ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΛΛΑ: ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ -ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μία υποψήφια με δράση κι έργο

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2014 23:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:33

«Μέσα από την ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ήθελα να προσφέρω με όλες μου με τις δυνάμεις για την επίλυση πολλών καθημερινών προβλημάτων του Δήμου μας που δυστυχώς έχουν καταστεί μόνιμα» δηλώνει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέο Κιλελέρ -Νέα εποχή» του Θανάση Νασιακόπουλου Θεοδώρα Κάλλα.

Με το μήνυμα αυτό η γνωστή στην κοινωνία της Νίκαιας, νέα και δραστήρια παιδαγωγός θέτει εαυτόν στην κρίση των συνδημοτών της φιλοδοξώντας να προσφέρει νέες ιδέες και δημιουργικές παρεμβάσεις στη νέα εποχή στον δήμο Κιλελέρ ενώ με τη συνέντευξή της δίνει το στίγμα της αναγκαίας αλλαγής στον δήμο της αλλά και των κατευθύνσεων για την ανάπτυξη της περιοχής.

* Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα για πρώτη φορά σε μια εποχή έντονης αμφισβήτησης όλων των μορφών εξουσίας συμπεριλαμβανομένης και της Αυτοδιοίκησης;

- Με κύριο σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε μέσα από την εμπλοκή μου με τους συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου (2008-2009) και Γυμνασίου (2009-2010) Νίκαιας.

Το 2008 ιδρύθηκε το Εργαστήρι Πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο της Νίκαιας (επιχορήγηση 10.000 ευρώ από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την αγορά 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενός εκτυπωτή κι ενός φωτοτυπικού μηχανήματος).

Το 2010 ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νίκαιας σε συνεργασία με τη Νομαρχία Λάρισας πραγματοποίησαν τη διαγράμμιση και την τοποθέτηση «ματιών γάτας» στο δρόμο Χάλκης-Λάρισας που περνά μπροστά από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής για την υποχρεωτική μείωση της ταχύτητας των διερχομένων αυτοκινήτων. Έτσι μειώθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο τροχαίου ατυχήματος με θύματα τους μαθητές των σχολείων.

Επίσης, υπήρξε συμμετοχή σε πανελλήνιες εκθέσεις ζωγραφικής και ασπρόμαυρης φωτογραφίας όπου ταλαντούχοι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου διακρίθηκαν για το έργο τους.

Το 2013 ιδρύθηκε ο Γυναικείος Σύλλογος Δήμου Κιλελέρ με σκοπό τη συμμετοχή των γυναικών του Δήμου μας σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Μέσα από την ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ήθελα να προσφέρω με όλες μου με τις δυνάμεις για την επίλυση πολλών καθημερινών προβλημάτων του Δήμου μας που δυστυχώς έχουν καταστεί μόνιμα. Χρειάζονται νέες ιδέες και δημιουργικές παρεμβάσεις μέσα σε αυτό το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο χρηματοδότησης των Δήμων, για την σωστή ιεράρχηση και αναγκαία υλοποίηση έργων για τους συνδημότες μας.

* «Νέο Κιλελέρ -Νέα εποχή» το όνομα του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Θανάση Νασιακόπουλου στον οποίο συμμετέχετε. Ποιο είναι το στίγμα αυτής της νέας εποχής, που επαγγέλλεστε;

- Το στίγμα του συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ-Νέα Εποχή» είναι η αναβάθμιση και η ενίσχυση της συμμετοχικής διαδικασίας στον Δήμο μας ώστε να ακούγεται και να αξιολογείται κάθε ιδέα και κάθε πρόταση από όλους τους συνδημότες μας. Η ενίσχυση των Τοπικών Συμβουλίων, η αποτελεσματικότερη διεκδίκηση έργων μέσω ΕΣΠΑ και άλλων φορέων, η εφαρμογή χρονικών ορίων για τη διευθέτηση των προβλημάτων του Δήμου μας είναι μερικά από τα άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα.

* Κάθε συνδυασμός που διεκδικεί τη δημοτική αρχή επιχειρηματολογεί για την ανάγκη ανάπτυξη του δήμου του. Ποιες κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι οι αναπτυξιακές κατευθύνσεις για τον Δήμο Κιλελέρ;

- Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την καλύτερη αξιοποίηση των ήδη υπαρχουσών υποδομών στους τομείς υγείας-παιδείας και την άμεση ίδρυση Κέντρου Ενημέρωσης Αγροτών

 

Ποια είναι

Η Θεοδώρα Κάλλα είναι:

- Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

- Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή Πανεπιστημίου Λίβερπουλ Αγγλίας

- Διδακτορικό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή Πανεπιστημίου Λίβερπουλ Αγγλίας

- Συμμετοχή σε συνέδρια και συγγραφή επιστημονικών δημοσιευμάτων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass