Η ΥΠΟΨ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΛΙΑ», ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΣΤΗΝ «Ε»

«Πρέπει να πάψει ο Βορράς να τιμωρεί τον Νότο στην Ευρώπη»

Δημοσίευση: 18 Απρ 2014 3:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:03
 Συνέντευξη στη Λένα Κισσάβου
Στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στενή συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και σήμερα υποψήφια ευρωβουλευτής στη Δημοκρατική Παράταξη «Ελιά», η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, βρέθηκε στη Λάρισα, στο πλαίσιο περιοδείας της στην περιφέρεια.
Γνωστή ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολέμια του εξτρεμισμού (δημιούργησε μια σειρά από βιντεάκια κατά της Χρυσής Αυγής και ηγείται της καμπάνιας που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ εναντίον του νεοναζισμού), μάς μιλά γι’ αυτό το πολιτικό της βήμα και τους στόχους της στην Ευρώπη.
Ξεφεύγοντας από τις τυποποιημένες κλασικές μεθόδους των εμφανίσεων πολιτικών προσώπων, με την οργάνωση συγκεντρώσεων και ομιλιών, ακολουθεί την τακτική της άμεσης επαφής με τον κόσμο, με συναντήσεις που χαρακτηρίζουν τη φιλική διάθεση, τον πολιτικό διάλογο, υποστηρίζοντας γι’ αυτό ότι: «Οι συγκεντρώσεις έχουν έναν καταναγκασμό. Προτιμώ τις επαφές με παρέες ανθρώπων, που είναι πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας, όπως επίσης θεωρώ και ότι δεν πρέπει να αναλωνόμαστε σε καβγάδες στην τηλεόραση...».
* Κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, στο παρελθόν, δηλώσατε ότι σας εξέφραζαν περισσότερο οι απόψεις της Αριστεράς. Η πρώτη σας όμως συμμετοχή στον πολιτικό στίβο έγινε το 2010, με τη ΔΗΜΑΡ, στηνΝ Αττική, στις περιφερειακές εκλογές και σήμερα επιλέγετε να είστε υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Παράταξη «Ελιά». Τι συνετέλεσε και επιλέξατε να ταχθείτε με το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας σήμερα αυτόν τον αγώνα για την Ευρώπη;
-«Γιατί θεωρώ ότι η μόνη πολιτική δύναμη που στάθηκε με τόλμη, απέναντι στην αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα, ήταν το ΠΑΣΟΚ, με ό,τι αυτό μπορεί να του στοίχισε στη συνέχεια.
Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε το μεγάλο λάθος το 2010 να το χειριστεί μόνο του, αντί να βγάλει διάγγελμα για συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων και να χρεωθούν όλοι μαζί την απόφαση για το μνημόνιο. Αυτό του κόστισε αργότερα...
Αν γινόταν αυτό, η Ν.Δ. δεν θα έκανε «μαγκιές», κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και με τον Σαμαρά να ισχυρίζεται τότε, ότι αυτός θα έσκιζε το μνημόνιο. Αργότερα ο ίδιος, όταν ήρθε η ώρα να πάρει την «καυτή πατάτα» στα χέρια του, δεν έκανε ό,τι ισχυριζόταν πριν. Αντίθετα εφαρμόζει το σχέδιο που είχε το ΠΑΣΟΚ.
Η υποψηφιότητά μου, για την Ευρωβουλή, έχει διττό λόγο. Ο ένας είναι εθνικός. Να πούμε την αλήθεια στον λαό, ο οποίος δεν πρέπει να ψηφίσει με τυφλό συναίσθημα, αλλά με τη λογική, ώστε να στήσουμε την επόμενη μέρα που αξίζει στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να μείνουμε σε διχασμούς…
Ο άλλος είναι για την Ευρώπη και εννοώ να κατακτήσει η Ελλάδα ισχυρή φωνή στην Ευρώπη, ώστε να αγωνιστεί να φέρει καλύτερες ισορροπίες σε αυτή. Είναι γεγονός ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και πρέπει να έχουμε λόγο σε αυτές. Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο ελκυστική και να βρίσκεται πιο κοντά στα πραγματικά προβλήματα. Υπάρχει μια προσπάθεια ανάκτησης μεγαλύτερης δύναμης των σοσιαλοδημοκρατικών κομμάτων σήμερα, απέναντι στους χριστιανοδημοκράτες του λαϊκού κόμματος, κάτι που θα ωφελήσει την Ευρώπη και θα ανατρέψει πολλές λάθος πορείες της...
Θα πρέπει να σταματήσει η Ευρώπη των ανισοτήτων, να πάψουν να υπάρχουν οι «Βόρειοι» και οι «Νότιοι», όπου ο Βορράς θα πρέπει να τιμωρεί τον Νότο. Όλα αυτά μπορούν να λυθούν με αλλαγή στάσης.
Παράλληλα έχω τρομάξει με την αδιαφορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην άνοδο του εξτρεμισμού. Δεν κάνει τίποτα! Αντί αυτού, έρχεται και μαλώνει την Ελλάδα γιατί η «Χρυσή Αυγή» μαχαιρώνει… ,
ενώ ο ναζισμός μεγαλώνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες επικίνδυνα, και απλά σε αυτές το πρόβλημα είναι πιο κρυφό…
Δεν βλέπουν το πρόβλημα γενικά, μας κατηγορούν για ρατσιστές και μένουν στην τιμωρητική στάση τους, απέναντί μας».
* Πολέμια των εξτρεμιστικών απόψεων, έχετε εκφράσει την αντίθεσή σας για τη «Χρυσή Αυγή»…
-«Από το 2008 έβλεπα το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Είναι το έδαφος του φασισμού...
Η οικονομική κρίση έχει και μια πολύ σκοτεινή πλευρά. Μεγάλα συμφέροντα δεν ήθελαν να βγει η Ελλάδα από την κρίση και πόνταραν σε κόμματα, πόνταραν στους «χρήσιμους ηλίθιους»..., με τακτικές υπόγειες».
 
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, επισκέφτηκε χθες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου συναντήθηκε με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου, κ. Εύη Τζαβέλλα – Αδαμάκη, την προϊσταμένη του χειρουργείου, κ Μαρία Κουλούση και την προϊσταμένη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Ελένη Σεμερτζή.
Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκε για τη δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν με κυριότερη όλων την ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, καθώς και για την ανάγκη ορθολογικής κατανομής του προσωπικού στα νοσοκομεία ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες.
 Συνάντηση πραγματοποίησε και με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας κ.Λάζαρο Μακρή.
 Τέλος, επισκέφθηκε τον Συνεταιρισμό «ΘΕΣγάλα» όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Θανάση Βακάλη, τον γενικό διευθυντή του Συνεταιρισμού κ. Κώστα Γκουγκούλη, το μέλος του ΔΣ κ. Ανδρέα Καραφύλλη και τον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Ανδρέα Χαρδαλούπα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass