ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΤΟΥ ΝΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Η κοινωνία ζητάει άλλα πράγματα απ’ τους υποψηφίους

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2014 23:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:33

Για έναν άνθρωπο που αφιερώνει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής του δραστηριότητας στην άσκηση του επαγγέλματός του, ο προεκλογικός αγώνας είναι μια δύσκολη εμπειρία. Είναι μια ευκαιρία όμως να έρθει ενώπιος – ενωπίω με τον πολίτη και να αναζητήσει τα «θέλω» του στο πλαίσιο της άσκησης πολιτικής. Ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Καλαμπάκας εργάζεται πυρετωδώς όσο και πριν και διαθέτει τον ελάχιστο χρόνο που του «περισσεύει» στην προεκλογική δραστηριότητα, καθώς διεκδικεί με ιδιαίτερες αξιώσεις την είσοδό του στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» του νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.

* Ποια είναι η εμπειρία σας από την επαφή με τους πολίτες στο πλαίσιο αυτής της προεκλογικής περιόδου;

- Ο πολίτης δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτευόμενους τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Αναγνωρίζει το έργο που έγινε και απεχθάνεται τις μεγαλόστομες διακηρύξεις. Ζητάει υπευθυνότητα και ειλικρίνεια και δείχνει να εμπιστεύεται πλέον, υποψήφιους που – μεταφορικά θα το έλεγα – δεν φέρουν στο στήθος «κομματικά παράσημα», αλλά χαρακτηρίζονται από την επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση...

* Αυτό συνιστά μια νέα αντίληψη για τα πράγματα;

- Ναι, πιστεύω ότι η οικονομική – και όχι μόνο – συγκυρία συνετέλεσε σε αυτό... Η κομματική λογική, οι αυστηρά κομματικές επιλογές, οι «γραμμές», οι «επετηρίδες» δεν συγκινούν πλέον τον πολίτη... Δοκίμασε τη λογική της τυφλής εμπιστοσύνης στα κόμματα και τα στελέχη τους και δεν είδε αποτελέσματα... Τώρα πλέον, θέλω να πιστεύω ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εκτιμάει άλλα πράγματα: τεχνοκρατικές λογικές, επιστημονική κατάρτιση, επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση, ειλικρινή διάθεση για προσφορά.

Στις εκλογές αυτές ο κόσμος θα ψηφίσει «φιλοσοφίες» εργασίας για τα επόμενα 5 χρόνια και επίσης πρόσωπα που όχι τώρα αλλά ήδη τα προηγούμενα χρόνια έχουν δώσει το στίγμα τους στην κοινωνία. Όχι το κομματικό αλλά το κοινωνικό του στίγμα. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν στο τιμόνι της περιφέρειας και των δήμων ικανοί και έντιμοι άνθρωποι.

* Τα κόμματα, οι παρατάξεις, το κατάλαβαν αυτό;

- Τα κόμματα ακούγοντας την κριτική των πολιτών αναζήτησαν ανθρώπους που δοκιμάζονται και επιτυγχάνουν στον επαγγελματικό στίβο και δεν βλέπουν την εκλογή τους σαν επάγγελμα... Ο Κώστας Αγοραστός θεωρεί ότι η μεγάλη αποδοχή που έχει στους Θεσσαλούς πολίτες οφείλεται κυρίως στο έργο που παρήγαγε και φροντίζει να στηριχθεί και στη νέα του θητεία σε ανθρώπους με διαχειριστικές ικανότητες που θα αναζητήσουν με τεχνοκρατικές μεθόδους πόρους, και θα τους κατανείμουν με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και της περιοχής και όχι με κριτήριο τις κομματικές σημαίες...

* Θα εκτιμηθεί από τους πολίτες το έργο του;

- Ήδη εκτιμάται κι αυτό είναι το μήνυμα που εισπράττουμε καθημερινά στις περιοδείες στο νομό. Θεωρώ ότι η επανεκλογή του είναι πολύ κοντά κι αν συνοδευτεί από σωστή επιλογή συνεργατών, πιστεύω ότι η νέα θητεία της παράταξης «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» θα είναι μια περίοδος που θα διαμορφώσει συνθήκες ικανές να κρατήσουν τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους και να βελτιώσουν κατά πολύ τη ζωή των πολιτών. Ελπίζω έτσι πως η αρχή για καλύτερες μέρες θα γίνει στις τοπικές κοινωνίες.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass