Ο ΥΠΟΨ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΤ. ΡΕΠΟΣ

Ο δήμος στην υπηρεσία του πολίτη, με αλληλεγγύη

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:29
Ο Αντώνης Ρέπος είναι αγρότης από τους Νερόμυλους Αγιάς, γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην αγιώτικη κοινωνία, καθώς μετέχει στις διοικήσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς, μέλος του Αιμοδοτικού Συλλόγου, ενώ στο παρελθόν (επί θητείας Βασ. Κουτσιαντά) διετέλεσε αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νερομύλων.
Σε αυτή την εκλογική μάχη αποφάσισε να ανέβει σκαλοπάτι και κατέρχεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Προοδευτική Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Αγιάς» του Αντώνη Γκουντάρα. «Ήμουν παρών και μάχιμος στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια του δήμου. Τώρα που αρχίσαμε να ξεπερνάμε την κρίση και αφού νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας, ώστε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας, δεν μπορώ να απουσιάσω» μας λέει με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια που τον διακρίνει ο Αντώνης Ρέπος.
Αναλυτικότερα η συζήτηση που είχαμε μαζί του έχει ως εξής:
* Κύριε Ρέπο, γιατί πήρατε την απόφαση να κατέλθετε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αντώνη Γκουντάρα;
- Ανέκαθεν πίστευα πως εμείς οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να μην περιοριζόμαστε στην εκ του ασφαλούς κριτική κατά πάντων, αλλά να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στο στάδιο της δράσης και της συμμετοχής. Ζω από μικρός στην ελληνική περιφέρεια, στην επαρχία Αγιάς, και γνωρίζω πολύ καλά τόσο τα προβλήματα της όσο και τις απίστευτες δυνατότητες που έχει να εξελιχθεί η περιοχή, όπως τη θέλουμε και την ονειρευόμαστε. Οι περισσότεροι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είμαστε άνθρωποι που ζούμε και εργαζόμαστε στα χωριά του δήμου ή στα παράλια της περιοχής. Δεν είμαστε αλεξιπτωτιστές, ούτε επισκέπτες. Εδώ θα είμαστε και μετά τις εκλογές και θα συνεχίζουμε να κοιτάμε στα μάτια τους δημότες μας. Γι΄αυτό και στην προεκλογική περίοδο τους προσεγγίζουμε με τον απαιτούμενο σεβασμό που απαιτεί η περίσταση.
* Εφόσον εκλεγείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ποια σημεία θα δώσετε ιδιαίτερη έμφαση;
- Καταρχήν στην επίλυση της καθημερινότητας, των απλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας, ενισχύοντας την αλληλεγγύη και την κοινωνική πολιτική. Επίσης στην ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της επαρχίας μας και κυρίως τα μήλα και τα κεράσια, που μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην τοπική μας οικονομία. Επίσης σαν δήμος θα μεριμνήσουμε, μέσω διάφορων προγραμμάτων για την εγκατάσταση ενός μετεωρολογικού σταθμού στην περιοχή μας, ο οποίος θα κατευθύνει τις καλλιεργητικές εργασίες του κάθε παραγωγού, κυρίως την άνοιξη. Με αφορμή τη φετινή ακαρπία στα κεράσια, θα πρέπει να τονίσω για μία ακόμη φορά πόση σημασία έχει για την Αγιά, ο δήμαρχος να είναι αγωνιστής και να ξέρει να διαπραγματεύεται με το κεντρικό κράτος και τους Οργανισμούς του.
Ως κυνηγός που είμαι έχω μείνει έκπληκτος από την άγρια ομορφιά του Κισσάβου, ο ορεινός όγκος του οποίου διαθέτει το 90% των φυτών όλης της Ευρώπης. Η προσπάθειά μας να αναδείξουμε στους επισκέπτες αυτήν την άγρια ομορφιά του βουνού είναι σε εξέλιξη- και δεν πρέπει να ανακοπεί- με την κατασκευή δρόμων, όπως Σπηλιά-Καρίτσα, και Ανατολή-Μεγαλόβρυσο-Μελιβοία. Γενικά η προβολή των παραλίων, η αξιοποίηση των ορεινών όγκων της ορεινής υδροοικονομίας του Κισσάβου, του Μαυροβουνίου, η προώθηση των εκλεκτών τοπικών προϊόντων που λίγες περιοχές στην Ελλάδα συνδυάζουν τέτοια ποικιλομορφία και η πλούσια ιστορική και θρησκευτική παράδοση, πρέπει να αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην ανάπτυξη του δήμου Αγιάς.
* Πώς εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος;
- Στον προεκλογικό αγώνα που είναι σε εξέλιξη προτιμήσαμε λίγες αλλά αληθινές κουβέντες. Για μας ο αγώνας δεν σταματά την Κυριακή, αλλά αρχίζει τη Δευτέρα, αμέσως μετά τις εκλογές. Ουσιαστικά το έργο της δημοτικής αρχής του Αντώνη Γκουντάρα συνεχίζεται και μετά την υπερπροσπάθεια που κάναμε όλοι οι δημότες της Αγιάς για να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση και τις οδυνηρές συνέπειες του μνημονίου, είναι κρίμα τώρα να ρισκάρουμε και να τα γκρεμίσουμε όλα. Η νέα εποχή απαιτεί αγωνιστή και έμπειρο δήμαρχο και ο Αντώνης Γκουντάρας είναι το πρόσωπο που πρέπει να εμπιστευθούμε.
* Εσείς προσωπικά πώς πορεύεστε;
- Δεν μου αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου, αλλά αφού με ρωτάτε θα απαντήσω. Έχω διάθεση να προσφέρω και θα το κάνω με πείσμα, αποφασιστικότητα, ειλικρίνεια και νεανικό ενθουσιασμό. Όπλο μου το πρακτικό μου πνεύμα, που έχω αποκομίσει από την ενασχόλησή μου με τη γεωργία και η συνέπεια λόγων και έργων μου με ότι έχω ασχοληθεί. Ελπίζω ότι με τη συμπαράσταση των συμπολιτών μου και την ψήφο τους βεβαίως, θα μπορέσω να τα αποδείξω ξανά, αυτή την φορά από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς.
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass