Η ΥΠ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ»

«Εγγυόμαστε έναν Δήμο κοινωνικής αλληλεγγύης και ήθους»

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2014 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:28

Συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικό αγώνα με τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Λαρισαίων» στο πλευρό του συναδέλφου της Απόστολου Καλογιάννη, με στόχο την ανατροπή στον Δήμο Λαρισαίων, η οποία δεν επιδέχεται αναβολή. Ο λόγος για την οδοντίατρο Βιβή Τσεκούρα-Ζαχαρού, η οποία αναλύει στην «Ε» τους λόγους για τους οποίους κατέρχεται υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λαρισαίων.

 

ΕΡ: Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στον Δήμο Λαρισαίων;

ΑΠ: Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε αυτοδιοικητικό αγώνα που γίνεται για το καλό της πόλης μας. Θεωρώ ότι τα κριτήρια για την ορθή ένταξη του κάθε υποψηφίου δεν θα πρέπει να βασίζονται μόνο στα πολιτικά του βιώματα, αλλά και στην ανεπηρέαστη κριτική πεπραγμένων και πολιτικών. Θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα: Πόση ενεργή συμμετοχή επέτρεπε στον πολίτη η κάθε δημοτική αρχή και ποια η εικόνα των χρόνιων παθογενειών και ελλείψεων που παρουσιάζει μία πόλη. Θεωρώ ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι καθήκον όλων των πολιτών. Πιστεύω δε, ότι ο Δήμος αποτελεί μικρογραφία του Κράτους και τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η εποχή μας απαιτεί να αναδείξουμε στην ηγεσία της αυτοδιοίκησης, ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα, αυτό που θα κληθούν να διαχειριστούν. Με εκφράζει απόλυτα η ρήση του Τζον Φ. Κέννεντυ: «Μη ρωτάς, τι κάνει η χώρα σου για εσένα, ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου;». Εφαρμόζοντας αυτή την προτροπή για την πόλη μου, ανενδοίαστα επέλεξα την ένταξή μου στον συνδυασμό «Συμπαράταξη Λαρισαίων» κάτω από τη σημαία του εκλεκτού συμπολίτη μας, διακεκριμένου επιστήμονα και συναδέλφου μου Απόστολου Καλογιάννη.

ΕΡ: Γιατί με την παράταξη του Απόστολου Καλογιάννη;

AΠ: Ο Απόστολος Καλογιάννης διαθέτει αναμφισβήτητα μεγάλη ικανότητα στη διαχείριση των δημοτικών μας θεμάτων, την οποία απέκτησε επάξια, αφού επί σειρά ετών έδωσε διαρκείς και σκληρούς αγώνες. Εκφράζει ένα νέο μοντέλο Δήμου, ο οποίος δεν θα είναι Αρχή ενός μόνο ανδρός, αλλά Δήμος μιας ομάδας, που θα συγκροτείται από επάξιους ανθρώπους, ανοικτούς στο διάλογο, στη διαφάνεια, έναν Δήμο κοινωνικής αλληλεγγύης και δημοκρατικού ήθους. Κάτω από μία τέτοια κίνηση θα δώσω μαζί με έμπειρους αλλά και νέους ανθρώπους καθώς και χιλιάδων συμπολιτών μας, έναν αγνό και όμορφο αγώνα για την πόλη μας.

ΕΡ: Ποιο όραμα έχετε για την πόλη της Λάρισας;

ΑΠ: Η Λάρισα έχει απεριόριστες προοπτικές, είναι κέντρο αγροτικής ανάπτυξης, έχει προϋποθέσεις για πρωτογενή επιτεύγματα και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των συμπολιτών μας. Θέλουμε μία Λάρισα ελκυστική για όσους την επισκέπτονται και πρότυπο για τους πολίτες της. Πρώτα όμως εμείς πρέπει να είμαστε καλοί πολίτες.

ΕΡ: Ποιος όμως είναι ο καλός πολίτης κατά τη γνώμη σας;

ΑΠ: Καλός πολίτης, όπως έλεγε ο Λιβανέζος μεγάλος ποιητής Χαλίλ Γκιμπράν, είναι αυτός που δέχεται τα δικαιώματα του άλλου πριν υποστηρίξει τα δικά του, αλλά έχει πάντα επίγνωση των δικών του. Καλός πολίτης είναι αυτός που δεν καταδικάζει την υποδούλωσή του σε λάθος πολιτικές μόνο στα όνειρά του αλλά και στη ζωή. Είναι αυτός που δεν αλλάζει τις παλιές και σκουριασμένες αλυσίδες με καινούργιες και αστραφτερές για να νομίζει πως ελευθερώθηκε.

ΕΡ: Κυρία Τσεκούρα-Ζαχαρού, το γεγονός ότι είστε σύζυγος του γνωστού καρδιολόγου Νικολάου Ζαχαρού, ο οποίος διετέλεσε υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία επηρεάζει και πώς τον αγώνα σας;

ΑΠ: Η ελευθερία του ενός συμπορεύεται με την ελευθερία του άλλου, πόσο μάλιστα όταν υπάρχει ειλικρινής αλληλοστήριξη.

ΕΡ: Τι μήνυμα στέλνετε στους ψηφοφόρους σας;

ΑΠ: Όσοι έχουν δυνατή αλλά και ασθενέστερη φωνή ας ενωθούν μαζί μας για μια ανατροπή που δεν επιδέχεται αναβολή, και να εμπιστευτούν με την ψήφο τους τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», ώστε να δικαιωθούν οι προσδοκίες όλων και να πάρει η Λάρισα τη θέση που πραγματικά της αξίζει.

 

Ποια είναι

Η κ. Βάια (Βιβή) Τσεκούρα Ζαχαρού γεννήθηκε στον Βόλο. Η καταγωγή της είναι από την Καρδίτσα και πατέρας της είναι ο δάσκαλος -λαογράφος - συγγραφέας Νικόλαος Τσεκούρας. Φοίτησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, τόπο καταγωγής της μητέρας της. Απόφοιτος του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου και πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει επίσης τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο της Παθολογίας Στόματος. Άσκησε την οδοντιατρική στο Βόλο ως ελεύθερος επαγγελματίας και παράλληλα με σύμβαση στο ΙΚΑ Βόλου για ένα χρόνο. Μετά τον γάμο της με Λαρισαίο ιατρό Καρδιολόγο Νικόλαο Ζάχαρο, από το 1987 και μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται στη Λάρισα παρέχοντας τις υπηρεσίες της ως Οδοντίατρος - Στοματολόγος στο ιδιωτικό ιατρείο, επί της οδού Μανδηλαρά 42. Είναι μητέρα δύο ενήλικων τέκνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass