ΑΧ. ΑΡΓΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

«Πρωτόγνωρο εγχείρημα η Συμπαράταξη, ενώνει τους Λαρισαίους»

* «Οι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν τι παίζεται και θα πράξουν τα δέοντα. Η λύτρωση θα προκύψει διά της ανατροπής»

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2014 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:31
 «Δεκαέξι χρόνια προσφοράς του Κ. Τζανακούλη θα έλεγα ότι είναι υπεραρκετά, και σαν έξυπνος άνθρωπος που είναι, ανέμενα ότι θα ήξερε πότε να αποχωρήσει. Αυτή η προσκόλλησή του στην εξουσία σαν το όστρακο στην πέτρα, με προβληματίζει...», επισημαίνει ο Αχιλλέας Αργατζόπουλος. Μιλώντας στην «Ε», ο γνωστός αρχιτέκτονας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη» και τον Απ. Καλογιάννη, υπογραμμίζει τη διαφορά: «Οι πολίτες και τα στελέχη διάλεξαν τον Απ. Καλογιάννη να ηγηθεί της προσπάθειας ως τον καταλληλότερο. Σε αντίθεση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοχρισμένος νεοκαίσαρας, δοκησίσοφος, διαλέγει αυτός τα στελέχη του... Η Συμπαράταξη ενώνει, έρχεται από τούς πολίτες της Λάρισας για τους πολίτες της Λάρισας».
 
Συνέντευξη: Σωτ. Ζαχαριάς
* Κύριε Αργατζόπουλε, επιχειρείτε επιστροφή στα δημοτικά πράγματα 13 χρόνια μετά. Εναντίον του Κ. Τζανακούλη αυτή τη φορά...
- Σωστά χρησιμοποιείτε το ρήμα “επιχειρείτε”, πρόκειται για επιχείρηση επικίνδυνη και ψυχοφθόρα έτσι όπως έχουν φέρει τα πράγματα η πολιτική ανοησία στην Ελλάδα και οι εκτελεστές της λογικής. Δεν είμαι ο μόνος, πολλοί έμπειροι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό μας αλλά και άλλα. Φρονώ ότι όλοι διαισθάνονται την κρισιμότητα των καιρών. Αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή, η Ελλάδα θα πάρει τον δρόμο της ιστορικής παρακμής, θα γίνει μία χώρα ασήμαντη, γερασμένη, πτωχή, ο παρίας της Ευρώπης.
Δείτε το πολιτικό σκηνικό της χώρας, το ίδιο συμβαίνει σε μικρογραφία και στην πόλη μας. Αντιφάσεις, υπερβολές, άγνοια στοιχειωδών πολιτικών και οικονομικών δεδομένων, προκαλούν ανησυχία σε όσους έχουν ακόμη την δυνατότητα να καταλαβαίνουν και έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν, εν μέσω της παραπλανητικής εικόνας που έχει δημιουργηθεί με την αγαστή συνεργασία των ”εξωνημένων” γραφίδων του συναφιού σας. Εν κατακλείδι, για να παραφράσω τον Πλάτωνα, όποιος δεν ασχολείται με τα κοινά, να μην διαμαρτύρεται ότι τον κυβερνάνε οι μέτριοι.
* Πώς κρίνετε τη δεκαεξαετή δημαρχία Τζανακούλη;
- Αναμφισβήτητα ο απερχόμενος δήμαρχος έχει κάνει έργα, αρκετά από αυτά είναι και δικές μου προτάσεις. Εκείνο για το οποίο τον μέμφομαι είναι ότι ακολούθησε την πολιτικάντικη πεπατημένη. Εύκολο έργο που να φαίνεται γρήγορα-“οικεί και ως έχει”, αυτό που θα μας κάνει να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Τα δύσκολα είναι ημιτελή, και ρετουσάρονται πάντα λίγο πριν τις εκλογές. Δεκαέξι χρόνια προσφοράς του δημάρχου θα έλεγα ότι είναι υπεραρκετά, και σαν έξυπνος άνθρωπος που είναι, ανέμενα ότι θα ήξερε πότε να αποχωρήσει.
Αυτή η προσκόλλησή του στην εξουσία σαν το όστρακο στην πέτρα, με προβληματίζει. Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι η μακροχρόνια παραμονή στην εξουσία του ίδιου προσώπου δημιουργεί “δευτέρα φύση”, και είναι μία από τις γενεσιουργές αιτίες της σημερινής κρίσης. Είναι ο δήμαρχος υπέρμετρα ματαιόδοξος; Φοβάται κάτι; Θεωρεί ότι είναι αναντικατάστατος; Δεν το γνωρίζω. Οι συμπολίτες μας θα πράξουν τα δέοντα...
* Είσαστε υποψήφιος βουλευτής με τούς ΑΝ.ΕΛ. Πώς βρεθήκατε υποψήφιος με τη συμπαράταξη του Απ.Καλογιάννη; Αυτοί είναι αριστεροί...
- Καταρχάς η πρώτη ιδιότητα μου δεν αναιρεί τη δεύτερη, μάλλον συνεργούν στο ζητούμενο που είναι να υπηρετήσεις την πόλη καλύτερα.
Η Συμπαράταξη Λαρισαίων αποτελεί ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα. Πέντε κινήσεις ενώθηκαν σε μία συμπαγή παράταξη με κοινές αξίες κατά το πώς προστάζουν οι καιροί, για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η πόλη μας. Η “ανεξάρτητη πορεία” συνέπραξε διότι πιστεύει ότι αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται η πόλη και η χώρα εν γένει, συναίνεση και συνεργασίες, εθνικό και τοπικό σχέδιο εξόδου από το πηγάδι. Η σύμπραξη αυτή μεγαλώνει την ευρύτητα της συμπαράταξης. Η Συμπαράταξη Λαρισαίων ενώνει, έρχεται από τούς πολίτες της Λάρισας για τους πολίτες της Λάρισας.
 Οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι στρατώνες να διέπονται από μία αμφιλεγόμενη ιδεολογική καθαρότητα. Οι πολίτες και τα στελέχη διάλεξαν τον Απ. Καλογιάννη να ηγηθεί της προσπάθειας ως τον καταλληλότερο. Σε αντίθεση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοχρισμένος νεοκαίσαρας, δοκησίσοφος, διαλέγει αυτός τα στελέχη του. Και φευ, την πολιτική που αυτός θεωρεί θέσφατο για τη “σωτηρία” της πόλης.
Οι όροι τώρα αριστερά και δεξιά, σήμερα είναι κενοί περιεχομένου, κούφιες λέξεις, αποτελούν άλλοθι για να συνεχίζουν να κάνουν καριέρα στην πολιτική τινές από τη μία και την άλλη πλευρά. Για μένα το ζητούμενο είναι μέσα από τη συλλογικότητα, και την κοινή προσπάθεια, σε ένα ελεύθερο δημοκρατικό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον να εξυψώνεται και να προοδεύει η κοινωνία μας, και μέσω αυτής το άτομο. Η εκδοχή του επικρατούντος ολιγαρχικού καζινοκαπιταλισμού των παγκοσμιοποιημένων τοκογλυφικών funds- που χαριτωμένα αποκαλούν “αγορές”- και η οποία εξαθλιώνει τους λαούς, με αφήνει παντελώς αδιάφορο.
* Άλλα στελέχη του κόμματός σας, προτίμησαν να εκτεθούν με διαφορετικά ψηφοδέλτια. Τι θα κάνει ο κόσμος σας στις εκλογές;
-Το γεγονός ότι τρία στελέχη μας αποσκίρτησαν και επέλεξαν να ενταχτούν σε μνημονιακά ψηφοδέλτια σε αντίθεση με την απόφαση του εθνικού συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ. δεν νομίζω ότι αφορά πλέον, τον κόσμο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Είναι φανερό σε όλους ότι διάλεξαν το προσωπικό τους συμφέρον.
Ένα ακόμα παράδειγμα της τραγωδίας που βιώνει ο τόπος, η αποσύνθεση, κυρίως μέσα από την εξαφάνιση των σημασιών και το σχεδόν απόλυτο ξεθώριασμα των αξιών, όταν δηλώνεται ανοικτά, ότι μοναδική αξία είναι το κέρδος, το χρήμα. Ότι το υπέρτατο ιδεώδες του κοινωνικού βίου είναι το «πλουτίστε». Είναι ποτέ δυνατό μία κοινωνία να συνεχίσει να λειτουργεί και να αναπαράγεται μονάχα σ’ αυτή τη βάση;
* Ποιο νομίζετε ότι πρέπει να είναι το κριτήριο επιλογής των πολιτών στις δημοτικές κάλπες;
-Κοιτάξτε, ο άρχοντας της πόλης δεν θα λύσει το μεταναστευτικό, δεν θα ξαποστείλει την τρόικα, δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. Μπορεί όμως να αντισταθεί στα μνημόνια γενοκτονίας των Ελλήνων, του πλήρους αφελληνισμού της χώρας, του ξεπουλήματος κοινωνικών υπηρεσιών. Μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την αναγέννηση της πόλης μέσω της αξιοκρατίας, του ανθρωπισμού, της μετριοπάθειας, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης μέσω της οικονομικής αυτοτέλειας. Να συνδράμει στην αναδόμηση της κλονισμένης ηθικά κοινωνίας μας. Να θέσει τις προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά μας να μείνουν στην πόλη τους και όσα έφυγαν να έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορούν να υλοποιήσουν οι εκπρόσωποι των σημερινών συντηρητικών παρατάξεων. Είναι δεσμευμένοι να ακολουθήσουν τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις, της πλήρους εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές. Και προϋπόθεση γι’ αυτό, είναι η διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ολοκληρωτική εξάρτησή της από ξένα κέντρα αποφάσεων.
Οι Λαρισαίοι να ψάξουν στα ψηφοδέλτια τούς απλούς, κανονικούς, έντιμους ανθρώπους, που με λίγα λόγια και πολιτική άνευ θεατρινισμών, να μπορούν να φέρουν αποτελέσματα στα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης μας. Ανθρώπους βγαλμένους από την πιάτσα της ζωής, λογικούς μετριοπαθείς. Να πολιτευτούμε χωρίς κακοφωνίες, χωρίς πολιτικά παράσιτα εθισμένα σε φαύλες αντιλήψεις.
* Προγνωστικά για το αποτέλεσμα θέλετε να κάνετε; Για την προσωπική σας εκλογή τι προβλέπετε;
- Έχουμε ένα ανόητο και άδικο δημαρχοκεντρικό σύστημα εκλογής και διοίκησης του δήμου, όπου ο πρώτος τα παίρνει όλα και οι υπόλοιποι ψίχουλα. Αυτό δεν το γνωρίζουν πολλοί υποψήφιοι. Ενάντια στη βλακεία και οι θεοί πολεμάνε μάταια, είπε ο Schiller.
Μαζί με τον δήμαρχο έχουμε άλλους δύο αξιόλογους υποψήφιους της «συντηρητικής» μνημονιακής παράταξης, που ψαρεύουν στην ίδια περιορισμένη πλέον δεξαμενή, ένας θα περάσει στον δεύτερο γύρο, και συνήθως περνάει ο «ορίτζιναλ». Από τη λεγόμενη «προοδευτική» παράταξη δύο προσωπικότητες.
Ο μεν πασοκογενής ψήφισε μνημόνιο, μετανοών όταν ήδη είχε επέλθει η καταστροφή. O έτερος, γνήσιος αυτοδιοικητικός, θεωρώ ότι έφτασε η ώρα που θα ικανοποιήσει το «ψώνιο» του για την πόλη.
 Πιστεύω ότι οι Λαρισαίοι έχουν αντιληφτεί τι παίζεται, θα αποσείσουν από πάνω τους την ταμπέλα “case study” και θα αλλάξουν βιβλίο. Θα τιμήσουν τη Συμπαράταξή τους.
Όσον αφορά στην εκλογή μου, λίγο ενδιαφέρει, δεν είμαι δημοφιλής, έπρεπε να ήμουν ή ποδοσφαιριστής, ή λαϊκός βάρδος, τότε θα ήμουνα σίγουρα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ίσως μουγγός. Φυσικά θα ήταν τιμή μου να με ψηφίσουν οι συμπολίτες μου. Το ελπίζω.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass