να σας πω τι θα κάνουν τελικά οι βουλευτές την κρίσιμη στιγμή κ. Αποστολοπούλου. Θα εξαρτηθεί και από το πρόσωπο που θα προταθεί . Αν ακολουθήσουν αυτό που λέει το Ποτάμι εδώ και καιρό, να προταθεί ένας αξιόλογος, ένας ικανός Έλληνας με αρχές. Οι εκλογές δεν πρέπει να γίνονται με εκβιαστικό τρόπο. Τώρα πρέπει να ψηφίσουμε για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Το θέμα των εθνικών εκλογών να το δούμε αλλά ανεξάρτητα. Το Ποτάμι πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το Νοέμβριο του 2015.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ

* Γιατί συγκεκριμένα τότε;

- Γιατί πρέπει να αξιοποιήσουμε τον πολιτικό χρόνο και τους επόμενους μήνες να κάνουμε τα εξής τέσσερα πράγματα. Να εκλέξουμε έναν Πρόεδρο με μεγάλη πλειοψηφία. Να ξεκινήσουμε τις αλλαγές στο Σύνταγμα για να πάμε στην αναθεώρησή του. Να διορθώσουμε τον εκλογικό νόμο, να μικρύνουμε τις μεγάλες περιφέρειες άμεσα. Και το τέταρτο θέμα, βέβαια, είναι ότι η χώρα πρέπει να έχει μια πατριωτική πρόταση για το χρέος. Δεν είναι εικόνα αυτή να πηγαινοέρχεται η κυβέρνηση στο Παρίσι κάθε λίγο και λιγάκι και όλα τα θέματα να παραμένουν στο διηνεκές ανοιχτά. Δεν είναι εικόνα σοβαρού κράτους αυτή. Αυτά μπορεί να τα κάνει η παρούσα Βουλή και αμέσως μετά να πάμε σε εκλογές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

* Όσον αφορά στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ποιο κατά την άποψή σας θα μπορούσε να είναι το καταλληλότερο, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση, πέραν των κομματικών σκοπιμοτήτων; Και επειδή στο πλαίσιο της γενικής ονοματολογίας έχει ακουστεί και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, πώς θα βλέπατε μία τέτοια υποψηφιότητα;

- Χρειαζόμαστε για Πρόεδρο, έναν άνθρωπο δημιουργικό, τολμηρό, προοδευτικό, υπερκομματικό. Έναν άνθρωπο των αλλαγών. Μια προσωπικότητα που θα αντιπροσωπεύει τη λάμψη των ικανών Ελλήνων στον παγκόσμιο πολιτισμό. Όσο για τον κύριο Καραμανλή, είναι φανερό ότι κάποιοι τον προτείνουν ως λύση ανάγκης επειδή θεωρούν ότι είναι συμπαθής σε ευρύτερα στρώματα.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ

* Πώς σχολιάζετε τη συμπεριφορά Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συγκεκριμένη κρίσιμη φάση και πώς κατά την άποψή σας θα μπορούσε να ελεγχθεί η πολιτική αστάθεια;

- Πιστεύω ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον κομματικό τους αυτισμό. Είναι φανερό ότι είναι δέσμιοι μιας ανωριμότητας που τείνει να καταστρέψει τη χώρα. Προσπαθούν ο ένας να υποδυθεί το ρόλο του άλλου με αποτέλεσμα όλη αυτή η «θεατρική» πράξη να πολλαπλασιάζει τα προβλήματα.

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να επικρατήσει η λογική του πολιτικού αντίπαλου στη θέση εκείνης του θανάσιμου εχθρού. Η χώρα, οι πολίτες και το μέλλον τους, είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από το μέλλον και την επιβίωση των κομμάτων. Σε άλλες χώρες αυτό είναι αυτονόητο. Σε εμάς είναι δυστυχώς διεκδικήσιμο.

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ

* Συναντηθήκατε με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά μέχρι τώρα η συνάντηση με τον Α. Τσίπρα, η οποία είχε μάλιστα προηγηθεί ως προς την αναγγελία της, δεν έχει γίνει. Εσείς θέλετε να γίνει αυτή η συνάντηση και με τι πλαίσιο;

- Έχουμε πει ότι θέλουμε να συναντήσουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να συζητήσουμε. Και έτσι πρέπει να γίνεται. Δεν είναι «πάρτα όλα» όμως η πολιτική. Και αυτό το είπα στον πρωθυπουργό και το λέω και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συζήτηση, συνεννόηση, διαφωνία, συμβιβασμός. Αυτές οι λέξεις που υπάρχουν στο λεξιλόγιο όλων των πολιτικών όλης της Ευρώπης, εδώ δεν υπάρχουν.

Μια φράση θα είναι η προτροπή μου στον κύριο Τσίπρα: «Βρες τρόπο να εκμεταλλευθείς τη δυναμική που σου δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ώστε να συνεννοηθείς με τον Σαμαρά, για το καλό της χώρας. Δεν έχουμε άλλο χρόνο».

ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΒΑΡΙΔΙΑ

* Το Ποτάμι αποκαλείται «κίνημα» και έχετε πει ότι δεν θα γίνει «κόμμα». Όπως και να ’χει όμως δεν παύει να είναι η νέα «εισαγωγή» στα πολιτικά πράγματα. Προ ημερών δημοσιοποιήθηκε έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με την οποία το 45% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα. Γιατί πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε τη διαφορά;

- Γιατί δεν κουβαλάμε τα βαρίδια ενός κομματικού παρελθόντος και μπορούμε να κάνουμε τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα χωρίς φόβο άλλα με πάθος και συνέπεια. Γιατί δεν θέλουμε να τα διαλύσουμε όλα άλλα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα με πολιτική συνεννόηση και έχουμε συγκεκριμένη κυβερνητική πρόταση. Γι’ αυτό επιμένουμε στην αλλαγή του συντάγματος, γι’ αυτό επιμένουμε στην αλλαγή των άρθρων περί ευθύνης υπουργών, γι’ αυτό θέλουμε να καταργηθεί το άρθρο για την ασυλία των βουλευτών. Να καταργηθεί το παράλογο μπόνους των πενήντα εδρών για το πρώτο κόμμα που προβλέπει ο εκλογικός νόμος. Γι’ αυτό λέμε συνέχεια ότι πρέπει να μικρύνουν οι εκλογικές περιφέρειες για να μην εκλέγονται μόνο οι πλούσιοι, τα αγαπημένα παιδιά των ΜΜΕ και τα παιδιά των πολιτικών. Ποιο από τα παλιά κόμματα μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς να επαναστατήσουν οι βουλευτές του;

ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

* Θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει μία ασάφεια, όχι ως προς τις θέσεις αυτές καθεαυτές που εκφράζετε, αλλά ως προς το γεγονός ότι εκπέμπετε ένα «αντικρουόμενο» μήνυμα, όταν λέτε ότι μπορείτε να συνεργαστείτε και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δίνετε την αίσθηση ότι είστε «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Αυτό δεν «μπερδεύει» τους ψηφοφόρους; Προς ποια κατεύθυνση ρέει τελικά το Ποτάμι;

- Το Ποτάμι θεωρεί ότι η μόνη ιδεολογία που μπορεί να στηρίξει τη σοβαρή δημοκρατία είναι ο ανθρωπισμός. Ούτε η αριστερά, ούτε η δεξιά. Ιδεολογικά, ανήκουμε στο μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων ψηφοφόρων που σκέπτονται σαν κι αυτό που περιγράφουν κάποιοι ως ιδεολογική «ασάφεια». Εάν λοιπόν, οι περισσότεροι Έλληνες δεν είναι πια ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί, εμείς τους εκπροσωπούμε...

ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

* Αυτή η διάθεση συνεργασίας και με τους δυο, σημαίνει ότι ανοίγετε την πόρτα για μία μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία, είτε στο ένα κόμμα είτε στο άλλο- αναλόγως αποτελέσματος- ως «ρυθμιστής», αν λάβουμε υπόψη και τα δημοκοπικά ποσοστά που κατατάσσουν το Ποτάμι τρίτο και την προοπτική να μην υπάρξει αυτοδυναμία. Και αν «ναι» σε ποια βάση;

- Πιστεύω σε μια συμμαχία του καλού. Όταν έρθει εκείνη η ώρα και ένα από τα δύο αυτά Κόμματα είναι πρώτο, δεν θα αναζητήσω αυτά που με χωρίζουν. Θα αναζητήσω αυτά που με ενώνουν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μπορεί να είναι κυβερνητικός εταίρος και του Τσίπρα και του Σαμαρά μπορεί και κανενός βέβαια γιατί για να χορέψεις αρμονικά ταγκό χρειάζονται δύο καλοί χορευτές. Και αυτή είναι η λογική της ύπαρξης του Ποταμιού. Δηλαδή εμείς δεν δημιουργηθήκαμε για να υψώσουμε τείχη προς τη μια πλευρά του πολιτικού συστήματος.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

* Υπάρχει μία εκτίμηση ότι το Ποτάμι εμβολίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια ο εμβολισμός, «ευνοεί» τη Νέα Δημοκρατία. Το σχόλιό σας.

-Η ρητορική και η θέση μας στο πολιτικό σύστημα δεν καθορίζεται από τις επιπτώσεις στα υπόλοιπα κόμματα. Ο κόσμος που μας ψήφισε και θα μας ψηφίζει θέλει ένα άλλο «πρόσωπο» στην πολιτική. Είναι ο κόσμος που δεν θέλει να γκρεμιστεί η χώρα του, αλλά πιστεύει ότι το Ποτάμι μπορεί να κάνει τις αλλαγές που όλοι θέλουμε, που όλοι συζητάμε εδώ και χρόνια, γιατί δεν έχει κανένα κομματικό παρελθόν. Από την άλλη δεν νομίζω ότι επωφελείται και τόσο η Ν.Δ. Κι αυτό γιατί δίνουμε πραγματική ελπίδα σε πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι θα ψήφιζαν τη Ν.Δ. αν δεν ήμασταν εμείς. Θα έλεγα μάλιστα ότι αποτελούμε τη μόνη ρεαλιστική επιλογή που μπορεί να σπάσει το δίπολο των δύο κομμάτων, συγκροτώντας μια νέα δυναμική πρόταση εξουσίας στο μέλλον.

* Πώς βλέπετε τις κινήσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς και την «επόμενη μέρα» για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ;

- Το Ποτάμι, με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, συζητά συνεχώς χωρίς διαμεσολαβητές. Και αν έρθετε σε μια από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις που κάνω συνεχώς σε όλη την Ελλάδα θα συναντήσετε όλον αυτόν τον κόσμο. Σοσιαλιστές, μεταρρυθμιστές της Αριστεράς, φιλελεύθεροι προοδευτικοί... Δυσκολεύομαι να προβλέψω το μέλλον των παλιών κομμάτων σε έναν νέο πολιτικό κόσμο που έρχεται. Δυσκολεύομαι να βρω με ποιο τρόπο θα πείσουν τις νέες γενιές των Ελλήνων, όταν, ως τώρα, συμμετείχαν με τα λάθη τους στην καταστροφική πορεία της χώρας.

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΛΙΚΙ»

* Πολύς λόγος έχει γίνει για τον τρόπο επιλογής των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος. Θα λέγαμε ότι κινείται σε μία λογική «όσοι πιστοί προσέλθετε». Πώς εξελίσσεται μέχρις στιγμής γενικά το εγχείρημα και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη Λάρισα; Υπάρχουν πρόσωπα που έχουν «κλειδώσει»;

- Oι εθελοντές μας έχουν ψηφίσει από το συνέδριο ότι βουλευτές επιλέγονται μετά από προτάσεις όλων των φίλων. Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Κλειστές πόρτες και παραγοντιλίκι. Εμείς θα τα κάνουμε όλα αλλιώς.

Οι Έλληνες, στα χωριά, στις πόλεις, στις κωμοπόλεις που έχουν άποψη για το πώς πρέπει να αλλάξει η ζωή στη χώρα πρέπει να έχουν την ευκαιρία, πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να μπουν στο Κοινοβούλιο.

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

* Ξεκίνησε η διαδικασία για την αναθεώρηση του συντάγματος με τη συγκρότηση της αρμόδιας επιτροπής. Έχετε κατά καιρούς εκφράσει την άποψή σας για το θέμα, αλλά θα ήθελα μία αναφορά στις βασικές παραμέτρους των προτάσεών σας.

- Η θέση που υποστηρίζει το Ποτάμι είναι ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος έχει ως βασική αποστολή του είναι να εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας και να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και της έννομης τάξης. Αυτός είναι και ο λόγος που το περιεχόμενό του πρέπει να διαμορφώνεται με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Το να μην μπορούν οι υπουργοί να συνεχίσουν να έχουν ασυλία εξαρτάται από την αναθεώρηση του Συντάγματος. Κι αυτό πρέπει να γίνει. Και δεν πρέπει να γίνει το 2020, πρέπει να γίνει σήμερα.

Επιγραμματικά, οι θεμελιώδεις συνταγματικές προτάσεις μας είναι οι εξής: Ελάφρυνση του Συντάγματος, με την κατάργηση περιττών ή παρωχημένων διατάξεων, διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, εθνικές εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, ευθύνη πολιτικών προσώπων, ναι στα μη κρατικά Πανεπιστήμια, δικαίωμα του εκλέγεσθαι στα 18. Οι βασικές επίσης σχετικές νομοθετικές αλλαγές είναι: Περιστολή κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα, αλλαγή του εκλογικού συστήματος, μείωση του αριθμού των βουλευτών.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

* Ποια είναι η θέση σας για την αγροτική πολιτική; Τι έχετε να πείτε στους αγρότες της Λάρισας για το μέλλον τους;

- Στη Λάρισα χτυπάει η καρδιά της αγροτικής Ελλάδας. Οι αγρότες χρειάζονται υποστήριξη και σεβασμό από την Πολιτεία, για να πολλαπλασιάσουν τις παραγωγές τους. Εκκρεμούν πολλά ζητήματα με το νερό, την επιστημονική κατάρτιση για νέες καλλιέργειες, τη μείωση του κόστους παραγωγής (δεν μπορεί κάποιος να αγοράζει τα ίδια ακριβώς εφόδια από τη Βουλγαρία σε μισή τιμή!), το φτηνό πετρέλαιο, το ρεύμα και το άνοιγμα των αγορών. Το μεγάλο πρόβλημα με τα καρτέλ και τις μεσιτείες θα πρέπει κάποτε να τελειώσει, προς όφελος του παραγωγού.

Και για τη Θεσσαλία, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ακόμα να έχουμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα. Γιατί η αγροτική πολιτική της χώρας δεν μπορεί να σχεδιάζεται από τον θεσσαλικό κάμπο;

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass